Het kan moeilijk zijn voor middelbare scholieren om een laptop te kiezen. Dit komt omdat na je middelbare ga je naar een hogere school waarin je vaak een laptop gaat gebruiken. 

Het is daarom belangrijk dat je een laptop kies die sterk genoeg is voor je vervolgopleiding zodat je niet opnieuw een laptop hoeft te kopen. 

In dit blogartikel ga ik het hebben over de beste laptops die een middelbare scholier kan kiezen. Deze laptops gaan van goedkoop als je niet een vervolgopleiding ga kiezen waarin je een sterke laptop nodig hebt tot sterke laptop waarmee je alles kunt doen. 

De top 10 laptop keuzes zijn keuzes voor iedere middelbare scholier die van goedkoop tot wat duurzame laptop willen kiezen. Je wilt zeker zijn dat een laptop lang meegaat en dat je niet binnen enkele jaren opnieuw een moet kopen. 

Top 10 beste laptops voor middelbare school en verder:

  • Acer Chromebook Spin 11 CP311
  • Lenovo IdeaPad 3 Chromebook
  • Acer Swift 3 SF314
  • HP Envy 13
  • Lenovo IdeaPad S145
  • HP Pavilion 15
  • Lenovo IdeaPad L340
  • Lenovo IdeaPad 5 14ARE05
  • Apple Macbook Air (2020)
  • Apple Macbook Pro 13 (2020)

Top 10 beste laptops voor middelbare school 

De top 10 laptops voor middelbare scholieren en zelfs ook voor brugklas scholieren die ik heb gekozen zijn aan de hand van de prijs en  componenten die ze beschikken. Deze laptops hebben de beste componenten voor de prijs en hebben ook goede reviews gekregen van andere gebruikers. 

De componenten waar ik goed naar kijk bij het kiezen van een laptop zijn de processor, beeldscherm, werkgeheugen en batterijduur. Voor school wil je zeker een laptop die lang op batterij kan en die je niet continu moet opladen om te gebruiken. 

Acer Chromebook Spin 11 CP311

Voor middelbare scholieren die niet veel willen uitgeven of juist niet veel geld hebben om uit te geven is de Acer Chromebook Spin 11 CP311 een top keuze. Dit is een chromebook laptop en deze zijn sneller dan je gewone laptops dankzij de besturingssysteem die het heeft. 

Acer Chromebook Spin 311 CP311 - Chromebook laptop voor middelbare scholieren
Chromebook laptop voor middelbare scholieren

Het zorgt namelijk voor dat je veel kunt doen zonder dat de laptop langzaam wordt. Denk bijvoorbeeld aan het internet browsen, powerpoint gebruiken, verslag maken en veel meer. Deze laptop is geschikt voor al deze taken. 

Chromebook laptops zijn heel erg geschikt voor lichte taken zoals deze maar zijn niet bedoeld voor zware taken zoals foto en videobewerking. 

De laptop is een top keuze voor als je goedkoop wilt blijven en later nog goed wilt beslissen welke richting je opgaat en een laptop gaat kopen. De laptop is geweldig voor middelbare school waar je opdrachten krijgt om onderzoek te doen, verslag te schrijven, presentaties te maken en veel meer kleine opdrachten zoals deze. 

Specificaties:Acer Chromebook Spin 11
Beeldscherm11.6inch, Wide XGA, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel Celeron Dual core(2) 1.1Ghz tot 2.5Ghz
Werkgeheugen4GB Ram – Goed genoeg voor een chromebook
Opslag64GB Flash – Chromebook gebruiken cloudopslag
VideokaartIntel UHD Graphics 600
BesturingssysteemGoogle Chrome OS
Batterijduur10 uren
ExtraHD Ready 720p camera, 4 usb aansluitingen

Aanbevolen voor:

De laptop is heel handig voor kleine taken maar is niet geschikt voor zware taken. Het is ook een chromebook waardoor het touchscreen heeft en ook gebruikt kan worden als een tablet door de toetsenbord te vouwen. 

Dit is een goedkope laptop en is alleen bedoeld voor makkelijk taken zoals Office pakket, internetten en mailen. Deze laptop is niet een goede keuze voor als je een vervolgopleiding gaat kiezen waar je een sterke laptop voor nodig gaat hebben. 

Lenovo IdeaPad 3 Chromebook

Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14IGL05 - Chromebook laptop Full HD voor middelbare school en brugklas
Chromebook laptop Full HD voor middelbare school

De volgende in de top 10 laptops voor middelbare scholieren is de Lenovo IdeaPad 3 Chromebook. Dit is ook een chromebook die ook handig is voor je belangrijke taken als een middelbare scholier maar met meer werkgeheugen. 

