Tijdens dit artikel ga ik de beste Asus laptops bespreken en ook vertellen over Asus en hun nieuwe laptops.

Asus is een van de beste merken wanneer het komt tot gaming. Daarentegen werken ze ook heel hard om relevant te blijven in het gebied van laptops.

Asus is een bedrijf die is opgericht in het jaar 1989 en die zich veel bezig hield met het maken van moederboorden. Sinds dan werken ze heel hard om hun portfolio te vergroten en steeds meer producten in de markt te brengen.

In het begin van de jaren 2000 begon Asus ook aan laptops te werken en zo begonnen ze laptops te ontwikkelen voor consumenten.

Asus werkt heel hard om verschillende laptops in de markt te brengen. Deze laptops zijn ideaal voor gamers, grafisch ontwerpers, studenten en ondernemers.

Top 5 beste Asus laptops (Juni 2023):

  1. Asus ROG Strix G17:
  2. Asus ROG Zephyrus M16:
  3. Asus Proart Studiobook 16:
  4. Asus Chromebook Vibe CX34:
  5. Asus Zenbook 17 Fold OLED:

De Top 5 Asus Laptops Van Dit Jaar (Juni 2023)

De meeste laptops van Asus zijn uitstekende voor zware taken dankzij de dedicated videokaart.

Deze worden namelijk veel gebruikt voor gamen en grafisch ontwerpen en daarom worden ze veel gekozen door jongeren die gamen en een laptop nodig hebben voor andere doelen.

Asus is bekend geworden door de prijs/kwaliteit van hun laptops en de geavanceerde functies van hun laptops. Daarnaast gaan we de beste laptops van dit jaar bespreken die op dit moment de beste zijn van Asus.

#1. Asus ROG Strix G17 – Nieuwe gaming laptop van Asus 2023

De Asus ROG Strix G17 - Ultra gaming laptop van Asus
De Asus ROG Strix G17 – Ultra gaming laptop van Asus

Een van de nieuwste laptops van Asus dit jaar is de Asus ROG Strix G17. Dit is een 17 inch laptop met de nieuwste en sterkste componenten voor laptops.

Deze laptop kan is zeker niet goedkoop maar het kan wel gebruikt worden voor elke taak die je maar wilt aangaan. Dingen zoals gamen, grafisch ontwerpen, video’s bewerken, foto’s bewerken of andere taken kunnen makkelijk gedaan worden met dit laptop.

Het enige minpunt aan deze laptop is dat het 17 inch is waardoor het wat groot is als je met openbaar vervoer moet reizen. Daarnaast is de batterijduur van de laptop ook niet geweldige omdat het een gaming laptop is.

Als je juist een laptop wilt voor onderweg dan kan je beter kijken naar de andere Asus laptop mogelijkheden hieronder.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de Asus ROG Strix G17 is zeer goed en zeker dankzij de aluminium behuizing die heel stevig is.

De laptop komt met veel lucht circulatie waardoor de laptop niet heet gaat worden bij zware games.

De laptop is daarom heel ideaal voor gamers die zware games willen draaien. Verder is de laptop heel groot omdat het sterke componenten bezig om deze high end games te kunnen draaien.

Met een gewicht van 2.9 kg is deze laptop niet licht en daarom is het ook niet handig voor als je vaak onderweg bent. Dit is meer een laptop voor gamers en grafisch ontwerpers die een sterke laptop willen.

Beeldscherm

De beeldscherm van de laptop is 17.3 inch en deze heeft een Full HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. Deze resolutie is ideaal voor de meeste gebruikers die gamen en die de hoogste FPS (frames per seconds) willen hebben.

De paneel van de laptop is een IPS paneel waarbij de kleuren zeer goed worden weergegeven. Wanneer het komt tot panelen op een laptop wil je altijd gaan voor een IPS Paneel als deze geeft jou de beste kleurweergeving.

Verder heeft de beeldscherm ook een verversingssnelheid van 360Hz wat ontzettend goed is voor gamers. Hogere verversingssnelheid zorgt ook voor dat je beter en snelle beelden goed kunt zien.

Processor

De processor van de laptop is de nieuwe processor van AMD, de Ryzen 9 octa core. Deze octa core(8) processor draait op een snelheid van 4.9Ghz en is best wel snel waardoor het handig is voor alle taken die je maar zou kunnen denken.

