De beste laptop merk is zonder enige twijfel Apple maar er zijn natuurlijk andere laptop merken die ook zeer goed zijn.

Tijdens dit artikel ga ik de top 10 beste laptop merken bespreken. Deze merken zullen gaan van beste tot minder best zodat je precies kunt weten wat je van deze laptop merken kunt verwachten.

Top 10 beste laptop merken:

  1. Apple
  2. Lenovo
  3. Asus
  4. HP
  5. Acer
  6. MSI
  7. Microsoft
  8. Samsung
  9. Medion
  10. Dell

De Top 10 beste laptop merken

Voor de beste laptop merk heb ik 10 merken gekozen. Deze top 10 beste laptop merken gaan van beste tot minder beste.

Deze merken zijn allemaal best wel goede merken en hebben laptops van geweldige kwaliteit. Sommige merken hebben betere laptops en design maar dat is aan jou om ervoor te kiezen.  

Ik zal vertellen over deze merken waardoor je precies zal weten waarom ze goed zijn en waarom ze de beste zijn. 

Apple

De eerste en zeker de beste merk van deze lijst is Apple. Dit is zonder enige twijfel de beste laptop merk op dit moment.

Apple heeft niet zomaar zijn eerste plek verdiend door zijn Macbook laptops. Apple is een van de grootste merken op de markt van tech. Hun mobiele telefoons en laptops zijn ideaal voor de meeste gebruikers.

De kwaliteit van deze producten zijn gewoon eenmaal niet te verslaan en de design van deze producten zijn heel luxe en professioneel. 

Het is geen verrassing dat de meeste ondernemers en bedrijven kiezen om Apple producten te gebruiken.

Wanneer iemand praat over Apple het eerst wat voorkomt in hun gedachten is kwaliteit, betrouwbaarheid en professionele design. 

Beste laptop merk - Apple met MacOS besturingssysteem
Beste laptop merk – Apple met MacOS besturingssysteem

Dit is precies wat je kunt verwachten van de laptops van Apple. Kwalitatieve producten met geweldige snelheid, beeldkwaliteit en professionele design. 

De design van apple producten komt professioneel over bij andere. Het is daarom een heel ideale merk voor studenten, ondernemers en bedrijven.

Naast de design van de producten hebben ze ook uitstekende componenten. De laptops van Apple beschikken over ontzettend sterke processors waarmee je de moeilijkste taken zonder enige probleem kunt uitvoeren.

Een van de nieuwe tech van Apple is de Apple M1 Chip die werkt zowel als processor en als videokaart. 

Dit is geweldig voor gebruikers die af en toe een klein spelletje willen spelen of die zware 3D modellen moeten renderen. 

Apple is de beste laptop merk op dit moment en dat zal voor vele jaren niet veranderen. De prijs van hun producten en de kwaliteit is onverslaanbaar op dit moment. 

Elke 2 jaar komen ze met nieuwe laptop technologieën voor gebruikers en upgrade ze de modellen van hun beste laptops. Deze laptops veranderen van versies en ze geven dat aan door het jaar erachter te zetten. 

Kijk maar naar de beste laptops die ze op dit moment hebben. Hier kun je zien precies wat ik bedoeld met kwaliteit, design en snelheid. 

Lenovo

De tweede beste merk op de lijst is zonder twijfel Lenovo. Lenovo is een uitstekende bedrijf en ze hebben over 240 verschillende laptops waaruit je kunt kiezen. 

De Lenovo laptops zijn heel erg goed wanneer het komt tot prijs en kwaliteit. Naast dat zijn de laptop ook heel handig voor gamers en gebruikers die niet teveel willen uitgeven voor een prima laptop. 

De Lenovo Laptops - Geweldige laptops voor gamers, studenten en professioneel gebruik
De Lenovo Laptops – Geweldige laptops voor gamers, studenten en professioneel gebruik

Een van de beste laptops die zij beschikken is de Lenovo IdeaPad 5. Een 15 inch laptop met een Ryzen 5 processor en tot wel 14 uur batterijduur voor een prijs rond de 700 euro. Een ideale laptop voor mensen die niet teveel willen uitgeven voor een goede laptop. 

