De beste laptop voor fotografen | Wat heb je nodig in een laptop

Ben jij een fotograaf die graag de perfecte kwaliteit in elke foto wilt zien en ook wilt kunnen bewerken.

Een fotograaf moet veel programma’s kunnen draaien die zeer sterk zijn. Daarom is het echt nodig dat je beschikt over een sterke computer/laptop.

Een goede laptop moet beschikken over goede componenten die er zullen zorgen dat als je foto’s moet bewerken dat dit ook smooth gaat.

Hieronder zullen we bespreken welke componenten je op moet letten bij het kiezen van een goede fotobewerking laptop voor fotografen.

Na de componenten zullen we ook 3 beste laptops voor fotografen bespreken die je ook kunt bekijken of kopen als je dat wenst.

Door gebruikt te maken van onze link helpt u ons uit om deze website live te houden en te kunnen onderhouden. Alvast bedankt voor het lezen.

Bekijk Laptops bij Coolblue. Hier verkopen ze de beste laptops in Nederland. 

Wat heb je nodig in een laptop als fotograaf

De beste laptop voor fotografen vind je niet gemakkelijk. Als een fotograaf moet je denken aan welke software (programma) je wilt gaan gebruiken, wat voor foto’s je wilt gaan bewerken en hoeveel foto’s je tegelijk wilt gaan bewerken als layers.

Om dit allemaal te kunnen doen heb je een goede laptop nodig die over alles beschikt dat een fotograaf nodig zal hebben om foto’s te bewerken.

De belangrijke delen in een computer dat je naar moet kijken als een fotograaf zijn de processor, werkgeheugen en opslag. Heel soms zal je wel een videokaart nodig hebben voor sommige software om goed te kunnen renderen maar deze 3 zijn de meest belangrijkste.

De processor van een laptop

De processor in een laptop is zeer belangrijk voor fotografen. Een processor zorgt ervoor dat alles wat je doet sneller gaat.

De processor is je belangrijkste onderdeel omdat deze ook zorgt dat de applicaties die je gebruikt sneller draaien en ook de toepassingen sneller gaan.

Het renderen van foto’s na het bewerken wordt ook met de CPU gedaan. Dit is daarom de reden dat je een goede laptop kies met een cpu die sterk en snel is.

De werkgeheugen van een laptop

De werkgeheugen in elke computer is een belangrijke punt. Dit zorgt voor dat je veel taken tegelijk kunt doen zonder vertraging.

Je wilt graag 8 of meer GB hebben bij je ram. Dit zal je helpen om geen vertraging te zien bij het bewerken van vele foto’s en bij je onderzoek naar afbeeldingen.

Als een fotograaf wil je ook veel onderzoek doen online en veel layers kunnen bewerken tegelijk.  Deze layer’s zijn meerdere foto’s die je bewerkt. Dit zie je vaak bij Photoshop.

De opslag van een laptop

De opslag type van een laptop is ook heel belangrijk. Met een normale harde schijf kom je niet ver tegenwoordig en zeker niet als een fotograaf.

Een ssd is wat door iedereen wordt gebruikt tegenwoordig. Een ssd is wat je graag wilt hebben als je foto’s of video’s gaat bewerken.

Een ssd maakt gebruikt van data zeer sneller dan een normale harde schijf. Daarnaast gaat je laptop ook sneller aan door de leessnelheid van de ssd. Met een ssd kan je laptop rond 15 sec opstarten.

Een laptop voor photoshop

Wil je graag een laptop waarbij je met Photoshop aan de slag wilt gaan. Dan heb ik een artikel waarbij ik hier heel veel meer over uitleggen.

Bekijk: Beste laptop voor fotografen en photoshop

Laptop voor Lightroom

Een laptop voor lightroom. Hiervoor heb ik ook een artikel geschreven voor als u deze wilt lezen kunt u hieronder klikken.

Bekijk: Beste laptop voor lightroom

Top 3 beste laptop voor fotografen

Nu ga ik een aantal laptops bespreken die zeer handig zijn voor fotobewerking en ook zeker de beste laptop voor fotografen omdat ze een coole en professionele design hebben.