De processor is snel genoeg voor gamen, videobewerking, fotobewerking en andere zware taken zoals muziek productie en veel meer.

Ram

De werkgeheugen van deze laptop is 16GB en dit is meer dan voldoende voor de meeste taken. De meeste laptops hebben niet meer dan 16GB ram nodig omdat je nooit teveel programma’s open zal hebben.

Videokaart

De videokaart van dit Asus laptop is een dedicatied videokaart en dat is de Nvidia Geforce RTX 3060 en deze heeft een video geheugen van 6GB.

Met deze videokaart kun je makkelijk elke nieuwe game spelen op Full HD op hoge instellingen.

Opslag

De opslag van de laptop is 1TB en dat is 1000 GB opslag. De type opslag is SSD en dit is de beste opslag voor een laptop op dit moment. Een SSD zorgt ook dat de laptop sneller opstart zodat je sneller aan de slag kunt gaan.

Behuizing & eigenschappen

De behuizing van de laptop is van aluminium waardoor het ontzettend stevig is tegen kleine stootjes.

De hoogte van de laptop is 2.83 cm en dit is wel hoger dan de meeste laptops. De breedte van de laptop is 39.5 cm en de diepte is 28.2 cm.

De laptop komt met bluetooth 5.2, 4 usb aansluiting waarvan er usb a en usb c zijn en daarnaast ook nog hdmi poort voor als je op een externe scherm wilt gamen.

Besturingssysteem

De besturingssysteem van deze laptop is de Windows 11 home. Dit is een bekende besturingssysteem en wordt veel gebruikt door consumenten die windows laptops fijn vinden.

Batterijduur

Een van de zwake punten van deze laptop is de batterijduur ervan. Deze laptop heeft maar een batterijduur van 4 uur waardoor het ontzettend ongeschikt is voor als je vaak op weg bent. Het is meer een laptop die je continu aan de stekker moet hebben om goed te kunnen gebruiken.

Toetsenbord & Touchpad

De toetsenbord komt met een numeriek toetsenblok en dat is heel handig voor veel gebruikers. Dit is daarom een geweldige laptop voor als je niet een desktop wilt kopen.

De toetsenbord komt ook met verlichte achterkant waardoor je ook in de avond kunt werken.

Voor en nadelen

VoordelenNadelen
Batterij gaat lang meeGeen camera
Snelle machineGeen card reader
Grafisch topAura verlichting van toetsenbord windows 11 problemen

Review van klant

Hele fijne machine met een goed toetsenbord en een prettige toetsaanslag, duidelijk, snel en scherp beeldscherm, licht van gewicht, wat fijn is om de laptop mee te nemen, degelijke afwerking.

Mijn mening:

Ik had juist verwacht dat klanten juist zouden zeuren over de batterij en gewicht maar uit de reviews lijkt het toch wel anders te zitten.

#2. Asus Rog Zephyrus M16 – Beste Asus Laptop Compact & Voor Gamers

De Asus ROG Zephyrus M16 is de nieuwe laptop van Asus die is uitgekomen in 3 januari 2023.

Dit is een nieuwe laptop van Asus die komt met de sterkste componenten waarmee je games zoals Cyberpunk 2077 kunt draaien zonder enig probleem.

Het is een licht gewicht laptop die nog steeds heel sterk is en die nog gebruikt kan worden voor alle zware taken die je zou kunnen benoemen.

De design van de laptop is ook elegant en deze kan gebruikt worden voor zowel professionele zaken als persoonlijke zaken zoals gamen, video’s bewerken voor je Youtube channel of Tiktok.

Bouwkwaliteit

Wanneer het komt tot bouwkwaliteit vind ik dat dit een van de beste heeft. De behuizing van deze laptop is dik en ziet er op de eerste instantie ook stevig uit.

Ook deze laptop heeft een aluminium behuizing en deze heeft een hoogte van 1.99 cm, breedte van 35.5 cm en een diepte van 24.3 cm. De gewicht van de laptop is 2kg en kan daarom beter rond genomen worden onderweg.

Beeldscherm

De beeldscherm van de laptop is 16 inch en heeft een WQXGA resolutie met een verversingssnelheid van 165Ghz. Het is een geweldige beeldscherm met daarbij ook nog een IPS paneel waardoor de kleuren perfect worden weergegeven.

De Anti reflecterende scherm is ook ideaal zodat je geen last krijgt van weerspiegeling als je buiten moet werken in de zon of binnen met de lichten aan.

Een zeer bekende functie voor gamers op een beeldscherm is G-sync of Free sync. Deze beeldscherm komt met G-sync waardoor het perfect is voor de dedicated videokaart die het heeft de Nvidia GeForce RTX 3070 ti.

Processor

De processor van de laptop is de intel core i9 processor met 14 cores. Dit is een extreme processor die letterlijk elke opdracht aankan. Deze Tetradeca core zoals het wordt genoemd heeft een snelheid van 5Ghz.

Denk eens is over na hoe sterk dat is, de huidige laptops hebben maar een hexa core(6) waarmee je al meer dan genoeg kracht hebt voor zware programma’s. Hoe sterk zou deze nou niet zijn nu en zelfs in de toekomst wanneer er meer zware programma’s komen van Adobe en andere bedrijven.

Ram

De ram van de laptop is 32GB en dit is ook boven gemiddeld voor een laptop. Meestal h eb je genoeg aan 16GB maar met 32GB zal je niets stoppen met je zware opdrachten.

Wil je het extreem uit een laptop en wil jij dat niets je zal stoppen dan is dit de laptop voor jou aangezien alles in dit laptop bedoeld is voor de hardcore gamers, designers en architecten.

Videokaart

De videokaart van de laptop is wel een wat snellere videokaart maar niet een die extreem sterk is. De videokaart van deze laptop is een dedicated videokaart en dat is de RTX 3070 Ti met 6GB vram.

Zoals ik eerder had uitgelegd zal je niet meer dan dat nodig hebben voor gamen en ik denk ook dat het daarom is dat ze geen sterkere videokaart erin hebben geplaats.

Opslag

De opslag van de laptop is een simpele SSD met 1TB erin. 1TB is 1000 GB en dit is voldoende voor de meeste mensen. Als jij nou denkt dat je meer nodig zal hebben dan kan je altijd een externe HDD of SSD nemen.

Batterijduur

Ook de batterijduur van deze laptop geven ze aan dat het 4 uur is maar ik denk dat het wel wat langer is. Natuurlijk kun je niet verwachten dat het te lang is als je zware games speelt maar wel als je alleen internet zit te browsen.

Toetsenbord & Verbindingen

De toetsenbord van deze laptop komt niet met numerieke pad maar het komt wel met verlichte toetsen.

Daarnaast heeft de laptop ook de belangrijke poorten die je nodig zal hebben zoals Usb A, C, Hdmi poort en een geheugenkaartlezer.

Voor en nadelen

VoordelenNadelen
Zeer snelle machineBatterijduur
Beeldschoon beeldscherm
Redelijk gewicht voor zo een krachtpatser

Review van klant

Ik heb de machine nog maar net, maar hij bevalt uitstekend. Ik gebruik hem vooral voor rekenen aan grote beeld data sets (vele GBs aan data), en deze machine kan dat veel sneller dan de mijn lichtgewicht i7 machine. Ook videobewerking gaat fantastisch. Het beeldscherm is heel scherp en contrastrijk. De batterij gaat minder lang mee dan de lichtgewicht voorganger, maar is nog steeds acceptabel.”

Mijn mening:

Het is zoals verwacht dat zo een krachtige laptop niet zo een lange batterijduur heeft. Verder is de laptop wel als geschreven en is deze heel handig voor zware taken.

#3. Asus Zenbook 14 OLED – Beste Asus Laptop Voor Onderweg

Asus Zenbook 14 OLED – Beste Asus Laptop Voor Onderweg

De Asus ZenBook 14 OLED is een andere geweldige laptop van Asus die is uitgekomen in April 2023.

Deze laptop is ideaal voor gebruikers die vaak onderweg zijn en die graag een kleine laptop willen om zware taken uit te kunnen voeren.

De laptop komt met geweldige beeldkwaliteit die zelfs hoger is dan QHD. Het komt met een intel core i7 processor die beschikt over 12 kernen en het heeft voldoende opslag en ram voor multitasking en om je projecten op te slaan.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van deze laptop is topklasse aangezien het ook een militair test heeft weerstaan. Dit betekent dat deze laptop super extreme temperatuur aankan waardoor het geschikt is voor langdurig buitengebruik.

Verder is de laptop maar 1.69 cm hoog waardoor deze niet veel plek inneemt. Het is een ideale laptop voor als jij vaak onderweg bent en een zeer sterke laptop wilt.

