Beste Laptop Voor School – Studenten Laptop Kopen

De beste laptop voor studeren en school kiezen kan moeilijk zijn als je niet veel verstand hebt van computers.

Ik heb zelf 3 laptops moeten kopen omdat die ik eerder had slecht werd en niet gebruikt kon worden voor mijn studie. 

Het is belangrijk dat je de juiste laptop van het begin koopt zodat je niet later een nieuwe hoeft te kopen. Als je gaat studeren wil je een laptop die sterk genoeg is voor wat je gaat doen tijdens je studie.

De beste laptops voor studenten en scholieren zijn de volgende. Deze laptops worden door vele studenten gebruikt omdat ze goed zijn in verschillende gebieden. 

  • HP Pavilion 15 
  • Apple Macbook Pro 13 – Touch bar
  • Asus VivoBook S14
  • Lenovo IdeaPad C340
  • Asus ZenBook Duo

Laptop voor school

Dit zijn de beste laptops voor school in 2021 en verder. Deze laptops zijn geschikt voor alles behalve gamen.

Als een student wil je de meeste van je tijd juist besteden aan je schoolwerk dan gamen en daarom heb ik besloten om geen game laptops hierin te bespreken. 

Als een gamer weet ik dat als je een gaming lapotp hebt dat je geen werk zal maken en juist zal gaan gamen.

Ik heb hetzelfde probleem waarbij als ik tegen mezelf zeg dat ik ga huiswerk maken meteen een gamen aan doet voor even 5 minunten en de 5 minuten worden wel urenlang gamen.

Beste Laptop voor school – Beste keuzes 

Als je een laptop voor school gaat gebruiken dan zijn er een aantal punten waar je op wilt gaan letten. Je wilt zeker zijn dat de laptop een i7 processor heeft. Dit is de beste processor voor studenten om alles te kunnen doen op een laptop. 

Beste Laptop Voor School - Studenten Laptop Kopen

Zelf had ik eerst een i5 processor maar deze was langzaam toen ik tijdens een schoolproject een video moest bewerken. Niet alleen was de i5 processor langzaam maar de laptop dat ik had was 17 inch groot. 

Een 17 inch laptop is te groot en je gaat heel snel rugpijn krijgen omdat 17 inch laptops heel zwaar. Ik moest met de trein naar school en omdat er zoveel mensen in de trein ware moest ik steeds staan. Met deze 17 inch laptop kreeg ik elke dag rugpijn toen ik onderweg was naar school.

Je wilt juist een 13 inch tot 15 inch laptop gebruiken voor school. 14 inch is perfect voor studenten omdat ze klein zijn en niet zwaar zoals een 17inch en hebben nog sterke componenten. 

Verder wil je 8GB of hoger als ram hebben op een laptop voor school. Als je weinig ram hebt dan gaat de laptop veel vastzitten en dat is iets dat je niet wilt hebben tijdens je lessen of projecten. 

Tenslotte is een van de meest belangrijke onderdelen op een laptop voor school en dat is de opslag. Als opslag wil je zeker een SSD hebben omdat deze heel snel omgaan met je bestanden. Op een SSD gaat alles sneller en start de laptop ook binnen 15 seconden waardoor je snel aan de slag kunt gaan. 

Dit waren de belangrijke componenten voor een laptop voor school en nu ga ik een aantal van de beste school laptops bespreken. 

HP Pavilion 15 – Beste Studenten Laptop Prijs/Kwaliteit

HP Pavilion 15 - Laptop voor scholieren en studenten

De HP Pavilion 15 is een geweldige keus voor als je van alles wilt doen met een laptop. De prijs van de laptop is gunstig en de kwaliteit ervan is top.

De laptop beschikt over genoeg kracht om foto’s te bewerken en kleine videos. Zware programma’s zoals Adobe Photoshop kunnen gebruikt worden op deze laptop. Programma’s zoals Adobe Premiere Pro zullen wel wat moeite hebben door de processor.

Dit is een geweldige laptop voor scholieren in middelbare of MBO omdat je niet veel te maken zal hebben met super zware programma’s. Als je een opleiding gaat volgen dat te maken heeft met film bewerken dan raad ik je een andere laptop hieronder aan.

Specificaties:HP Pavilion 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel, 220 cd/m2
ProcessorAMD Ryzen 5 Quad Core(4), 2.1Ghz tot 3.7Ghz snelheid
Werkgeheugen16GB ram
VideokaartAMD Radeon Vega 8
OpslagSSD van 512GB – laptop start binnen 15 seconden

==>Top 10 beste studenten laptops<==

Apple Macbook Pro 13 2020 – Meest Gekozen Studenten Laptop

Apple Macbook Pro 13 2020 - Laptop voor school in 2021

Iedereen weet dat de Macbook laptops een van de beste laptops zijn voor studenten. Dit komt omdat de Macbook laptops super snel zijn en hebben geweldige beeldkwaliteit. Met de beeldkwaliteit kunnen studenten video’s en foto’s bewerken en alles op de laptop perfect beleven.

