De 5 beste goedkope gaming laptops onder de 1000 euro. Prima laptops voor je favoriete games. Met geweldige videokaarten, processors en FPS..

5 beste gaming laptops onder €1000 euro:

 1. Lenovo legion 5
 2. Acer Aspire 7 A715
 3. Asus TUF Gaming F15
 4. Lenovo IdeaPad Gaming 3
 5. MSI MF63 10SCXR

Deze 5 gaming laptops onder 1000 euro zijn de uitzondering van de pack. Ze beschikken over de sterkste videokaart, processor en ram voor de prijs waar ze in zitten.

Dit maakt deze laptops je top keuzes voor een gaming laptop voor een lage budget. We keken naar factoren zoals videokaart, CPU, resolutie, opslag, verversingsnelheid enzovoort om deze laptops te kiezen.

Top 5 beste goedkope gaming laptops

Hier zal ik je de Top 5 beste goedkope gaming laptops laten zien. Deze zijn ideaal voor dagelijks gebruik door gamers en kunnen de meeste nieuwe games aan zonder probleem. 

# 1 – Lenovo Legion 5 – 120Hertz Gaming Laptop

Lenovo Legion 5 15ARH05 Beste goedkope gaming laptop onder 1000 euro
Beste goedkope gaming laptop onder 1000 euro

Als eerst hebben we de Lenovo Legion 5. Dit is een uitstekende laptop en zeker een van de beste goedkope gaming laptops die er zijn onder de 1000 euro.

Met 120 Hertz verversingssnelheid en een uitstekende videokaart kun je elke game op topsnelheid beleven met deze laptop. 

Beeldscherm en paneel

De beeldscherm van de laptop is 15 inch en heeft een Full HD resolutie. Naast de resolutie heeft de beeldscherm ook 120Hz verversingssnelheid en dit is namelijk belangrijk voor snelle beelden. 

De paneel van de laptop is een IPS paneel en deze is de meest voorkomende paneel op laptops. 

De IPS paneel is ook de beste paneel en deze wil je altijd hebben op een beeldscherm als je dat kan. Deze zorgt namelijk voor perfect kleurweergave zodat je alle kleuren perfect kunt zien en beleven. 

Processor en werkgeheugen

De processor van de laptop is de AMD Ryzen 5 hexa core. Deze heeft wel meer cores dan de meeste maar dat komt omdat het van AMD is. Deze 6 cores draaien op een snelheid van 4 Ghz

Naast de processor krijg je ook 16GB werkgeheugen bij deze laptop. Dit is heel handig voor wanneer je zit te gamen en ook andere taken wilt doen zoals Youtube en discord. 

Videokaart en opslag

Nu gaan we het hebben over de videokaart. De videokaart van de laptop is de Nvidia GeForce GTX 1650 Ti. Deze videokaart heeft 4GB vram en is ideaal voor gamen op Full HD resolutie. 

De nieuw games kun je ook makkelijk spelen en zelfs de games die nog moeten komen. Dit komt omdat de resolutie Full HD is en er zitten voldoende pixels voor deze videokaart om ze te kunnen renderen. Hoe hoger de resolutie hoe zwaarder het is op de videokaart. 

De opslag is een SSD van 512GB. Een SSD is altijd een voorkeur door zijn snelheid en omdat je systeem binnen 7 seconden opstart wat supersnel is. 

Prestaties in games

 • Monster Hunter Stories 2 – 120 fps gemiddeld
 • Days Gone – 67 fps gemiddeld
 • Mass Effect Legendary – 103 fps gemiddeld
 • Resident Evil Village – 82 fps gemiddeld

# 2 – Acer Aspire 7 A715 – Full HD Budget game laptop

Acer Aspire 7 A715-41G-R3JT Main Image
Acer Aspire 7 A715 – Goedkope gaming laptop

De goedkoopste gaming laptop onder de 1000 euro is de Acer Aspire 7 A715.

Deze laptop is de goedkoopste die je kunt krijgen die nog wel goed genoeg is om te gamen.

De laptop heeft geen hoge verversingssnelheid maar beschikt over een top videokaart voor Full HD gaming. 