Beeldscherm

De beeldscherm van de laptop is 14 inch en deze heeft een resolutie WQXGA+ dit zou je niets betekenen maar de resolutie is 2880 x 1800 pixels om precies te zijn.

De beeldscherm komt ook met wat hogere verversingssnelheid dan een normale laptop voor smoothheid. De verversignssnelheid is 90Hz en dit is uitstekend voor een effen werking.

De paneel van de beeldscherm is een OLED paneel en deze is superieur dan de IPS paneel van de meeste laptops wanneer het komt tot kwaliteit. Dus als je graag met kleuren werkt dan is de perfecte keuze voor jou.

Processor

Verder hebben we de processor van deze laptop en dat is de Intel core i7. De intel core i7 processoren zijn een van de beste keuzes wanneer het gaat tot fotobewerking en videobewerking.

Deze processor heeft 12 cores waardoor het een dodeca core heet en deze heeft een snelheid van 5Ghz. Een zeer snelle processor die uitstekend is voor zware taken zoals videobewerking, fotobewerking en andere zware taken waar een CPU voor nodig is.

Ram

De ram geheugen van de laptop is 16GB en dit is meer dan voldoende voor de meeste apps en gebruikers. Als je heel veel wilt multitasken dan is dit ook voldoende aangezien 32GB gewoon onnodig is voor de kost.

Videokaart

De videokaart van de laptop is de Intel Iris Xe Graphics. Dit is een prima videokaart voor een laptop en het is een geïntegreerde videokaart.

Deze videokaart is niet zo sterk als een dedicated videokaart maar het is wel sterk genoeg om je te helpen met programma’s zoals Premiere Pro waar je een videokaart nodig hebt voor renderen.

Opslag

De opslag van de laptop is van type SSD. een SSD zorgt namelijk dat de laptop sneller omgaat met bestanden en dat deze ook sneller opstart. Het opstarten gaat binnen enkele seconden en je kan ook sneller aan de slag.

De opslag van de laptop is 1TB en 1TB is gelijk aan 1000GB. Dit is voldoende opslag voor de meeste gebruikers en zeker als je veel projecten wilt gaan opslaan.

Besturingssysteem & Verbindingen

De besturingssysteem van de laptop is windows 11 home. Home bij windows is de meest gebruikte versie ervan. Deze is de normale versie voor thuis en gebruikers die niets speciaals willen doen met windows.

De verbindingen van de laptop zijn usb a, usb c, hdmi poort, geheugenkaartlezen en een hoofdtelefoon aansluiting. Jammer genoeg heeft deze laptop geen thunderbolt aansluiting wat heel jammer is.

Batterijduur

De batterijduur van deze Asus laptop is best wel hoog vergeleken met andere. De batterijduur is 7 uur en dit is bijna twee keer meer dan de vorige Beste asus gaming laptops die we hebben besproken.

Voor en nadelen

VoordelenNadelen
BehuizingFlex in beeldscherm
ToetsenbordHad een betere videokaart in gemogen
HDR beeldscherm

#4. Asus Chromebook Vibe CX34

Beste Asus chromebook laptop – Asus Chromebook Vibe CX34

Als jij juist een supersnelle laptop wilt voor basis taken dan is de Asus Chromebook Vibe CX34 een top keuze. Dit is een flexibele laptop waarmee jij je favoriete series/films kunt kijken zonder enige vertraging.

De laptop is flexibel en kan namelijk gevouwd worden als een tablet om deze makkelijker te gebruiken. Natuurlijk beschikt de laptop ook over touchscreen waardoor je geen muis of touchpad nodig zal hebben.

Het is een simpele maar sterke laptop waarmee jij je basis taken kan uitvoeren. De laptop is maar 14 inch en weegt maar 1.8 kg waardoor het niet te zwaar is.

Dit is de beste Asus laptop voor thuis en voor als je thuis dingen wilt opzoeken tijdens het koken of andere dingen.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de laptop is heel goed en deze is stevig genoeg om tegen stootjes aan te kunnen. De laptop is flexibel en deze moet daarom ook een harde behuizing moeten hebben voor als je perongeluk tegen iets komt.

Beeldscherm

De beeldscherm van de laptop is 14 inch en deze heeft een Full HD resolutie die zeer comfortabel is om je favoriete series en shows te kijken op hoge kwaliteit.

