Beste laptop voor middelbare scholieren – Top 5

Een laptop kiezen is niet zeer gemakkelijk. Tijdens deze artikel zullen we de beste laptop voor middelbare scholieren bespreken. We zullen een aantal punten bespreken zoals waarom je een goede laptop nodig hebt. En wat de voordelen zijn ervan voor in de toekomst.

De reden waarom een middelbare scholier een goede laptop moet kiezen is omdat na je middelbare je of naar MBO gaat of naar HBO. En als je een opleiding daar gaat volgen heb je vaak een goede laptop nodig die zware programma’s kan draaien. Soms het is niet nodig om een laptop te hebben en daarom zullen we een aantal laptops bespreken voor als je een laptop later nog nodig zal hebben of niet.

Top 5 – Beste laptops voor middelbare scholieren

 • HP Omen 15

HP Omen 15-dc0975nd Main Image

 

De HP Omen 15 is een geweldige laptop met een geweldige design die bedoeld is voor gamers. Deze laptop kan namelijk gebruikt worden voor alles en is geweldige voor middelbare scholieren die houden van gamen. Niet alleen is deze laptop bedoeld voor gamen maar je kan het ook gebruiken voor foto, videobewerking, office programma’s draaien en alles wat je met een laptop zou kunnen doen.

Welke componenten beschikt deze laptop?

De HP Omen 15 is een 15.6 inch laptop met een Full HD Beeldscherm. De laptop beschikt daarnaast over een IPS Paneel die zorgt ervoor dat je de ware kleuren goed kunt zien.

Verder heeft deze laptop een intel core i7 hexa core((6) processor met een kloksnelheid van 2.2Ghz en een turbo snelheid van 4.1Ghz.

De werkgeheugen van deze laptop heeft 16GB ram geheugen van type DDR4. De DDR4 type is de snelste type op dit moment. Met 16GB kun je meer dan genoeg taken tegelijk uitvoeren en ook video’s en foto’s bewerken.

De videokaart van deze laptop is de GTX 1050 Ti en deze heeft 4GB VRAM waardoor je games op high of hoger kan spelen.

De opslag van deze laptop is een combinatie van SSD en HDD. De totale opslag is 1256GB en hier ziet 256GB SSD en 1TB HDD.

Ook heeft deze laptop 144Hz dat zorgt ervoor dat alles smooth draait op het scherm. Dit komt heel goed van past in FPS(first person shooter) games. Bekijk hier meer informatie over Hz. (Refresh rate(Hz))

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

 • Scherm is super scherp en gedetailleerd
 • Snelheid
 • Koeling
 • Prijs/Kwaliteit

Minputen

 • Fans kunnen luid worden
 • Je ziet snel vlekken

Review

Ik raad deze laptop aan hij is zeer degelijk, draait de meeste spellen op hoge/ultra settings! 144hz scherm is heel fijn en haarscherp! Alle minpunten kunnen worden opgelost door gebruik van oordopjes / gaming headset!

 • HP Envy 13

HP Envy 13-ad131nd Main Image

 

De HP Envy 13 is een geweldige 13 inch laptop voor middelbare studenten met geweldige componenten die zorgen ervoor dat je video’s en foto’s kunt bewerken. De laptop heeft een geweldige en professionele look waardoor je deze overal kunt meenemen en gebruiken.

Welke componenten beschikt deze laptop?

Deze laptop is 13.3 inch en heeft een Full HD scherpte met een IPS Paneel die zorgt voor ware kleuren weergeving.

De processor in deze laptop is de intel core i7 quad core(4) processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo snelheid van 4 Ghz.

De werkgeheugen in deze laptop is 8GB en dit is genoeg voor video en fotobewerking en ook voor multitasken.

De opslag in de laptop is een SSD. Een SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden opstart. De SSD is 512GB en hier kun je projecten en programma’s opslaan.

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

 • Intel 8th gen CPU
 • Nvidia GPU
 • Slank & & licht
 • Helder scherm

Minputen

 • Weinig aansluitmogelijkheden zonder adapter

Review

Het is een kleine laptop en perfect voor mij als student. Gemakkelijk mee te nemen en ook nog eens krachtig. Dat geeft je veel mogelijkheden

 

==>Laptop voor school

 

 • HP Pavilion G15

HP Pavilion G15-cx0500nd Main Image

 

De HP Pavilion G15 een coole laptop voor middelbare scholieren met een uitstekende look die makkelijk voor alles gebruikt kan worden dankzij de componenten die het beschikt. De laptop is 15.6 inch en is makkelijker te vervoeren dan een 17 inch laptop.

