Als je een laptop voor fotobewerking hebt gekocht dan wil je ook zeker weten welke de beste fotobewerkingsprogramma’s zijn. In dit artikel ga ik de beste fotobewerking apps bespreken en deze zijn betaald en gratis. Ik zal een deel bespreken die betaald moeten moeten en een aantal die gratis zijn. 

Een fotobewerkingsprogramma is niet alleen goed voor fotobewerking maar ook belangrijk om jezelf bekend ermee te maken zodat je sneller kunt werken. Het is daarom belangrijk dat je ze allemaal test en kijk welke het beste bij je past voor je werk of hobby. 

De beste fotobewerkingsprogramma’s:

 • Photoshop
 • Affinity Photo
 • CyberLink PhotoDirector 365
 • Luminar AI
 • inPixio Photo Studio 11
 • Corel PaintShop Pro
 • Adobe Lightroom 
 • Photoshop Elements 
 • Pixlr X
 • Fotor
 • GIMP
 • Ashampoo Photo Optimizer
 • Canva
 • PhotoScape

Dit zijn de beste fotobewerkingsprogramma’s die er op dit moment zijn. Een deel ervan moet je betalen om te gebruiken en een andere deel is gratis om te gebruiken voor als je wilt starten. 

Probeer ze allemaal en ook de gratis versie ervan en kijk welke het beste bij je past. Een fotobewerkingsprogramma is heel belangrijk en zeker als jij maar een wilt gaan gebruiken voor een lange tijd. 

De beste fotobewerkingsprogramma’s

Photoshop

Als eerst hebben we de beste fotobewerkingsprogramma die door bijna iedereen wordt gebruikt. Photoshop is de meest gebruikte programma om foto’s te bewerken en is zeer uitgebreid waardoor je van alles kan doen zonder enige limitatie. 

Denk aan kleur bewerking, achtergrond verwijderen, content awareness en veel meer opties die veel worden gebruikt. 

Photoshop komt met een gratis proefperiode van 7 dagen waarin je alles kan uitproberen en zien als het wat voor je is. Verder heeft Photoshop een prijs van 24,19 euro per maand en dit is een zeer prima prijs voor als je deze programma dagelijks gaat gebruiken. 

Affinity Photo

Wanneer het komt tot een alternatief voor Photoshop vinden mensen Affinity Photo een top keuze. Affinity Photo komt ook met de meeste functies die je nodig zal hebben om je foto’s te kunnen corrigeren en veel meer. 

Zelf heb ik niet veel verstand van Affinity Photo maar wat ik je wel kan vertellen is dat deze alleen 1 time payment is. Dit betekent dat je deze maar een keer hoeft te betalen en je kan het voor altijd gebruiken. 

De prijs van Affinity Photo is $49.99 dollars en is een zeer geweldige optie voor als je niet elke maand een subscription wilt hebben. 

CyberLink PhotoDirector 365

Een andere geweldige keuze is de CyberLink PhotoDirector 365. Deze programma geef je de mogelijkheid om visuele effecten te maken zoals dispersion, Light rays, Glitch effect en Photo animation. 

Basis dingen zoals background verwijderen en kleuren enhance zijn ook mogelijk. De programma’s komt met een uitgebreide library van effecten die je kunt gebruiken en kost maar €3,67 euro per maand. 

Een heel goedkope fotobewerkingsprogramma om te beginnen zonder veel te betalen. Het is simpel en komt met veel opties. 

Luminar AI

Verder is er de Luminar AI een super sterke AI fotobewerkingsprogramma met de makkelijkste tools om foto’s te bewerken. Luminar Ai maakt gebruikt van AI’s om je foto’s zo snel mogelijk te verbeteren zonder dat jij iets hoeft te doen. 

De programma is heel simpel en beginner’s vriendelijk en kost maar $79 dollars. Het is een 1 time payment en je zal niet een abonnement hoeven te betalen elke maand. 

inPixio Photo Studio 11

Als volgende hebben we inPixio Photo Studio 11, dit is ook een een keer betaling programma. Deze fotobewerkingsprogramma kost $79.99 dollar per jaar en is heel eenvoudig te gebruiken. 

