Beste laptop voor studenten 2022 – Top Keuzes

De beste laptop vinden voor studenten in 2022 kan wat moeilijk zijn. Er zijn zoveel verschillende laptops, modellen en compoenten waar je naar moet kijken dat het even een puinhoop kan worden.

Als een student ben je veel bezig met verschillende taken. Sommige taken die je krijgt tijdens school hebben zelfs niets met je opleiding te maken zoals Photoshop en videobewerking.

Het is daarom belangrijk dat je een laptop neemt die goed genoeg is voor deze taken. Tijdens mijn ICT – Opleiding dacht ik dat ik alleen hoefte te coderen maar tijdens een project moest ik een hele filmpje editen.

Het kiezen van een laptop is zeker niet makkelijk en daarom heb ik deze artikel geschreven om je daarbij te helpen.

De beste laptops voor studenten in 2022

Tijdens dit artikel zal ik het hebben over de beste laptops voor studenten in 2022. Deze laptops komen in verschillende prijzen zodat elke student ze kan krijgen.

Ik ga het hebben over de beste keuzes tot de goedkopere keuzes die je hebt.  

Dell XPS 13 – Beste Windows Studenten Laptop

Dell XPS 13 - Beste windows laptop voor studenten

We weten allemaal dat de macbook laptops een van de meest gekozen laptops zijnvoor studenten. Deze laptops zijn supersnel en beschikken over componenten die van alles aankunnen.

Voor gebruikers dat niet van de macOs houden is de Dell XPS 13 een perfecte keus. Deze laptop heeft zeer sterke componenten die bijna net zo goed zijn als de macbook laptops.

De resolutie van de beeldscherm is 4k waardoor je veel meer kunt zien en nog op hogere kwaliteit. Naast de 4k resolutie heb je ook een touchscreen scherm waardoor je heel snel door het internet kunt browsen en door pdfs.

Zeker in 2022 waarin studenten veel meer thuis moeten regelen en onderzoeken. Een laptop die sterk is met touchscreen zal je helpen om door all je bestanden heen te zoeken sneller en efficienter.

Specificaties:Dell XPS 13
Beeldscherm13inch, 4K, IPS Paneel, 60Hz, Touchscreen
ProcessorIntel core i7 Quad core(4) 1.8Ghz tot 4.9Ghz turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics 600

Wat vinden andere die deze laptop hebben ervan?

Pluspunten

 • Geweldig beeld!
 • De kwaliteit is zijn geld waard!
 • Nog geen 2kg

Minpunten

 • Een paar extra USB poorten zou handig zou geweest
 • Geen een

Review

Ik heb deze configuratie voornamelijk voor fotobewerking (Lightroom, Photoshop) aangeschaft en daar is deze notebook n.m.m. zeer geschikt voor. Geen idee of ie geschikt is voor gaming, maar gezien de specificaties zal ie niet onderdoen voor de meer dan gemiddelde gaming-laptop. Top apparaat met een zeer prettig toetsenbord. Ook de fingerprint scanner staat toe in bijzijn van anderen gewoon in te loggen.

De Apple Macbook Air 2020 – Meest gekozen studenten laptop

Elke persoon ken wel de Apple laptops, dit zijn de meest gekozen laptops door studenten elke jaar. Voor studenten die in 2022 en verder willen studeren is de Apple Macbook Air 2020 een perfecte keus.

Als je al verstand hebt van de MacOS is dit zelfs nog beter want om te overstappen van Windows naar MacOS kan het wat lastig zijn voor sommige.

Apple heeft een nieuwe processor bedacht voor de nieuwe Apple Macbook Air 2020 laptops die super sterk is waardoor je elke taak makkelijk aankan. De processor beschikt ook over een videokaart chip die zelfs games op hoge instellingen kan draaien.

De apple macbook air 2020 is de perfecte studenten laptop. De laptop is licht en makkelijk te vervoeren, kan gebruikt worden voor foto en videobewerking en kan ook gebruikt worden om te gamen.

Specificaties:Apple Macbook Air 2020
Beeldscherm13inch, Retina, 60Hz, IPS paneel, 400 cd/m2
ProcessorApple M1-Chip Octa core(8)
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag256GB SSD
VideokaartApple M1-Chip

Bekijk ook: Beste laptops voor school

Acer Aspire 5 – Goedkope laptop voor studenten 2022

Acer Aspire 5 A515-55G-58U3 - Laptop - 15.6 inch

Wil je graag een uitstekende laptop om te studeren voor een goede prijs, dan is de Acer Aspire 5 een goede keus.

