De beste laptop voor fotobewerking in 2021 en Verder

Ben je opzoek naar de beste laptop voor fotobewerking in 2021. Voor dit heb ik de beste fotobewerking laptops genomen die door velen worden gekozen.

Verder heb ik gekeken naar de beste fotobewerking laptops die je zullen helpen om ook in de toekomst foto’s te kunnen bewerken zonder dat je een nieuwe laptop hoeft te kopen.

Hoe kiez ik een laptop voor fotobewerking

Een laptop voor fotobewerking moet voldoen aan veel eisen zodat je je werk goed genoeg kunt uitvoeren. Het is heel cruciaal dat je de goede componenten kies.

Nu zal ik je precies vertellen welke componenten dit zijn en waar je naar moet kijken als je een laptop gaat kopen die geschikt is voor fotobewerking.

De componenten waar je op moet letten bij het kopen van een laptop die goed is voor fotobewerking zijn de processor, werkgeheugen, opslagruimte en meest belangrijk de beeldscherm.

Voor een processor zou ik eerlijk zeggen dat een I5/Ryzen 5 of I7/Ryzen 7 genoeg kunnen zijn. Maar er worden al aan nieuwe processor gewerkt die deze achter zullen laten in een aantal jaren.

En daarom zou ik zeggen dat een I7/Ryzen 7 je beste keuzes zijn voor een lange term. Je wilt natuurlijk niet binnen enkele jaren een nieuwe laptop moeten kopen.

De werkgeheugen is ook een belangrijke punt omdat hoe meer werkgeheugen je hebt hoe meer programma’s je open kunt hebben en aan hoe meer layers (verschillende foto’s) je kunt werken.

De perfecte werkgeheugen voor fotobewerking is 8GB of 16GB. Als je veel gaat multitasken en onderzoek doen tijdens je werk dan is 16GB een betere keuze.

De opslagruimte is wel belangrijk maar ook niet echt. Een foto neemt niet zoveel plek in als een video en daarom heb je aan 200+ GB genoeg.

Maar denk eraan dat als je echt veel projecten moet opslaan dat je wel meer nodig zal hebben en dat een externe schijf ook een goede keus is.

Tenslotte ga ik het hebben over de meest belangrijke punt de beeldscherm. De beeldscherm voor fotobewerking moet ontzettend goed is en ook de beste.

Als je de kleuren van een foto niet correct kunt zien zal je ook de kleuren niet goed kunnen bewerken en terwijl je zelf ziet dat ze er goed uitzien op je beeldscherm, zal het bij iemand anders er anders uitzien.

Het belangrijkste is dat de Paneel van de beeldscherm IPS is. Een IPS paneel is de meest gekozen omdat deze kleuren het beste laat zien dan andere panelen.

Naast de paneel heb je ook de resolutie van je beeldscherm. Als je foto’s wilt bewerken op 4K dan wil je een 4K laptop voor fotobewerking. Hoef je niet persee 4K dan raad ik aan om met QHD of Full HD te blijven voor meer snelheid.

De kleuren worden vanaf elke hoek ook goed weergegeven en de kleuren zijn ook de ware kleuren. Bekijk ook Beste monitoren voor fotobewerking deze kunnen gebruikt worden om beter te zien met een laptop.

Coolblue.nl beschikt over de beste laptops die je zou kunnen krijgen en iedereen in Nederland kies Coolblue.nl om een laptop bij te kopen.

Als je niet precies weet welke laptop je het beste kunt kiezen hebben we hierboven een aantal laptops die je kunt kiezen.

Omdat laptops blijven veranderen kan het voorkomen dat onze top 5 keuzes niet op voraad zijn. Daarom kun je ook kijken naar alle beste fotobewerking laptops hierboven. Deze zijn door ons gefilterd zodat u ze alleen hoeft te kiezen met onze hoe kies je een laptop koopgids hierboven.

De beste laptop voor fotobewerking in 2021

1. Apple MacBook Pro 13 2020

Apple Macbook pro 13 2020 - beste laptop voor fotobewerking in 2021 en verder

Wanneer het komt tot een top laptop voor fotobewerking in 2021 dan is de Apple Macbook pro 13 van 2020 een top keuze.

De Macbook pro 13 van 2020 beschikt over de nieuwe generatie processor van apple de m1 chip. Deze processor is supersterk en kan makkelijk gebruikt worden voor zowel fotobewerking zoals videobewerking.

De Macbook laptops zijn ook bekend dankzij de top kwaliteit beeldscherm die ze hebben van Apple. Deze laptops beschikken over een aparte beeldscherpe die heet Retina die perfect is voor fotobewerking dankzij de kwaliteit ervan.

Specificaties:Apple Macbook Pro 13 2020
Beeldscherm13.3inch, Retina, IPS paneel, 500 cd/m2
ProcessorApple M1-Chip Octa core(8)
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB van SSD
VideokaartApple M1-chip

2. Dell XPS 13

Dell XPS 13 - Beste windows laptop voor fotobewerking in 2021 en verder

Als je een windows fan ben zoals ik, dan wil je zeker een laptop die net zo sterk is als de Macbook air of de Macbook pro 13 inch.

De Dell XPS 13 is de beste windows laptop die je nu kunt kiezen die bijna net zo goed is als de Macbook laptops.

De laptop beschikt over zeer sterke componenten die zeker handig zijn voor fotobewerking en videobewerking. Daarnaast is de beeldkwaliteit is ook fantastisch waardoor je altijd de perfecte foto’s zal bewerken.

De Dell XPS 13 komt in verschillende modellen en het is aan jou welke je zal kiezen. Je kunt bijvoorbeeld de 4K resolutie laptop nemen waardoor je zelfs ook 4K foto’s kunt bewerken.

Deze is ook de laptop die we hier zullen aanraden omdat 4K steeds en steeds meer wordt gebruikt en je wilt zeker de beste kwaliteit foto’s bewerken.

Specificaties:Dell XPS 13
Beeldscherm13inch, 4K resolutie, IPS paneel, 60Hz, Touchscreen
ProcessorIntel Core i7 Quad Core (4), 1.8Ghz tot 4.9Ghz turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB van SSD
VideokaartIntel UHD Graphics 600

3. Acer Aspire 5 A515 – Goedkope laptop voor fotobewerking

Goedkope laptop voor fotobewerking - Acer Aspire 5 A515

Als je een goedkope laptop wilt voor fotobewerking dan wil je zeker kijken naar de Acer Aspire 5 A515.

De Acer Aspire 5 A515 is een  laptop die komt met de basis componenten die je nodig zal hebben om je foto’s te bewerken in programma’s als Adobe Photoshop.

De laptop is niet te groot en ook niet te klein waardoor je deze wel kan vervoeren maar het zal niet super licht zijn als andere keuzes. Verder is de resolutie Full HD waardoor je op Full HD foto’s zal kunnen editen zonder enige probleem.

Het is belangrijk om te weten dat de laptop niet de snelste is voor fotobewerking maar het is wel een geweldige keuze om ermee te starten.

Specificaties:Acer Aspire 5 A515
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 50Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel Core i5 Quad Core(4) 2.4Ghz tot 4.2Ghz Turbo
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag512GB van SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics

Bekijk ook: Beste laptops voor fotografen en Photoshop

4. Microsoft Surface Pro 7 – Lichte laptop voor fotobewerking

Microsoft Surface Pro 7 - Lichte laptop voor fotobewerking

Als je veel onderweg bent met de trein naar werk of naar klanten dan wil je een laptop die super licht is.

De Microsoft Surface Pro 7 is een top keuze voor als je een lichte laptop wilt die sterk genoeg is voor fotobewerking en die klein is.

Met deze laptop kun je programma’s gebruiken zoals Adobe Photoshop en zo kun je foto’s bewerken voor klanten en ook naar ze toe reizen om ze te presenteren.

De laptop is 12 inch en is zeer klein waardoor je deze zeer goed kan vervoeren zonder dat het teveel plek in neemt.

Deze laptop is een 2 in 1 laptop voor fotobewerking en bij het kopen van deze laptop kun je kiezen voor verschillende modellen. Je kunt kiezen welke processor de laptop heeft en als je serieus wilt gaan foto’s bewerken dan raad ik wel de i7 processor.

Specificaties:Microsoft Surface Pro 7
Beeldscherm12.3 inch, Wide QXGA, 60Hz, Touchscreen, IPS paneel
ProcessorIntel Core i5 Quad Core(4) 1.1Ghz tot 3.7Ghz Turbo
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag128GB van SSD
VideokaartIntel Iris Plus Graphics

Bekijk ook: Beste laptops voor videobewerking

5. Lenovo Ideapad Flex 5 – Flexibele laptop voor fotobewerking

Lenovo Ideapad Flex 5 - Flexibele laptop voor fotobewerking

De laatste laptop die ik ga bespreken die heel handig is voor fotobewerking voor een perfecte prijs/kwaliteit is de Lenovo IdeaPad Flex 5.

De Lenovo IdeaPad Flex 5 is een flexibele laptop die heel handig is voor fotobewerking. De reden dat de laptop flexibel is, is omdat je deze makkelijk kan bouwen en is makkelijk te gebruiken als een tablet.

De laptop beschikt ook over touchscreen waardoor je ook makkelijk door bestanden kan browsen als je bezig bent met editen.

Daarnaast is de laptop maar 14 inch waardoor je ook zeer makkelijk deze kunt vervoeren als je veel onderweg bent naar klanten.

Specificaties:Lenovo IdeaPad Flex 5
Beeldscherm14 inch, Full HD, 60Hz, Touchscreen, IPS Paneel, 250 cd/m2
ProcessorIntel Core i5 Quad core(4) 1Ghz tot 3.6Ghz turbo
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag256GB van SSD
VideokaartIntel UHD Graphics
[su_divide

1 gedachte over “De beste laptop voor fotobewerking in 2021 en Verder”

  1. Zelf heb ik de Asus ZenBook en dit is een heel goede laptop. Ik heb hem al een aantal jaren en nog steeds is die goed.

Reacties zijn gesloten.