Welke componenten beschikt deze laptop?

Deze laptop is een 15.6 inch laptop met een Full HD beeldscherm en een IPS Paneel die ware kleuren weergeeft.

De processor is een intel core i7 Hexa core(6) processor met een kloksnelheid van 2.2Ghz en een turbo snelheid van 4.1Ghz. Deze processor is super krachtig en kan gebruikt worden voor alles. Het is super goed voor foto en videobewerking dankzij de aantal cores en snelheid.

De werkgeheugen is 16GB en is van de snelste type die er op dit moment is. De type DDR4 is de snelste type en omdat dit 16GB is kun je meer dan genoeg doen met deze ram zoals multitasken en renderen tijdens het bewerken.

De videokaart in deze uitstekende laptop is de GTX 1060 en deze heeft 3GB VRAM. Met 3GB VRAM kun je games spelen vanaf medium op hoger.

De opslag in deze laptop is 1256GB en dit is een combinatie van SSD en HDD. De SSD is deze laptop is 256GB en de HDD is 1TB. Dit is meer dan genoeg opslag om projecten op te slaan en veel meer.

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

 • Professionele look
 • Heerlijk snel
 • Mooi scherm
 • Lichtgevend toetsenbord

Minputen

 • Lichte vingers afdrukken op de behuizing

Review

Sinds bijna een week eigenaar van deze geweldige laptop. Hij ziet er aan de buitenkant professioneel uit. Veel laptops met dit soort specs zien er een beetje apart uit. (denk hierbij aan gaming look) Natuurlijk is de processor, videokaart en de SSD ook een verademing. Tot nu toe kan hij zware programma’s goed hebben. Opstarten in 10 seconden, het is toch geweldig? Het IPS scherm ziet er ook gewoon top uit. Van het lichtgevende toetsenbord heb ik ook veel profijt.

 

 • HP 14

HP 14-ck0910nd - Laptop voor middelbare scholieren

 

De HP 14 is een wat goedkopere laptop en is zeker een van de beste laptop voor middelbare scholieren die niet veel een laptop zullen gebruiken bij een vervolgstudie. Deze laptop is geschikt om te internetten, tekstverwerken en foto’s bewerken op kleine schaal.

Componenten van deze laptop

Het is een 14 inch laptop met een Full HD(1080p) en een Anti reflecterend scherm. De paneel van deze laptop is een IPS Paneel en deze zorgt voor ware kleuren weergeving.

De processor in deze laptop is de intel core i3 dual core(2) processor met een kloksnelheid van 2.3Ghz.  De werkgeheugen in deze laptop is 8GB en hiermee kun je multitasken en gaat de laptop niet langzaam. Tenslotte is de opslag van de laptop een SSD met 128GB.

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

 • Heerlijk snel
 • Snel genoeg voor school
 • Prima scherm
 • Start enorm snel op

Minputen

 • Usb poorten, je moet een beetje doorduwen

Review

Prima laptop voor startende middelbare scholier. Hoop dat ie hele schoolcarrière meegaat, heb nu geen redenen daaraan te twijfelen. Heeft alle aansluitingen die nodig zijn, is snel genoeg en is best stevig.

 

 • Lenovo Ideapad 330S

Lenovo Ideapad 330S-15IKB - Laptop voor middelbare scholieren

 

De Lenovo Ideapad 330S is een 15.6 inch die zeer sterk is dankzij de componenten die het beschikt. De laptop kan gebruikt worden om te internetten, mailen,. Films & series kijken, foto’s bewerken en video’s bewerken. Daarnaast heeft deze laptop een geweldige look en start supersnel op waardoor je snel aan de slag kunt gaan.

Componenten

Deze laptop is een 15.6 inch laptop met een Full HD beeldscherm en een anti reflecterende beeldscherm. De paneel van deze laptop is een IPS paneel en deze weergeeft de ware kleuren op het scherm.

De processor is een intel core i7 quad core(4) processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo snelheid van 3.7Ghz. De ram geheugen van deze laptop is 8GB en hiermee kun je meer dan genoeg doen. De opslag van de laptop is een SSD met 256GB waarmee je genoeg programma’s kunt opslaan en projecten.

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

 • Start ontzettend snel op
 • Reageert snel
 • Typt erg fijn
 • Mooi design

Minputen

 • Powerbutton met je goed indrukken

Review

Bekijk ook: Top 10 studenten laptops

Ga je een opleiding volgen: Welke laptop heb jij nodig voor je opleiding