De meeste studenten gebruiken juist een macbook dankzij de look en de snelheid die het beschikt. De Apple Macbook Pro 13 2020 is een van de beste keuzes voor studenten dankzij de functionaliteit en de snelheid. 

De laptop is zeer klein en is makkelijk te vervoeren. Als een student ben je constant onderweg van hoorcollege naar les en weer naar huis. Een lichte laptop is zeker belangrijk en als je al bekend ben met de MacOS dan is de Apple Macbook Pro 13 2020 een goede keus.

Specificaties:Apple Macbook Pro 13 2020
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS paneel, 500cd/m2
ProcessorApple M1-chip (nieuwe processor van Apple)
Werkgeheugen16GB ram
VideokaartApple M1-chip
OpslagSSD van 512GB – laptop start binnen 15 seconden

Asus ZenBook Duo – Beste Laptop Voor Scholieren Grafisch werk

Dual beeldscherm laptop voor studenten - Asus ZenBook Duo

Als je een laptop wilt met veel ruimte voor als je foto’s moet bewerken als een grafisch designer dan is de Asus ZenBook Duo een top keuze. Dit is een laptop met twee beeldschermen waardoor je super veel ruimte krijgt om te werken.

De laptop is zeer sterk en kan makkelijk gebruikt worden voor zware programma’s zoals Adobe Photoshop. De laptop kan ook gebruikt worden voor videobewerking maar het is niet zo snel als andere laptops.

Dit is een perfecte laptop voor studenten die een opleiding gaan volgen waarbij ze foto’s moeten bewerken. Opleidingen zoals Communication and Multimedia Design en Grafisch design hebben zeker een laptop als deze nodig.

Daarnaast dankzij de touchscreen kun je ook makkelijk tekenen en ook door je laptop surfen en door de browser.

Specificaties:Asus ZenBook Duo
Beeldscherm14inch, Full HD, 50Hz, Touchscreen, IPS paneel, 300cd/m2
ProcessorIntel core i5 Quad Core(4) 1.6Ghz tot 4.2Ghz turbo
Werkgeheugen16GB ram
VideokaartNvidia GeForce MX250 2GB VRAM
OpslagSSD van 512GB – laptop start binnen 15 seconden

Lenovo IdeaPadFlex 5 – Beste Flexibele en Goedkope Studenten Laptop 

Perfecte laptop voor scholieren en studenten in 2021 - Lenovo IdeaPadFlex 5

Als jij opzoek bent naar een wat flexibele laptop die perfect is voor zijn prijs dan is de Lenovo IdeaPad Flex 5 een top keuze. Deze laptop heeft een prijs rond de 880 euro en kan gebruikt worden voor fotobewerking en videobewerking dankzij de sterke processor.

De laptop komt met touchscreen waardoor je makkelijk door alle school bestanden kan surfen. Touchscreen is ook handig voor als je een grote pdf moet doorzoeken.

Dankzij de flexibiliteit van de laptop kun je makkelijk de laptop vouwen en kun je het gebruiken als een tablet. Dit is heel handig voor als je na school even een serie of film wilt kijken zonder dat de toetsenbord in de weg zit.

De meeste kleine laptops zoals deze hebben nooit een HDMI poort waardoor veel studenten steeds een hub moeten kopen.

Wel, deze laptop beschikt over een HDMI poort waardoor je makkelijk op school deze aan een grote scherm kan aansluiten. Je hoeft dus niet een hub te kopen om je laptop te gebruiken bij presentaties.

Specificaties:Lenovo IdeaPad Flex 5
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel, 250 cd/m2
ProcessorIntel core i7 Quad core(4) 1.3Ghz 3.9Ghz turbo
Werkgeheugen8GB ram
VideokaartIntel Iris Plus Graphics
OpslagSSD van 256GB – laptop start binnen 15 seconden

Conclusie

Als een student wil je een laptop voor school die makkelijk te dragen is en die sterk genoeg is voor multitasken.

Als je nou een video moet bewerken voor school of een foto moet bewerken. Deze laptops kunnen dat allemaal.

Ook programma’s zoals Adobe premiere, Photoshop of programmeer programma’s kunnen deze laptops makkelijk draaien. 

Plaats een reactie