De beste betaalbare studenten laptop is de Acer Aspire 5 je beste keus. Deze laptop beschikt over geweldige componenten voor een uitstekende prijs.

Specificaties:Acer Aspire 5
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 50Hz, IPS paneel
ProcessorIntel Core i5 Quad core(4) 2.4Ghz tot 4.2Ghz turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce MX350 2GB VRAM

Pluspunten

 • Batterij
 • Snelheid
 • Mooie laptop
 • Licht gewicht
 • Prima prijs kwaliteit

Minpunten

 • Geen CD of DVD speler

Review

Het product bevalt mij. De Coolblue site biedt een ruime keuze aan laptops, dus na zorgvuldig aanvinken welke opties ik wilde hebben, heb ik met de vergelijkfunctie dertien laptops bekeken en vond ik deze het beste. Viel prima in mijn prijsrange. Erg positief over het verlichte toetsenbord, dit kan je overdag uitzetten. Al mijn gegevens overzetten en programmaatjes downloaden ging prima. Ik merk een groot verschil met mijn oude laptop qua snelheid want door de processor is deze erg snel en kan meerdere taken tegelijk uitvoeren. Verder ben ik student en de laptop heeft het een heel college (4 uur) volgehouden zonder ‘m op de besparingsstand te zetten of iets dergelijks.

Lenovo Legion 7 – Laptop voor school en games in 2022

Lenovo Legion 7 - Laptop voor school en games in 2021

Wanneer je een laptop wilt voor school en games dan is de Lenovo Legion 7 een perfecte keus. Deze laptop is zeer sterk dankzij de videokaart en de processor en je kan makkelijk elke game die er is spelen.

Wat heel belangrijk is om te weten over deze laptop is de batterijduur. De batterijduur van deze laptop is  maar 8 uur en daarom is het soms wel moeilijk om te gebruiken op school. Je zal wel vaak naast stopcontacten moeten zitten om de laptop te kunnen opslaan tijdens lessen.

Als je op Hogeschool zit of Universiteit dan wil je zeker zijn dat je de laptop goed oplaad een dag voor dat je hoorcolleges krijgt omdat je dan geen notaties kunt maken.

Specificaties:Lenovo Legion 7
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 144Hz, IPS paneel, 500 cd/m2
ProcessorIntel Core i7 Hexa core(6) 2.6Ghz tot 5Ghz Turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 2070 MAX-Q 2GB VRAM

Mening van andere gebruikers

Pluspunten

 • Snel
 • Krachtig
 • Verhouding prijs/kwaliteit
 • Prima videokaart

Minpunten

 • Snel vetvlekken

Review

“Prima laptop voor z’n prijs. Zware applicaties en games draaien probleemloos”

Bekijk ook: Top 10 beste studenten laptops

ZenBook Duo – Laptop voor ICT Opleiding/Programmeren in 2022

Perfecte laptop voor ICT Opleiding en programmeren in 2021 Met twee schermen - ZenBook Duo

Bij een ICT opleiding zal je veel moeten programmeren en coderen. Bij het coderen moet je vaak veel onderzoek doen naar wat een code doet en veel tabs open hebben is iets dat je dagelijks zal moeten doen.

De ZenBook Duo is een perfecte laptop voor deze taken omdat deze laptop met twee beeldschermen komt.

Je kan heel gemakkelijk je programmeer programma zoals Atom of brackets op de onder scherm open hebben.

Je kunt daarnaast de bovenscherm gebruiken om je programma te runnen en te zien wat er allemaal gebeurd met elke nieuwe code lijn dat je toevoegd.

Dit is namelijk heel handig omdat je niets steeds moet alt + tabben om veranderingen te zien met je code.

De laptop heeft ook touchscreen waardoor je ook makkelijk door grote lijnen code kunt swipen met je vinger en zo kun je makkelijk naar de lijncode gaan waar je naar opzoek bent. Touchscreen is ook heel handig voor als je grote pdfs moet gaan analyseren en bekijken.

All deze punten maken deze laptop een perfecte keus voor developers studenten die graag alles bij de hand willen hebben.

Specificaties:ZenBook Duo
Beeldscherm14inch, Full HD, 50hz, Touchscreen, IPS paneel, 300 cd/m2
ProcessorIntel Core i5 Quad Core(4) 1.6Ghz tot 4.2Ghz Turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce MX250 2GB VRAM

Wat vinden andere gebruikers van deze laptop

Pluspunten

2e scherm is zeker een toevoeging

Minpunten

Mouse pad plaats is even wennen

Deze laptops kun je bekijken door op de blauwe tekst te klikken. Daarnaast kun je meer laptops bekijken voor studenten die ook goed zijn HIER!.