Lenovo is ideaal voor gamers, basis gebruikers en voor studenten die op een budget zitten en niet een Macbook laptop willen halen. 

De meeste Lenovo laptops zijn bedoeld voor prestaties en daarom gaan ze niet hoger dan Quad HD in resolutie. Lenovo heeft ook een zeer mooie design die meer past bij windows laptops en casual gebruikers. 

HP

Een andere geweldige merk voor laptops is HP en bijna iedereen kent deze. Een van de redenen dat is HP als 3de heb gezet is door de HP Envy 13, HP Chromebook, HP Omen en de HP Victus. 

Deze laptops zijn een van de beste op de markt wanneer het komt tot kwaliteit en zeker voor Windows gebruikers. 

De HP laptop merk - Ideaal voor de meeste gebruikers die van Windows houden
De HP laptop merk – Ideaal voor de meeste gebruikers die van Windows houden

HP heeft laptops voor elke gebruikers en zo is de Envy 13 heel goed voor professioneel gebruik terwijl de Omen en Victus heel goed zijn voor gamers. Verder dan dat beschikken ze ook over sommige chromebook die ideaal zijn voor beginners. 

Zelf vind ik de merk HP een heel goede merk en veel andere gebruikers ook. Ze hebben over 170 verschillende laptop modellen waaruit je kunt kiezen en veel van deze zijn geweldig in prijs en kwaliteit. 

Acer

Naast HP is Acer ook een geweldige merk voor een laptop. Wanneer het komt tot goedkope laptops met supersnelle componenten waardoor je nog uitstekende prestaties krijgt. 

De Acer laptops zijn zeer compact en komen vaak met Intel core i5 en Ryzen 5 processor voor rond de 500 euro wat zeer goed is. Verder zijn er een aantal gaming laptops zoals de Nitro 5 die heel goed zijn. 

Laptop merk Acer - Geweldige laptops voor een goede prijs
Laptop merk Acer – Geweldige laptops voor een goede prijs

Acer is zeker een geweldige merk en de laptops die ze hebben zijn altijd de prijs waard. Ze hebben laptops van professioneel gebruik tot gaming laptops wat heel ideaal is voor de meeste gebruikers. 

Asus

Asus een andere uitstekende merk voor gamers en professioneel gebruik. Wat ik wel heb gemerkt van Asus is dat ze meer laptops hebben voor high end users. 

Asus laptop merk - ideaale design voor gamers en professioneel gebruik
Asus laptop merk – ideaale design voor gamers en professioneel gebruik

De Asus laptops komen vaak met een intel core i7 processor en 16GB ram. Het is wel zo dat deze laptops beter zijn omdat ze ook lang mee kunnen gaan voor een aantal jaren. 

Als je een laptop wilt voor gamen of zakelijk gebruik dan is Asus een prima keuze en alternatief van de andere merken. 

MSI

MSI is een ander merk die heel bekend is tussen gamers. Deze merk heeft een van de beste laptops voor gamers met hoge verversingssnelheid, sterke videokaarten en formaten. 

De MSI gaming laptops zijn vooral een van de meest gekozen laptops op dit moment. Dit komt door de gunstige prijzen en de sterke componenten die ze beschikken in deze zware markt.

MSI laptop merk - Top keuze voor gamers en voor sommige onderneming
MSI laptop merk – Top keuze voor gamers en voor sommige onderneming

De laatste tijd begin MSI ook laptops te maken die handig zijn voor de meeste gebruikers. Deze laptops zitten er geweldig uit voor professioneel gebruik zoals de MSI Summit E13. 

Als jij een gamer bent die ook een laptop nodig hebt voor werk of je onderneming dan kun je zeker kijken naar de MSI laptops. De beste laptops van MSI kun je hier bekijken en deze zijn zeker ideaal voor de meeste gebruikers. 

Microsoft

Microsoft is zelf een laptop merk met zeer unieke laptops. Deze laptops zijn uitstekend voor ondernemers en zonder grap zijn ze heel erg elegant. 

Een van de meest bekendste laptops van Microsoft is hun nieuwe Microsoft Surface Laptops die ontzettend klein zijn, dun en snel waardoor ze ideaal zijn voor mensen die continu op pad zijn. 