Werkgeheugen zorgt namelijk voor meer kracht om meer taken tegelijk te kunnen uitvoeren. Heel handig voor als je veel onderzoeken moet doen terwijl je een presentatie maakt of verslag. De laptop heeft ook een betere beeldkwaliteit dan de vorige chromebook maar heeft geen touchscreen. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad 3 Chromebook
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, TN Paneel
ProcessorIntel Celeron Dual core(2) 1.1Ghz tot 2.8Ghz
Werkgeheugen8GB Ram genoeg voor meerdere taken
OpslagFlash 64GB – niet super nodig in een chromebook
VideokaartIntel UHD Graphics 600
BesturingssysteemGoogle Chrome OS
Batterijduur10 uren
ExtraHD Ready 720p camera, 4 usb poorten

Aanbevolen voor:

Een uitstekende keuze voor als je niet veel geef om touchscreen en juist betere beeldkwaliteit wilt voor je series/films. Daarnaast krijg je ook meer ram bij deze chromebook waardoor je meerdere browser tabs open kunt hebben met een andere programma zoals office pakket. 

Ook deze laptop is niet bedoeld voor zware programma, het is wel handig voor als je thuis series/films wilt kijken naast je schoolwerk. 

Deze chromebook kan misschien gebruikt worden voor een vervolgopleiding maar niet een waar je een sterke laptop voor nodig hebt. 

Acer Swift 3 SF314

De Acer Swift 3 SF314 is een krachtige mini laptop voor middelbare scholieren die later naar een opleiding gaan waar je wat zware programma’s moet draaien als Photoshop. Deze laptop is sterk genoeg voor fotobewerking en kan ook gebruikt worden voor kleine videobewerking. 

Acer Swift 3 - Middelbare school met sterke processor
Acer Swift 3 – Windows laptop voor middelbare school

Een uitstekende keuze voor zowel middelbare als later dankzij de sterke componenten. De laptop is prima en kan ook gebruikt worden voor fotobewerking op kleine schaal.

Een goede keus voor als je niet een extreem sterke laptop wilt maar wel sterk genoeg om wat zware programma’s te kunnen draaien.  

Specificaties:Acer Swift 3 SF314
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel Core i5, Quad Core(4), 2.4 tot 4.2Ghz
Werkgeheugen8GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur14 uren
ExtraHD Ready 720p, 3 usb poorten, Hdmi poort

Aanbevolen voor:

Als je een laptop voor middelbare nodig hebt en je deze een aantal jaren verder wilt gebruiken is dit een goede keus. De laptop beschikt over een i5 processor met voldoende ram waarmee je ook zelfs foto’s en video’s kleinschalig kunt bewerken. 

HP Envy 13

Een geweldige laptop voor middelbare scholieren is de HP Envy 13. Dit is de perfecte keus voor een Windows laptop waarmee je alles kunt doen op middelbare en verder op hoge opleiding. 

HP ENVY 13 - Top laptop voor middelbare scholieren en verder
HP Envy 13 – Top laptop voor middelbare scholieren

De laptop is heel sterk en kan makkelijk zware programma’s zonder moeite draaien. Denk aan Grafisch designer, Game developer, ICT, bouwkunde enzovoort. In deze opleiding zal je zware programma’s moeten draaien en daarom is een sterke laptop zoals deze heel belangrijk. 

Als je een laptop wilt kopen dit lang meegaat en dat je niet binnen 5 tot 10 jaren opnieuw moet vernieuwen dan is dit een goede keuze. 

Specificaties:Acer Swift 3 SF314
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel Core i5, Quad Core(4), 2.4 tot 4.2Ghz
Werkgeheugen8GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur14 uren
ExtraHD Ready 720p, 3 usb poorten, Hdmi poort

Aanbevolen voor:

Voor scholieren die zeker zijn dat ze een opleiding gaan volgen waar een sterke laptop nodig is. Denk aan grafisch designer, Game developer, ICT, bouwkunde enzovoort. Deze opleidingen maken gebruik van zware programma’s waarin jij jezelf moet verdiepen om te leren. 