Eenvoudige taken zoals objecten in de achtergrond verwijderen, foto montages en kleuren enhancen is mogelijk met deze programma. 

Voor meer uitleg is het natuurlijk handig om een video te kijken voor beginners zodat je alvast weet wat het kan. 

Corel PaintShop Pro

Corel PaintShop Pro is een goede keuze voor als je een alternatief zoekt naast Photoshop. Dit is een van de meest gekozen fotobewerking programma’s dankzij de vrijheid die het je geeft met fotobewerking, tekenen en tekenprogramma’s.

Wat wel minder is aan deze programma is dat het niet zo uitgebreid is als Photoshop wanneer het komt tot kleuren bewerken.

Adobe Lightroom 

Veel fotobewerkingsprogramma’s worden genoemd als de beste alternatief voor Photoshop maar vaak zijn ze niet zo goed. Een van de echte en beste alternatief voor Photoshop is Adobe Lightroom

Deze programma heeft zoveel mogelijkheden dat het een zeer hot topic is bij professionele fotobewerking. Lightroom wordt ook veel gebruikt wanneer je meerdere foto’s wilt bewerken en niet alleen een. 

Photoshop Elements 

Als jij een fan bent van Photoshop maar vind het te ingewikkeld dan is Photoshop Elements een betere keuze. Dit is net zoals Photoshop maar met minder moeilijke en uitgebreide functies. 

Photoshop Elements wordt gebruikt voor basistaken zoals automatisch bewerking, motion, facial adjustments, Fine tune en veel meer. Het is meer bedoeld voor snel en eenvoudig editen dan ingewikkeld zoals Photoshop dat maakt. 

Pixlr X

Voor mensen die een gratis fotobewerkingsprogramma nodig hebben is Pixlr X een prima keuze. Wat deze programma zo goed maakt is dat je niets hoeft te downloaden. Je kan PIXLR X op je browser gebruiken om je foto’s te bewerken zonder enige probleem. 

Fotor

Een andere online fotobewerkingsprogramma is Fotor. Deze komt ook met de basisbenodigdheden dat je nodig hebt voor fotobewerking. Dank aan crop, rotate, resize, effecten, kleuren aanpassen enzovoort. 

Ik moet wel eerlijk zeggen dat Fotor veel op Canva lijkt. Zelf heb ik niet veel tijd in Fotor gezet maar ik raad je wel aan om deze naast Canva ook te proberen. Het is natuurlijk aan jou welke je beter vind. 

GIMP

Veel mensen zoeken vaak een fotobewerkingsprogramma die gratis is en die veel op Photoshop lijkt. Zelf vind ik dat GIMP de beste is die je kan kiezen omdat deze zoveel mogelijkheid heeft als Photoshop. 

Gimp is zeer uitgebreid en geef je veel opties voor een gratis fotobewerkingsprogramma. Hieronder kun je meer zien hoe GIMP wordt gebruikt en als het iets voor je is. 

Ashampoo Photo Optimizer

AShampoo Photo Optimizer is ook een snelle fotobewerkingsprogramma die met een klik je foto’s aanpas. Het is een snelle fotobewerkingsprogramma die snel werkt en effectief maar soms is dat niet man mensen willen. 

Het is gratis maar omdat alles automatisch is kan het irritant zijn als je zelf dieper in wilt gaan en echt bewerken als op Photoshop. 

Canva

Canva is een van de meest gebruikte en gekozen fotobewerking programma’s die er is. Canva is heel eenvoudig om te gebruiken en komt met een library vol met gratis elementen en afbeeldingen die je kunt gebruiken. 

De meeste afbeeldingen die ik in deze website heb gemaakt is gemaakt met canva. Canva is heel beginner vriendelijk en helpt het je ook met zeer complexe taken makkelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan achtergrond verwijderen, kleuren aanpassen, Mooie titels maken en kleine figuren gebruiken in afbeelding. 

PhotoScape

De laatste is PhotoScape X en deze is een top keuze omdat het maar een betaling is van 39.99 dollar. De applicatie is zeer efficiënt om foto’s te bewerken en is zeer geschikt voor beginners. De programma komt met de belangrijkste functies die je nodig zal hebben zoals crop, resize, kleur enhancing en tekst op foto’s zetten.