Beeldscherm en paneel

Ook deze goedkope gaming laptop is heeft een 15 inch scherm met een Full HD resolutie. Dit is zeker altijd belangrijk voor prestaties en de meeste goedkope gaming laptops zullen het hebben. 

De paneel van de laptop is ook een IPS paneel. Deze is prima voor kleurweergave en is altijd ideaal voor als je foto’s wilt gaan bewerken en met kleuren gaat werken. 

Processor en werkgeheugen  

De processor van de laptop is de AMD Ryzen 5 met 4 cores. Deze hexa core processor draait op een snelheid van 3.7Ghz. Het is een prima processor om te gamen en je zal niet een betere nodig hebben. 

Voor de werkgeheugen komt deze laptop met 8GB ram. Ik had al eerder vertelt dan 8GB het minimum is voor gamen en dit is zeker voldoende. Het kan wel langzaam worden als je meerdere taken tegelijk gaat proberen uit te voeren. 

Videokaart en opslag

De videokaart van deze game laptop is de Nvidia GeForce GTX 1650ti. Deze dedicated videokaart heeft een werkgeheugen van 4GB vram en dit is voldoende voor Full HD gamen. 

De opslag van de laptop is een SSD van 256GB waarin jij een aantal games op kunt slaan. Het is niet veel voor als je veel games wilt installeren maar je kunt altijd een externe HDD nemen voor meer opslag. 

Prestaties in games

 • Monster Hunter Stories 2 – 120 fps gemiddeld
 • Days Gone – 67 fps gemiddeld
 • Mass Effect Legendary – 103 fps gemiddeld
 • Resident Evil Village – 82 fps gemiddeld

# 3 – Asus TUF Gaming F15 – 144Hertz game laptop

Asus TUF Gaming F15 Asus TUF Goedkope gaming laptop 144Hz
Asus TUF Goedkope gaming laptop 144Hz

Als je een goedkope gaming laptop wilt met hogere verversingssnelheid dan is de Asus STUF Gaming F15 een prima keuze.

Met 144 Hertz verversingssnelheid kun je makkelijk FPS games spelen en veel meer zien dan andere. Dit geeft jou al een voorsprong in situaties waarin jij snel moet reageren. 

De laptop is prima voor zijn prijs en komt ook met een 4GB vram videokaart om prima op Full HD te gamen. Verder is de kwaliteit van deze laptop zeer goed en de design is zeker ideaal voor gamers. 

Beeldscherm en paneel

Hier gaan we weer, de beeldscherm is natuurlijk 15 inch en heeft een Full HD resolutie. Deze is een voorkeur voor gamers met een budget gaming laptop voor snelheid. De laptop heeft wel een wat hogere verversingssnelheid en dat is 144 Hertz. De paneel van de laptop is natuurlijk een IPS paneel voor kleurweergave en beleving. 

Processor en werkgeheugen

Processor van dit laptop is de intel core i5 processor. Deze processor heeft 4 cores dus Quad Core en de cores werken op een snelheid van 4.5Ghz wat meer dan genoeg is voor gamen en zelfs videobewerking

De werkgeheugen van de laptop is 8GB en dit is voldoende voor gaming. Het is niet genoeg voor als je gaat gamen en ook andere taken  uitvoeren. Met deze ram zal je jezelf bezig moeten houden met een taak en niet meerdere. 

Videokaart en opslag

De videokaart van de laptop is ook de Nvidia GeForce GTX 1650 met 4GB vram. Deze is een van de meest gebruikte voor deze goedkope gaming laptops omdat het zo sterk is en heeft een goede prijs. 

De opslag van de laptop is wel hoger dan de vorige laptop en dat is een SSD van 512GB. Deze SSD is super handig omdat het zorgt ervoor dat je laptop binnen 15 seconden is opgestart. 

Prestaties in games

 • Days Gone – 63 fps gemiddeld
 • Resident Evil Village – 71 fps gemiddeld
 • Hitman 3 – 69 fps gemiddeld
 • Call of Duty Cold war – 46 fps gemiddeld

# 4 – Lenovo Ideapad gaming 3 – Beste all around budget game laptop

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Beste goedkope gaming laptop met sterke componenten
Beste goedkope gaming laptop met sterke componenten

Natuurlijk willen we blijven onder de 1000 euro maar deze laptop was een andere verhaal.