1. Apple MacBook Pro 13” (2017)

Front

De Apple MacBook Pro 13 is je beste keus wanneer het komt tot professioneel fotobewerking.

Deze laptop is 13,3 inch en beschikt over een uitstekende beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels.

De scherm heeft een ips paneel die zorgt voor uitstekende kleurweergave zodat jij de foto’s met ware kleuren kunt zien en goed kan bewerken zonder enige fout.  

De processor van deze laptop is een dual core intel i7 processor met een kloksnelheid van 2500 Mhz. Daarnaast is de ram van deze laptop 16 GB en de opslag is een ssd met 512 GB die zeer genoeg is om al je projecten en foto’s op te slaan.

De laptop heeft:

Aansluiting: – Displayport, 4 usb poorten, HDMI, USB 3.1, Thunderbolt 3.

De camera van de laptop is een HD Ready webcam met een resolutie van 720p. Hiermee kan je ook met klanten in contact komen via skype of ander programma voor video chat.

2. Apple MacBook Pro 15

Top

De Apple MacBook Pro 15  is een 15 inch laptop die zeer geschikt is voor fotografen. De resolutie van deze laptop is 2560 x 1600 p. Verder heeft deze laptop een IPS paneel die zeer handig is om alle kleuren goed te kunnen zien. Je wilt alle kleuren goed kunnen zien om foto’s goed te bewerken en de ware kleuren te kunnen zien.


De processor van deze laptop is zeer sterk. Deze quad core intel core i7 processor heeft een kloksnelheid van 2.3 Ghz en een turbo frequency van 3.8 Ghz.

De werkgeheugen van deze laptop is 16 GB. Dit is meer dan genoeg om veel taken tegelijk uit te voeren. Je kunt gemakkelijk onderzoek doen terwijl jij aan het bewerken bent.

De opslag van deze laptop is een ssd. De ssd schijf is supersnel en is de nieuwste in de markt. Deze schijf zorgt ervoor dat je laptop snel opstart en binnen 15 sec al kan starten met werken. Deze schijf heeft 512 GB en is meer dan genoeg als je alleen foto’s wilt gaan bewerken en opslaan. Als je daarnaast video’s wilt gaan bewerken en opslaan zal je wel een externe harde schijf moeten gebruiken.

De videokaart van deze laptop is ook wel handig om kleine games te spelen en ook om sommige bestanden te renderen zoals als je video’s gaat bewerken.

Bekijk: Beste externe harde schijf

3. Dell Xps 15

De Dell XPS 15 is volgens mij de beste laptop op dit moment. Deze laptop is net als een MacBook maar in een Windows. De laptop is klein en beschikt over alle nieuwe en beste  componenten die er nu zijn.

Deze Dell XPS 15 heeft een 15.6 inch beeldscherm met een IPS paneel waarmee je kleuren ontzettend goed kunt zien vergeleken met andere panelen.

De processor is een van de snelste die er is. De processor is de Hexa core(6) Intel core i7. Deze heeft een topsnelheid vergeleken met andere processors en is zeker goed voor fotobewerking in Lightroom, Photoshop en videobewerking als je dat nodig hebt.

De ram geheugen in deze laptop is van top kwaliteit en snelheid. De 16GB ram van de laptop zijn van type DDR4. Deze is de nieuwste ontwikkeld geheugen en is ontzettend sneller dan de oude DDR3.

Verder heeft deze laptop een SSD schijf met 512GB dat ontzettend veel is als een SSD. Ook de SSD is de nieuwste ontwikkeld schijf op dit moment en de snelste ter wereld. Op een normale schijf(HDD) zou je zelf 1 min of langer wachten voor je laptop om op te starten met een SSD gaat dat binnen 15 seconden.

(Deze laptop is de meest aangeraden laptop door iedereen naast de MacBook. Maar als een windows gebruiker zou ik liever deze kiezen en niet een MacBook.)

 

1 gedachte over “De beste laptop voor fotografen | Wat heb je nodig in een laptop”

Reacties zijn gesloten.