Beste laptop voor studenten 2019

Wil jij dit jaar beginnen aan een opleiding of school en je wilt graag een laptop die bij jou past. Tijdens deze artikel zullen we het hebben over de beste laptop voor studenten in 2019. Deze laptop zijn zeer verschillend zodat de prijzen niet te hoog worden.

Dell XPS 15 – Beste laptop voor studenten 2019

9,1/10 van 13 Reviews

Dell XPS 15 9570 CNX97003 bovenkant

Ben jij van plan om veel foto’s of video’s te gaan bewerken tijdens je opleiding of ben je van plan om dit te doen  dan heb je zeker een laptop als de Dell XPS 15 nodig. Niet alleen is deze laptop goed voor foto en videobewerking maar ook voor andere taken zoals internetten, mailen, documenten maken en programmeren.

Deze laptop beschikt over de beste componenten voor foto en videobewerking. Niet alleen maar dat maar je kan deze laptop ook gebruiken voor programmeren en voor als je niet in een hoge opleiding zit. Dit zal je zeker helpen omdat je dan niet later een nieuwe laptop hoeft te gaan komen voor als je naar een hogere school gaat.

De Dell XPS 15 is een 15,6 inch laptop met een Full HD beeldscherm en een IPS paneel. IPS panelen zorgen ervoor dat je de ware kleuren op het beeldscherm ziet en ook vanuit de hoeken kan bekijken.

Daarnaast heeft de laptop een intel core i7 Hexa core(6) processor met een kloksnelheid van 2.2Ghz en een turbo snelheid van 4.1Ghz. Dit houdt in dat er 6 cores zijn die op een snelheid van 2.2Ghz worden gebruikt maar de snelheid kan stijgen tot 4.1Ghz aan de hand van wat voor programma’s je draait of wat je op de laptop doet.

Ook heeft deze laptop een werkgeheugen van 16GB. De type van deze werkgeheugen is DDR4. DDR4 is de snelste ram type die er op dit moment en 16GB is meer dan genoeg om veel taken uit te voeren.

De opslagcapaciteit van deze laptop is 512GB. Deze 512GB zit in een SSD schijf die een van de snelste schijf is dat er op dit moment is. De SSD schijf zorgt ervoor dat je laptop binnen 15 seconden opstart zodat je snel aan de slag kunt gaan. Dit is heel handig voor een student omdat je niet heel lang wilt wachten tijdens de lessen om informatie te gaan noteren of snel aan de slag te gaan. Zeker zijn de Dell XPS 15 en de Dell XPS 13 een van de beste laptops voor studenten in 2019 dankzij de componenten en design.

Tenslotte heeft deze laptop een videokaart die gebruikt kan worden om te gamen als je thuis bent en even iets anders wilt gaan doen. De Nvidia GeForce GTX 1050 TI is een uitstekende videokaart voor als je games wilt spelen op medium en sommige op high.

Daarnaast heb je ook de Dell XPS 13 en deze is bijna hetzelfde maar wat kleiner voor als je graag een wat kleinere laptop wilt.

Wat vinden andere die deze laptop hebben ervan?

Pluspunten

 • Geweldig beeld!
 • De kwaliteit is zijn geld waard!
 • Nog geen 2kg

Minpunten

 • Een paar extra USB poorten zou handig zou geweest
 • Geen een

Review

Ik heb deze configuratie voornamelijk voor fotobewerking (Lightroom, Photoshop) aangeschaft en daar is deze notebook n.m.m. zeer geschikt voor. Geen idee of ie geschikt is voor gaming, maar gezien de specificaties zal ie niet onderdoen voor de meer dan gemiddelde gaming-laptop. Top apparaat met een zeer prettig toetsenbord. Ook de fingerprint scanner staat toe in bijzijn van anderen gewoon in te loggen.

 

==> Laptop voor school

 

Acer Aspire 5 – Betaalbare laptop voor studenten 2019

9,3/10 uit 37 Reviews

Acer Aspire 5 A515-52G-53Y9 bovenkant

Wil je graag een uitstekende laptop voor student voor het jaar 2019 maar je hebt een lage budget. Dan is de Acer Aspire 5 A515 je beste keus. Deze laptop beschikt over geweldige componenten voor een uitstekende prijs.

De Acer Aspire 5 A515 Is een 15 inch laptop met een Full HD beeldscherm en IPS paneel die zorgt ervoor dat je de kleuren goed ziet en ook van de zijkanten kan zien zonder enige probleem.

Ook beschikt deze laptop over een intel core i5 quad core(4) processor met een kloksnelheid van 1.6Ghz en een turbo snelheid van 3.9Ghz. Deze processor is snel omdat het 4 cores beschikt die op een uitstekende snelheid werken.

Daarnaast heeft deze laptop 8GB werkgeheugen. Dit is meer dan genoeg ram voor als je een aantal taken tegelijk gaat uitvoeren maar niet te veel. Ook is deze werkgeheugen van type DDR4 en deze is de snelste op dit moment.

Tenslotte gaan we het hebben over de opslag van de laptop en de videokaart. De opslag van deze laptop is een SSD met 256GB. De SSD is zeker de beste opslag voor studenten omdat het zorgt ervoor dat je sneller aan de slag kunt gaan. De videokaart van deze laptop is de GeForce MX130 met 2GB VRAM waarmee je games op low of medium kan spelen.

Mening van anderen over deze laptop

Pluspunten

 • Batterij
 • Snelheid
 • Mooie laptop
 • Licht gewicht
 • Prima prijs kwaliteit

Minpunten

 • Geen CD of DVD speler

Review

Het product bevalt mij. De Coolblue site biedt een ruime keuze aan laptops, dus na zorgvuldig aanvinken welke opties ik wilde hebben, heb ik met de vergelijkfunctie dertien laptops bekeken en vond ik deze het beste. Viel prima in mijn prijsrange. Erg positief over het verlichte toetsenbord, dit kan je overdag uitzetten. Al mijn gegevens overzetten en programmaatjes downloaden ging prima. Ik merk een groot verschil met mijn oude laptop qua snelheid want door de processor is deze erg snel en kan meerdere taken tegelijk uitvoeren. Verder ben ik student en de laptop heeft het een heel college (4 uur) volgehouden zonder ‘m op de besparingsstand te zetten of iets dergelijks.

Lenovo Legion Y520 – Gaming laptop voor studenten 2019

9.3/10 uit 174 reviews

Lenovo Legion Y520-15IKBN 80WK016TMH product in gebruik

Deze laptop is meer bedoeld voor studenten die graag willen gamen naast hun studie. De Legion Y520 is een van de beste laptop voor studenten in 2019 voor als ze graag willen gamen naast hun studie.

De Legion Y520 is een 15 inch laptop met een Full HD beeldscherm en een IPS Paneel. Wat heel handig is aan dit is dat je alles duidelijk kan zien en ook van de zijkanten van de laptop.

Belangrijkste onderdeel van een laptop voor studenten die willen gamen is de videokaart. Deze laptop beschikt over de GTX 1050 TI. Deze videokaart heeft 4GB VRAM dat genoeg is om games op medium of high te spelen.

De  laptop beschikt over een goede processor. De intel core i7 quad core(4) processor heeft een kloksnelheid van 2.8Ghz en een turbo snelheid van 3.8Ghz. Deze processor is zeer goed omdat er 4 cores samenwerken op een goede snelheid.  

De werkgeheugen van deze laptop is 16GB. 16GB is meer dan genoeg om veel taken uit te voeren en om te gamen. Daarnaast is de type van deze RAM DDR4  en dit is de snelste type die er op dit moment is. Tenslotte heeft deze laptop een geweldige opslag dankzij de combinatie van SSD en HDD. Bij deze laptop krijg je 2TB van HDD op veel games en projecten op te slaan en 256SSD voor belangrijke documenten en bestanden.

Mening van andere gebruikers

Pluspunten

 • Snel
 • Krachtig
 • Verhouding prijs/kwaliteit
 • Prima videokaart

Minpunten

 • Snel vetvlekken

Review

Prima laptop voor z’n prijs. Zware applicaties en games draaien probleemloos

 

Deze laptops kun je bekijken door op de blauwe tekst te klikken. Daarnaast kun je meer laptops bekijken voor studenten die ook goed zijn HIER!.