Voor maar een extra 100 euro kun je niet alleen maar een betere laptop krijgen maar zelfs ook meer opslag en betere processor.

De Lenovo Ideapad Gaming 3 komt met geweldige componenten voor een goedkope gaming laptop die zeker nog wel 5-10 jaar met je mee zal gaan. 

Beeldscherm en paneel

De beeldscherm van de laptop is 15 inch en de resolutie is 1920 x 1080 pixels dus Full HD. Naast de resolutie heeft de laptop een IPS paneel voor kleurweergave en kwaliteit. Wat heel ideaal is aan deze laptop is de hoge verversingssnelheid van 120 Hertz. 

Processor en werkgeheugen

De processor van de laptop is de intel core i7 hexa core. Deze processor is wat sterker omdat het 6 cores heeft die werken op een snelheid van 5Ghz. Als je nou opzoek bent naar een laptop voor gamen en videobewerking dan is deze een goede keuze.

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is geweldige voor als je ook wilt multitasken. Als je nou andere taken wilt uitvoeren naast gamen is dat ook mogelijk, denk aan muziek luisteren, internet browser of discord. 

Videokaart en opslag

De videokaart van de laptop is wel sterker en dat is de Nvidia GeForce GTX 1650 Ti met 4GB vram. Denk eraan dat de vram niet alles is wat een videokaart goed maakt, je hebt ook te maken met snelheid. 

De opslag van deze laptop is wat ik zo geweldig vind en dat komt omdat het een combinatie is van zowel SSD als HDD. Je krijgt dus een SSD van 512GB en een HDD van 1TB waarin je grote games op kunt slaan. 

Prestaties in games

 • Monster Hunter Stories 2 – 120 fps gemiddeld
 • Days Gone – 67 fps gemiddeld
 • Mass Effect Legendary – 103 fps gemiddeld
 • Resident Evil Village – 82 fps gemiddeld

# 5 – HP Pavilion G15 – Beste werk en game laptop op budget

Beste goedkope gaming laptop zonder hoge verversingssnelheid

Als laatste hebben we een hidden gem van de goedkope gaming laptops.

Dit is de laptop die je wilt kiezen als je een casual gamer bent en niet veel om verversingssnelheid geeft. 

De HP Pavilion G 15 is een uitstekende laptop voor zijn prijs de komt met een uitstekende processor. Deze processor is supersterk en is handig voor als je video’s wilt bewerken en gamen. 

Beeldscherm en paneel

De laptop is 15 inch en heeft een Full HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. De paneel van de laptop is een IPS paneel en de verversingssnelheid is 60 Hertz zoals andere normale laptops. 

Processor en werkgeheugen

De processor van de laptop is de AMD Ryzen 5 processor. Deze processor is een hexa core processor dus 6 cores en deze draaien op een snelheid van 4.2Ghz. De processor is naast het gamen ook geschikt voor foto en videobewerking. 

De werkgeheugen van de laptop is 8GB en dit is uitstekend niet alleen maar voor gamen maar ook multitasken.

Als je nou youtube, discord, twitch, of andere applicaties wilt gebruiken tijdens het gamen is dat mogelijk. 

Videokaart en opslag

Voor videokaart heeft deze laptop de Nvidia GeForce GTX 1650 met 4GB vram. Deze videokaart is ook best wel snel en kan makkelijk games draaien op Full HD resolutie. 

De opslag van de laptop is 512GB van type SSD. een SSD is heel belangrijk voor snelheid en snelle opstart. Zeker een geweldige laptop voor zijn prijs, enige minpunt is de verversingssnelheid. 

Prestaties in games

 • Hunt Showdown – 45 fps gemiddeld
 • Red Dead Redemption 2 – 43 fps gemiddeld
 • Star Wars Jedi Fallen one – 54 fps gemiddeld
 • Need for Speed heat – 51 fs gemiddeld 

Prijs van goedkope gaming laptops

De prijsrange van een goedkope gaming laptop als je die gaat kopen is van 700 tot 1000 euro. Dit is zeker geen verassing en je zal misschien zeggen dat het te duur is maar als je goed over nadenkt dan is het zeker goedkoop. 