Lenovo IdeaPad Flex 5

Lenovo IdeaPad Flex 5 14IIL05 - Middenklasse laptop voor middelbare
Flexibele laptop voor middelbare scholieren

Een andere geweldige keus voor middelbare scholieren die niet precies weten welke opleiding ze later willen doen is de Lenovo IdeaPad Flex 5. Deze laptop zit in het midden van basis laptops tot hardcore laptops die bedoeld zijn voor alles. 

Het is een middenklasse laptop waarmee je voldoende kunt doen op middelbare en zelfs ook op hogere opleidingen. De laptop is flexibel en beschikt ook over touchscreen waardoor je makkelijk de laptop kunt gebruiken zelfs zonder toetsenbord. 

Wat ook heel handig is aan deze laptop is de hdmi poort die het beschikt. Niet veel kleine laptops beschikken over een hdmi poort waardoor je een c hub erbij moet kopen. Bij deze laptop is dat het geval niet. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad Flex 5
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, Touchscreen, IPS Paneel
ProcessorIntel core I5 Quad Core(4) 1Ghz tot 3.6Ghz
Werkgeheugen8GB Ram
Opslag256GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur10 uren
ExtraHD Ready 720p, Verlichte toetsenbord, 3usb poorten, hdmi poort

Aanbevolen voor:

Als je een laptop wilt voor middelbare die sterk genoeg is voor later en die je als een tablet kunt gebruiken dan is deze een goede keus. De laptop heeft een top prijs kwaliteit verhouding en is heel makkelijk te gebruiken dankzij de touchscreen die het beschikt. 

HP Pavilion 15

Een andere middenklasse laptop voor middelbare scholieren is de HP Pavilion 15. De laptop is zeer geschikt voor fotobewerking en ook voor kleinschalige videobewerking. Deze laptop heeft betere ram dan de vorige laptop waardoor je veel taken tegelijk kunt uitvoeren. 

HP Pavilion 15 - Laptop voor zware programma's voor middelbare en verder op hoge opleiding.
HP Pavilion 15 – Laptop voor middelbare scholieren en zware programma’s

Wat anders is aan deze laptop vergeleken met de vorige is dat deze niet flexibel is en is ook niet touchscreen. Deze heeft wel meer werkgeheugen, meer opslag, grotere scherm en een Amd processor. 

Er is verder niet veel bijzonderheden aan deze laptop en het is een uitstekende keus voor middelbare en als je naar het Mbo gaat. Handig voor als je niet super zware programma’s moet draaien omdat de processor maar de AMD Ryzen 5 is. 

Specificaties:HP Pavilion 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorAMD Ryzen 5 Quad Core(4), 2.1 tot 3.7Ghz
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartAMD Radeon Vega 8
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur9.5 uren
ExtraHD Ready 720p, Verlichte toetsenbord, 3 usb poorten, hdmi poort

Aanbevolen voor:

Scholieren die een wat sterke laptop willen voor multitasken zonder enige probleem. De laptop heeft 16GB ram en dit is perfect voor als je veel internet tabs open wilt hebben terwijl je andere programma’s zit te gebruiken. De laptop is uitstekend voor sommige zware taken maar niet zware taken door de AMD Ryzen 5. 

Lenovo IdeaPad L340

Natuurlijk zijn er middelbare scholieren die ook willen gamen en daar is de Lenovo IdeaPad L340 een goed keus voor. Deze laptop is uitstekend voor middelbare scholieren die na school ook thuis of bij vrienden willen gamen. 

Lenovo IdeaPad L340 - Gaming laptop voor middelbare school en hoge scholen
Gaming laptop voor middelbare school – Lenovo IdeaPad L340

De laptop heeft een prima prijs en kwaliteit waardoor je zeker weet dat je geld elke component waard is. 

De gaming laptop voor middelbare scholieren is verder ook perfect voor als je zware programma’s moet draaien op je vervolgopleiding dankzij de i7 processor. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad L340
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel core i7 Hexa core(6) 2.6 tot 4.5Ghz
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag1256 SSD+HDD combinatie
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650 4GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur9 uren
ExtraHD Ready 720p, verlichte toetsenbord, 3 usb poorten, hdmi poort

Lenovo IdeaPad 5 14ARE05

Er zijn zeker ook scholieren in de middelbare school die later iets met films of video’s te maken willen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het maken van reclame videos of juist werken aan films.