De beeldscherm beschikt ook over touchscreen scherm waardoor het nog makkelijker is om door je documenten te scrollen en ook op internet.

Processor

De processor van de laptop is de intel core i3 met een snelheid van 4.4 Ghz. Denk eraan dat dit een Chromebook is en dat deze niet sterke componenten nodig hebben voor top prestaties.

De meeste Chromebook laptops zijn sneller dan windows laptops door de besturingssysteem die heel snel is. Deze processor is daarom uitstekend voor dit laptop.

Ram

De ram van deze Asus Chromebook laptop is 8GB en dit is meer dan voldoende. Je zal niet veel multitasken op een Chromebook en daarom heb je niet meer dan dit nodig.

Videokaart

De videokaart van deze Asus Chromebook is de Intel UHD Graphics. Dit is een geïntegreerde videokaart die samen met CPU werkt.

Het is geen sterke videokaart maar deze helpt de laptop wel wanneer er een videokaart nodig is.

Opslag

De opslag van de laptop is 128GB en dit is meer dan voldoende voor een Chromebook. Chrome OS is van Google en de meeste bestanden die je gaat gebruiken zullen in de cloud worden opgeslagen en niet in je systeem.

#5. Asus Zenbook 17 Fold OLED

Een van de meest inovatieve laptops van Asus op dit moment is de Asus Zenbook 17 Fold OLED.

Dit is een laptop dat lijkt op een tablet die door midden gevouwd kan worden en ook zo gebruikt kan worden.

Dit is een heel unieke laptop die geschikt is voor de meeste taken behalve gamen of 3D objecten renderen als dit kan alleen met een sterke videokaart.

De laptop kan wel gebruikt worden voor zwaar fotobewerking en andere zware taken waarbij een sterke CPU voor nodig is.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de laptop is top klasse en deze heeft een stevige behuizing die gemaakt is van magnesiumlegering. De vormfactor van de laptop is 2 in 1 en deze komt met een toetsenbord die er eraan kunt aansluiten.

De hoogte van de laptop is 1.29 cm en het is een heel dunne laptop ook al is het 17 inch.

Beeldscherm

De scherm van de laptop is 17.3 inch en best wel grote scherm waarmee je kan tekenen, designen en dingen zoeken. De resolutie van de laptop is WQXGA een resolutie van 2560 x 1920 pixels.

Wat heel handig is aan deze laptop is dat het ook over touchscreen beschikt. Dit zorgt ervoor dat je de laptop op een makkelijker manier kan gebruiken zonder enige probleem.

De paneel van de laptop is ook OLED een wat betere paneel dan IPS en zeker voor kwaliteit. Heel handig voor designers en fotobewerking als je met kleuren gaat werken.

Processor

De processor in deze laptop is de intel core i7 processor. Deze processor heeft een kracht van 4.7Ghz en heeft 10 cores. Deze deca core processor is best wel sterk en kan namelijk alle taken waarbij een sterke CPU nodig is aan.

Ram

De werkgeheugen van deze laptop is 16GB en dit is meer dan voldoende voor zo een laptop. De meeste gebruikers gebruiken niet meer dan 10GB en met 16GB heb je meer dan voldoende.

Videokaart

De videokaart van de laptop is een Intel Iris Xe Graphics een geïntegreerde videokaart die gebruikt wordt alleen wanneer het nodig is en niet voor gamen of andere zware GPU taken.

Opslag

De opslag is zoals elke andere en dat is 1TB van type SSD. Een SSD is altijd belangrijk en dat is altijd je beste keuze voor een opslag. Met een SSD start je laptop binnen enkele seconden en kan je ook makkelijk snel aan de slag.

Besturingssysteem & Verbindingen

De besturingssysteem van deze laptop is windows 11 home. Home is de meest gebruikte windows 11 versie en dit wordt ook door de meeste consumenten gebruikt. Als je juist voor onderneming de laptop gaat gebruiken dan is windows 11 Pro een betere keuze.

Batterijduur

Ook deze laptop komt met een wat langere batterijduur aangezien het geen sterke videokaart heeft. De batterijduur van deze laptop is 7 uur en dit is meer dan voldoende voor je gewonne gebruikers. Ben je vaker onderweg dan is dit zeker een betere keuze dan een gaming laptop van Asus.