Niet alleen krijg je de componenten die nodig zijn om te gamen maar je krijgt ook een beeldscherm, toetsenbord en besturingssysteem. Als je een desktop gaat bouwen moet je vaak deze allemaal apart kopen en een monitor alleen kost al rond de 300 euro of meer. Besef hoeveel je zal kwijtraken als je alle andere delen gaat kopen zoals microfoon, toetsenbord, internetkabel enzovoort.  

Voor een goedkope gaming laptop is het natuurlijk ook heel belangrijk om altijd Full HD resolutie te gebruiken 1920 x 1080 pixels. Deze is ideaal voor gaming laptops omdat de pixels genoeg zijn voor goede kwaliteit maar niet te extreem zijn als 4K waarin een laptop niet goed zal presteren.

Gaming laptops in het algemeen zijn niet ideaal om rond te nemen. Dit moet je zeker alvast weten omdat deze gaming componenten zijn heel zwaar. De meeste goedkope gaming laptops zijn 15 tot 17 inch en wegen meestal boven de 2 kg

Verder is de batterijduur van gaming laptops ook niet goed. Omdat deze  componenten zo sterk zijn omdat je wilt gamen, gebruiken ze ook veel energie. Dit betekent dat als je wilt gaan gamen op batterij dat je dat voor een aantal uurtjes maar kan doen. 

Je moet zeker ook niet vergeten dat gaming laptops veel lawaai  kunnen maken. Omdat de machine zo klein is vergeleken met een desktop moeten de componenten koel blijven. Om dit te kunnen doen moeten de ventilatoren heel hard gaan werken waardoor gaming laptops altijd veel lawaai maken. 

Niet upgradable

Een heel belangrijke punt over gaming laptops is dat ze niet upgradable zijn. Dit betekent dat als je een goedkope gaming laptop vandaag koopt van 700 euro dat je deze niet later kan upgrade om het sterker te maken. 

Naast dat je de ram geheugen wel kan veranderen kun je de componenten zoals processor en videokaart bijna niet veranderen. 

Dit is natuurlijk belangrijk omdat je wilt een laptop die een aantal jaren meegaat. Ga je nou zeer zware games spelen en nieuwe games dat wil je misschien ietsjes meer uitgeven voor een laptop rond de 900 euro. Speel je juist kleine games dan zijn de 700 euro budget gaming laptops een goede keuze. 

Voor en nadelen van een gaming laptop

Gaming laptops zijn uitstekend voor gamers die graag onderweg zijn. Er zijn natuurlijk wel voor voordelen aan een gaming laptop maar ook nadelen en deze moeten we bespreken voordat jij je beslissing maakt. 

Gaming laptop voordelen

 • Flexibel en draagbaar
 • Kan meteen aan de slag 
 • Goedkoper uit dan een desktop 
 • RGB toetsenbord 
 • Kan gebruikt worden voor meerdere dingen 

Gaming laptops nadelen

 • Zwaar als je veel onderweg bent
 • Batterijduur is laag
 • Games gaan laggen als je game op batterij 
 • Fans maken veel lawaai tijdens gamen

De beste goedkope gaming laptop op dit moment

De beste goedkope gaming laptop op dit moment is de Lenovo legion 5. Dit is  een 15 inch laptop die komt met alle componenten die je nodig hebt om de nieuwe games te spelen. De laptop beschikt over een prima processor en een sterke videokaart waardoor je games zonder vertraging zal beleven. 

De laptop heeft een Full HD scherm wat belangrijk is voor gamen met een videokaart van 4GB vram. De laptop is compact en weegt 2.3 kg waardoor je deze nog wel rond kan nemen. De ram van de laptop is wel wat hoger en dat is 16GB en dit is wel goed voor als je wilt multitasken. 

Tenslotte is een van de redenen dat ik deze laptop als de beste goedkope laptop op dit moment hebt gekozen is door de verversingssnelheid. Normaal is hoge verversingssnelheid vaak te zien bij dure laptops maar deze beschikt wel over 120Hz verversingssnelheid. 

Waar kun jij een goedkope gaming laptop kopen  

De beste webwinkels die je kunt gebruiken om een goedkope gaming laptop te kopen zijn Coolblue en Bol.com. Zelf vind ik Coolblue een betere keuzes soms omdat ze wel veel meer laptop keuzes hebben dan Bol.com. 