Lenovo IdeaPad 5 14ARE05 - Beste laptop voor middelbare school en later voor werk
Lenovo IdeaPad 5 – Beste laptop voor middelbare school

Een laptop die geschikt is voor videobewerking voor een goede prijs is de Lenovo IdeaPad 5 14ARE05

Dit is de beste keus wanneer het komt tot prijs en kwaliteit omdat de laptop niet boven de 1000 euro komt maar beschikt wel over alle belangrijke componenten die je nodig zal hebben. Met de processor die het heeft en de ram kun je elke programma die er is draaien zonder moeite. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad 5 14ARE05
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorAMD Ryzen 7 Octa core(8) 2.4 tot 4.2Ghz
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur11 uren
ExtraHD Ready 720p, verlichte toetsenbord, 3 usb poorten, hdmi poort

Apple Macbook Air (2020)

Iedereen kent de macbook laptops wel, deze zijn een van de meest gekozen laptops in de wereld. Een geweldige keuze voor als je een goedkope maar sterke macbook laptop wilt voor middelbare school en later is de nieuwe Apple Macbook Air van 2020.

Apple MacBook Pro 13" (2020) - Macbook laptop voor middelbare school en later op andere opleidingen
Beste MacBook voor middelbare school

De Apple MacBook air beschikt over de nieuwe processor van Apple en is sterk genoeg om elke programma te draaien die er is. 

Het enige minpunt aan deze laptop vergeleken met de pro is dat de ram wat minder is maar dat kun je zelf beslissen. Je kunt zelf beslissen tussen 8GB ram of 16GB ram.  8GB is goed en 16GB is voor als je veel taken tegelijk wilt gaan uitvoeren later. 

Specificaties:Apple Macbook Air(2020)
Beeldscherm13,3inch, Retina, 60Hz, IPS paneel
ProcessorApple m1-chip Octa core(8)
Werkgeheugen8GB
Opslag256GB SSD
VideokaartApple M1-chip
BesturingssysteemMacOS
Batterijduur18 uren
ExtraHD Ready 720p camera, Verlichte toetsenbord, 2 usb c. 

Denk ook aan dat de macbook laptops over retina scherpte beschikken wat heel geweldig is voor als je kwalitatieve foto’s of video’s moet bewerken. 

Apple Macbook Pro 13 (2020)

Als laatst en zeker de beste macbook laptop die er is voor studeren, werk, zakelijk gebruik en veel meer is de Apple Macbook Pro 13 van 2020

Apple MacBook Air (2020) - Macbook 13inch laptop om te studeren
Sterkere Macbook voor middelbare school

Deze laptop is perfecte keus voor middelbare scholieren die later een hoge opleiding willen volgen waar je veel een laptop moet gebruiken. 

De laptop is zo sterk dat je het zelf verder ook kunt gaan gebruiken in de toekomst voor wanneer je gaat werken. Dit komt omdat de Macbook laptops altijd gemaakt worden zodat ze heel lang mee kunnen gaan. 

Specificaties:Apple Macbook Pro 13 (2020)
Beeldscherm13,3inch, Retina, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorApple M1-chip Octa core(8)
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag256GB SSD
VideokaartApple M1-chip
BesturingssysteemMacOS
Batterijduur20 uren
ExtraHD Ready 720p, Verlichte toetsenbord, 2 usb c.

Hoe kies je een laptop voor middelbare school en verder

Een laptop kiezen is niet makkelijk en vaak zijn er prijzen verschil voor heel kleine onderdelen waar je niet veel van zal merken. 

Een laptop voor school is wat makkelijker omdat je alleen hoeft te kijken naar wat je gaat moeten doen tijdens school nu en later als je de laptop nog in de toekomst zou willen gebruiken. 

Meestal kun je voor middelbare wegkomen met een goedkope chromebook zoals eerder besproken. Maar het is vaak wel belangrijker om te kijken wat je na je middelbare zou willen doen zodat je alvast een laptop hebt die je kunt gaan gebruiken. 

Het is een keuze die je zelf moet maken voor als je een laptop nodig hebt in je vervolgopleiding. Als je op mbo een opleiding wilt volgen waar je geen laptop voor nodig hebt dan kan je wel een chromebook nemen. 

Maar, wil je ICT of een opleiding kiezen waar je wel een laptop voor nodig hebt dan kun je beter een andere laptop kiezen met tenminste een i5, Ryzen 5, i7 of Ryzen 7 processor. De ram wil je tenminste 8GB of 16GB nemen. Voor de besturingssysteem wil je Windows of MacOs

Dit waren de belangrijkste componenten die je naar moet kijken. Dus de processor, ram en besturingssysteem. Je kan ook kijken dat de beeldscherm Full HD is maar dat is meestal het geval.

Categorized in: