De beste laptop voor fotobewerking in 2020 en Verder

Ben je opzoek naar de beste laptop voor fotobewerking in 2019. Voor dit heb ik de beste fotobewerking laptops genomen die door velen worden gekozen.

Verder heb ik gekeken naar de beste fotobewerking laptops die je zullen helpen om ook in de toekomst foto’s te kunnen bewerken zonder dat je een nieuwe laptop hoeft te kopen.

De beste laptop voor fotobewerking in 2020

1. Apple MacBook Pro 13

voorkant MacBook Pro 13'' MPXT2N/A Space Gray

De Apple MAcbook pro 13 i een van de beste laptop voor fotobewerking in 2019. Deze Macbook beschikt over een resolutie van 2560 x 1600 p en een IPS paneel waarmee je de kleuren van elk foto’s goed zal kunnen bekijken.

De dual core Intel core i5 processor is zeker een uitstekende processor die goed is voor fotobewerking. Deze dual core processor heeft een kloksnelheid van 2300 Mhz.

De ram in deze laptop is 8GB. Deze 8GB ram zullen je helpen om meerdere taken uit te kunnen voeren zonder dat de laptop vast loopt.

De opslag is 256GB SSD. de SSD schijf is een zeer belangrijke punt en deze zorgt ook dat de laptop sneller opstart.

2. HP 15-bs190nd

voorkant 15-bs190nd

De HP 15-bs190nd een uitstekende keus voor fotobewerking. De laptop heeft een uitstekende beeldscherm met een Full HD scherpte.

De cpu van de laptop is een Quad core Intel core i5 processor met een uitstekende kloksnelheid en de ram is 8GB ddr4 waarmee je alles gemakkelijk kunt gaan doen.

De opslag is 128GB SSD. de ssd schijf is uitstekend en is supersnel in tegenstelling tot de HDD.

3 Asus ZenBook UX430UA

voorkant ZenBook UX430UA-GV002T

De Asus ZenBook UX430UA is een 14 inch laptop met een full hd scherm die beschikt over een IPS paneel.

De IPS paneel is een voordeel van de beeldscherm omdat het kleuren laat zien hoe ze er echt uitzien zonder enige probleem aan contrast of kleur.

De processor is een quad core Intel core i5 met een kloksnelheid van 1600 MHz. De ram is 8GB DDR3 dat meer dan genoeg is voor deze taken.

Tenslotte hebben we de opslag. De laptop heeft 256 GB SSD en de SSD is supersnel vergeleken met de HDD. Een SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden opstart.

4. Microsoft Surface Pro

voorkant Surface Pro - i5 - 8 GB - 128 GB

De Microsoft Surface Pro is een Microsoft laptop die zeer geschikt is voor fotobewerking. Deze laptop is 12,3 inch en heeft een resolutie van 2736 x 1824 p.

De scherm heeft een IPS paneel die zorgt voor heldere kleurweergave zodat jij de perfecte kleur in elke foto kunt bekijken.

De processor is een Dual core Intel core i5 processor met een kloksnelheid van 2600 MHz en 3MB cache.  

De laptop heeft een werkgeheugen van 16GB. Deze geeft jou de mogelijkheid om meerdere taken tegelijk uit te voeren zodat je sneller klaar bent met je projecten. De SSD met 128 GB is zeker een plus omdat je genoeg ruimte zal hebben om je bestanden op te slaan.

5 Lenovo Ideapad 520-15IKBR

voorkant Ideapad 520-15IKBR 81BF008MMH

De Lenovo Ideapad 330s is onze laatste laptop in de lijst van beste laptop voor fotobewerking in 2020.

Deze Lenovo laptop beschikt over alles wat je nodig zal hebben om foto te kunnen bewerken in 2020 en verder.

De schermgrootte van deze laptop is 15.6 inch en de resolutie is 1920 x 1080p. De paneel van de scherm is IPS waardoor de kleurweergave 100% nauwkeurig is. Voor elke foto zal je de kleuren perfect kunnen zien.

De processor in deze laptop is ook een van de beste die er is. De Quad core Intel core i7 processor beschikt over een kloksnelheid van 1800 MHz.

De ram van deze laptop is 8GB waardoor je veel taken kan uitvoeren tegelijk zonder dat de laptop vast loopt. Verder is de opslag 256GB SSD. De SSD schijf is super handig omdat deze snel is vergeleken met een HDD.

Hoe kiez ik een laptop voor fotobewerking

Een laptop voor fotobewerking moet voldoen aan veel eisen zodat je je werk goed genoeg kunt uitvoeren. Het is heel cruciaal dat je de goede componenten kies.

Nu zal ik je precies vertellen welke componenten dit zijn en waar je naar moet kijken als je een laptop gaat kopen die geschikt is voor fotobewerking.

De componenten waar je op moet letten bij het kopen van een laptop die goed is voor fotobewerking zijn de processor, werkgeheugen, opslagruimte en meest belangrijk de beeldscherm.

Voor een processor zou ik eerlijk zeggen dat een I5 of I7 genoeg zal zijn. Maar er worden al aan nieuwe processor gewerkt die deze achter zullen laten in een aantal jaren.

En daarom zou ik zeggen dat een I7 je beste keus zou zijn voor een lange term.

De werkgeheugen is ook een belangrijke punt omdat hoe meer werkgeheugen je hebt hoe meer programma’s je open kunt hebben en aan hoe meer layers (verschillende foto’s) je kunt werken.

De opslagruimte is wel belangrijk maar ook niet echt. Een foto neemt niet zoveel plek in als een video en daarom heb je aan 200+ GB genoeg.

Maar denk eraan dat als je echt veel projecten moet opslaan dat je wel meer nodig zal hebben en dat een externe schijf ook een goede keus is.

Tenslotte ga ik het hebben over de meest belangrijke punt de beeldscherm. De beeldscherm voor fotobewerking moet ontzettend goed is en ook de beste.

Als je de kleuren van een foto niet correct kunt zien zal je ook de kleuren niet goed kunnen bewerken en terwijl je zelf ziet dat ze er goed uitzien op je beeldscherm, zal het bij iemand anders er anders uitzien.

Het belangrijkste is dat de Paneel van de beeldscherm IPS is. Een IPS paneel is de meest gekozen omdat deze kleuren het beste laat zien dan andere panelen.

De kleuren worden vanaf elke hoek ook goed weergegeven en de kleuren zijn ook de ware kleuren. Bekijk ook Beste monitoren voor fotobewerking

Als je een laptop wilt kopen kun je dit het beste doen bij bol.com.

bol.com beschikt over de beste laptops die je zou kunnen krijgen en iedereen in Nederland kies bol.com om een laptop bij te kopen.

Als je niet precies weet welke laptop je het beste kunt kiezen hebben we hierboven een aantal laptops die je kunt kiezen.

 

One Response

  1. Ron April 23, 2019