Na al mijn onderzoek heb ik wel gemerkt dat Coolblue veel meer laptops heeft dan Bol.com. Verder hebben deze twee webwinkels ook geweldige bedenktijd waardoor je binnen 30 dagen je product kan retouren als je deze niet goed vindt. 

Dit is zeker handig voor als je dure producten gaat kopen zoals een goedkope gaming laptop of andere spullen. 

Een goede gaming laptop kopen – Waar op letten

Tijdens het kiezen van een laptop is het heel belangrijk dat de laptop die je kiest een Full HD resolutie. Full HD resolutie is ideaal voor kwaliteit en prestaties en dit is heel belangrijk voor laptops die niet zo sterk zijn als desktops. 

Het is wel zo dat je op een desktop zelfs op 4K kunt gamen maar dat kan zeker niet op een laptop. Laptops zijn klein en hebben niet voldoende ruimte voor luchtcirculatie en het is daarom belangrijk om op Full HD te blijven. 

Dit is nog zelfs belangrijk voor een goedkope gaming laptop. Omdat je niet veel wilt uitgeven wil je wel zonder lag gamen. Op Full HD resolutie kan je met al 4GB vram prima gamen zonder lag en daarom is Full HD een goede keuze. 

Neem niet een hogere resolutie omdat je zeker zal laggen. Blijf op Full HD, deze is voldoende voor kwaliteit omdat het genoeg pixels heeft en het is ook goed voor prestaties op de meeste videokaarten boven de 4GB vram. 

Een andere heel belangrijke punt is dat een laptop niet upgradable is. Dit is heel belangrijk om te weten omdat je in de toekomst niet je laptop kan verbeteren en dit kan een grote nadeel is. 

Het is daarom handig om een laptop te kiezen die al een beetje sterk genoeg is voor een aantal jaren. Je wilt dus niet een laptop binnen 2 jaar gaan vervangen omdat dat gewoon geldverspilling is.  

Verder hebben we de processor van de laptop. Deze is belangrijk maar je wilt niet teveel geld eraan besteden. Voor een goedkope gaming laptop heb jij genoeg aan een i5/Ryzen 5 processor of een i7/Ryzen 7 met 4 cores. 

Een betere processor dan deze zal je niet nodig hebben en het zal de laptop maar duurder maken voor jou. Om op een lage budget te blijven wil je een van deze 4  processors nemen. 

Intel processorsAMD processor
Intel core i5 met 4 coresAMD Ryzen 5 
Intel core i7 met 4 coresAMD Ryzen 7

De processor is zeker belangrijk maar niet waarin jij het meest geld in moet besteden. Deze 4 processors zijn voldoende voor gaming en zelfs foto en videobewerking op Full HD. 

Voor de ram of wel werkgeheugen wil je 8GB ram of 16GB. De meeste gaming laptops hebben 16GB maar je kunt ook met 8GB ram gamen. Je zal niet veel geld moeten uitgeven aan de werkgeheugen omdat het niet zo belangrijk is als je een laag budget hebt. 

Je wilt 16GB nemen als je veel moet multitasken en veel programma’s tegelijk wilt gaan gebruiken.  Maar ja als je budget laag is dan wil je zeker 8GB voor een lage budget gaming laptop en 16GB voor een wat hogere budget goedkope gaming laptop. 

Voor opslag op een goedkope gaming laptop wil je zeker zijn dat het altijd een SSD is. Een SSD is niet alleen maar snel maar het zorgt ook voor snelle games en programma’s. Een SSD zorgt voor een snelle opstart van 15 seconden of minder en zorgt ook voor dat programma’s makkelijker bij bestanden kunnen komen. 

Voor een goedkope gaming laptop wil je tenminste 256GB van SSD of juist 512GB of meer. Natuurlijk is de keuze moeilijk omdat je budget nog wel laag is en de meeste laptop kunnen niet veel opslag beschikken. 

Het is wel zo dat je altijd een externe HDD kunt nemen als extra opslag voor je games en bestanden wilt hebben. Deze zijn niet te groot en kunnen ook handig zijn voor als je onderweg bent. 

Zo wat is de ideale formaat voor een gaming laptop. Als je een gaming laptop gaat kopen zijn de meeste 15 inch en dit is zeker belangrijk om te weten. 