Microsoft - Ideale laptop merk voor elegante laptops met stijl
Microsoft – Ideale laptop merk voor elegante laptops met stijl

Deze laptops hebben een zeer unieke look en zijn ideaal voor gebruikers die een kleine en dunne laptop willen. 

Deze laptops komen in verschillende prijzen maar ze zijn allemaal wel zeer elegant. De prijzen gaan van 400 tot wel 3000 euro voor de extreme luxe laptops. 

Zelf vind ik dat deze laptops ideaal zijn voor de mensen die een elegante laptop willen gebruiken van windows. Sommige komen met touchscreen scherm en sterke processor en werkgeheugen voor zware taken. 

Samsung 

Een merk dat ik zeker niet eerder heb gezien in de laptops gebied is Samsung. Zelf heb ik nooit eerder een Samsung laptop gezien maar in de afgelopen jaren hebben ze een aantal laptops uitgebracht die zeer goed zijn. 

Samsung laptops - Luxe kleine laptops met sterke componenten
Samsung laptops – Luxe kleine laptops met sterke componenten

Een van de laptops die Samsung beschikbaar heeft is de Samsung Galaxy Book 2. Deze komt in verschillende designs zo kun jij de 360 nemen of de Pro 13. Deze zijn ideale laptops met sterke processor en werkgeheugen. 

Samsung heeft in totaal 15 verschillende laptop modellen waaruit je kunt kiezen. De meeste zijn heel goed maar sommige zijn minder fijn. Kijk hieronder de beste Samsung laptops die beschikbaar zijn. 

Medion 

Een andere laptop merk die ook bedoeld is voor gamers is Medion. Medion is niet zo een bekende merk maar ze beschikken wel over een aantal laptops die zeer handig zijn voor gamers. 

De Medion laptop merk - Perfect voor gamers maar niet teveel keuzes
De Medion laptop merk – Perfect voor gamers maar niet teveel keuzes

Een van de beste laptops van Medion is de Medion Erazer Best X25. Deze is een quad core laptop met een sterke processor en videokaart waarop je lekker kunt gamen. 

Verder zijn niet zoveel andere uitstekende laptops van  Medion omdat deze laptop merk niet zo bekend is als de anderen.

Dell

Dell is de laatste beste merk in de top 10 beste laptop merken. Eerst vond ik dat Dell hoger moest scoren maar dat is veranderd door een aantal redenen. 

In de afgelopen jaren in Dell begonnen met laptops steeds meer exclusieve te maken. Dit betekent dat je nu geen laptops via bol of Coolblue kunt aanschaffen. 

De Dell laptops - Dell laptop merk is goed maar niet makkelijk te krijgen
De Dell laptops – Dell laptop merk is goed maar niet makkelijk te krijgen

Dit is een grote probleem voor veel gebruikers omdat je niet een bestelling wilt plaatsen bij een bedrijf die je niet kunt bezoeken. 

Zelf beschik ik over de Dell XPS 13 en deze was een aantal jaren geleden nog beschikbaar op bol en Coolblue. Op dit moment is dat niet meer zo en daarom is Dell nu de laatste merk op de lijst. 

Ze hebben natuurlijk nog geweldige laptops die ideaal zijn voor professioneel gebruik. Maar omdat je ze bij hun direct moet kopen, is het niet zo goed meer als andere merken. 

Conclusie

Mijn conclusie uit deze top 10 beste laptop merken is dat er een aantal merken zijn die heel goed zijn andere minder goed. Een heel goede voorbeeld is dat Apple heel goed is en dan komen de andere HP, Acer, Asus en Lenovo die heel goed zijn voor Windows gebruikers. Microsoft en Samsung zijn ideaal voor professionele look terwijl MSI en medion heel handig zijn voor gamers. 

Wat je het beste kan nemen uit deze top 10 beste laptop merken is dat deze de beste merken zijn. Het maakt niet veel uit welke merk je kies zolang de laptop die ideale componenten en design beschikt die jij nodig hebt. Kijk altijd ook naar de extra punten zoals batterijduur, poorten en beeldkwaliteit.