De meeste gaming laptops zijn 15 inch omdat het genoeg ruimte heeft voor alle onderdelen die je nodig hebt voor gamen en koeling. Niet alleen dat, maar een 15 inch formaat past ook makkelijker in een tas en kan makkelijker rond genomen worden. 

De beste formaat die je kunt kiezen voor een goedkope gaming laptop onder 1000 euro is 15 inch. Als je juist een fan bent van 17 inch gaming laptops dan kun je hier verder lezen. 

Naast de formaat en resolutie heb je ook een bijzondere perk dan sommige gaming laptops hebben en dat is refresh rate. Refresh rate is verversingssnelheid en deze wordt weergegeven in Hertz bij elke laptop scherm. 

De meeste laptop schermen hebben maar 60 Hertz en dit betekent dat de scherm 60 keren per seconden wordt ververst. Dit is goed maar niet handig als je snelle games gaat spelen waarin jij snel moet reageren. Het is daarom dat veel gaming laptops juist 120 Hertz of hoger verversingssnelheid hebben. 

 Ik zelf kan niet gamen zonder hoge verversingssnelheid omdat het lijkt alsof ik zit te laggen. Ik zou je zeker aanraden om een goedkope gaming laptop te kiezen met 120Hz of hoger als je kan. 

Ok, nu zullen we de videokaart bespreken en hier is waar jij het meeste geld in wilt zetten. Een goede videokaart is wat gaat zorgen dat je kunt gamen zonder enige vertraging. Voor gamen zijn de videokaart altijd dedicated videokaart en deze zijn meestal van Nvidia en AMD. Voor een goedkope gaming laptop wil jij tenminste een videokaart nemen met 4GB vram of hoger. Hoe meer vram hoe beter omdat de videokaart meer zal kunnen renderen in games. 

Denk er wel aan dat een GTX videokaart goedkoper is dan een RTX videokaart. Als je op een lage budget zit dan wil je liever een GTX videokaart nemen dan een RTX. RTX is maar een naam die aan de nieuwe videokaart zijn gegeven voor Raytracing, niet heel erg belangrijk voor Full HD gaming. 

Tenslotte wil jij zeker niet vergeten over je RGB verlichting. Als een gamer kun je zeker niet zonder een RGB verlichte toetsenbord. Let er goed op dat de laptop die je koopt dit heeft omdat je anders niet s avond zal kunnen typen zonder een lamp aan te hebben en dit is heel vervelend. 

GTX of RTX videokaart

Als je een gaming laptop gaat kopen zijn de dedicated videokaart meestal van Nvidia. Bij Nvidia zijn er twee verschillende videokaarten en dat zijn de GTX en RTX. Kort uitgelegd zijn de RTX videokaarten de nieuwe videokaarten die handig zijn voor Raytracing. 

Deze videokaarten zijn nieuw en hebben hoge snelheid waardoor ze ook langer kunnen meegaan. Dit betekent niet dat de GTX videokaarten slecht zijn, GTX videokaarten zijn snel en meer dan genoeg voor Full HD gaming. 

Deze zijn ook betere keuzes voor als je niet veel geld wilt uitgeven in een laptop. Het maakt toch niet uit als je een te sterke videokaart neemt als deze niet al zijn kracht kan laten zien op Full HD.  

Beste goedkope gaming laptop merken

Om een laptop te kopen moet je ook weten wat de beste merken zijn. Wat zijn de beste gaming laptop merken en welke kun jij het beste kiezen. 

Lenovo 

Wanneer het komt tot goedkope gaming laptops is Lenovo de beste merk. De Lenovo laptops zijn uitstekend en een van de meest gekozen gaming laptops is de Lenovo legion. Deze hebben uitstekende prestaties en worden door voor gebruikers gekozen omdat de prijs en kwaliteit zeer goed is.  

MSI

Msi merk komt als tweede omdat de meeste en beste gaming laptops zijn van MSI. Ze hebben uitstekende prijzen en kwaliteit verhouding waardoor je altijd een geweldige laptop krijgt voor zijn prijs.  

Acer

De laatste merk voor goedkope gaming laptop is Acer. Acer heeft niet alleen maar de beste laptops voor een goedkope prijs maar ook gaming laptops die geweldig zijn voor  hun prijzen.