Waarop letten bij het kopen van een Asus Laptop

Wanneer je voor een Asus laptop gaat kiezen is er niet veel verschil als je ook voor een ander laptop zou kiezen. Je wilt natuurlijk goed kijken naar de basis van de laptop en de componenten ervan.

Zijn de componenten bedoeld voor jou taken of niet. Als je bijv. wilt gamen dan wil je zeker een laptop met een dedicated videokaart. Wil je juist een laptop voor fotobewerking dan wil je een met een sterke processor.

Formaat

Het eerste waar je naar wilt kijke in de beste Asus laptop die bij jou past is de formaat. Formaat is heel belangrijk als het bepaald hoeveel ruimte het zou nemen en hoe groot de scherm zal zijn.

Als je graag met Adobe werkt dan wil je zeker een wat grotere scherm of alles te kunnen zien. Daarom dat je dan voor een 15 inch of 17 inch Asus laptop zou kunnen gaan.

Ben je juist vaak onderweg voor je zakelijke meetings of school dan kun je gaan voor een 14 inch of 13 inch Asus laptop.

Beeldscherm

De beeldscherm is waar je alles op zal zien en deze moet natuurlijk van top kwaliteit zijn. Je wilt natuurlijk ook een hogere resolutie zoals Full HD, QHD of hoger.

Resolutie is namelijk de hoeveelheid pixels op het scherm. Denk eraan dat meer niet altijd beter is aangezien het heel zwaar kan zijn op je componenten zoals de videokaart op alles goed te weergeven.

De beste keuze dat ik heb gevonden voor een laptop is Full HD(1920×1080 p)voor gamers en Quad HD(2560×1440 p) voor als je wilt designer, foto’s bewerken of video’s bewerken.

Processor

Verder hebben we de processor van de laptop, de brein. Zonder een processor zou de laptop helemaal niets kunnen doen als deze alle rekensommen moet uitvoeren.

De processor die je op een Asus laptop wilt hebben moet minimaal 4 cores beschikken met een snelheid van 4Ghz of hoger op dit moment.

Als jij iets neemt dat lager is dan dit dan zal je zeker een trage laptop beschikken en binnen enkele jaren opnieuw een moeten aanschaffen.

Videokaart

De videokaart is heel belangrijk wanneer het komt tot gamen, 3D renderen en videobewerking en renderen.

Een dedicated videokaart is een betere keuze wanneer je met een laptop wilt gaan gamen. Deze zijn sterker en kunnen zorgen dat je hogere fps krijgt.

Het enige minpunt aan een dedicated en sterke videokaart is dat de batterijduur sneller op zal gaan en dat de laptop zwaarder zal zijn.

Werkgeheugen

De werkgeheugen is niet zo belangrijk zolang je 16GB neemt of hoger. Dit is meer dan genoeg voor je laptop en je zal niet meer nodig hebben voor gamen, designen, fotobewerking, videobewerking of andere taken.

Opslag

De opslag van de laptop is altijd belangrijk voor als je veel projecten gaat opslaan. Met 1TB heb je meer dan genoeg.

Als je denk dat dit niet genoeg is dan wil je zeker gaan voor een externe HDD of een SSD voor extra opslag.

Aansluitingen

Aansluitingen zijn een van de kleine dingen dat veel mensen vergeten die heel belangrijk zijn. Heb je niet de juiste aansluitingen dan moet je extra gaan betalen voor adapters en extenders en dat wil je niet hebben. Kijk daarom altijd naar wat voor aansluitingen en poorten een laptop mee komt.

Voor en nadelen van een Asus Laptop

De voordelen van een Asus laptop is dat deze zeer elegant zijn en ook heel goed zijn voor gamers. Deze laptops hebben meestal de nieuwste en beste componenten wanneer het komt tot prestaties. Deze laptops kunnen letterlijk bijna alles in verschillende gebieden zoals designen, Adobe en ook gamen.

De enige nadeel dat ik heb kunnen vinden over Asus laptops is dat ze vaak niet de beste batterijduur hebben zoals Apple. Apple laptops hebben tot wel 20 uur batterijduur terwijl die van Asus maar tot 10 of 14 komen.

Gerelateerde vragen?

Waar komt het merk Asus vandaan?

De merk Asus komt uit Taiwan en is opgericht in 1989 waar ze ook begonnen met moederboorden maken. De bedrijf werd opgericht door TH tung, Ted Hsu en Wayne Hsieh et MT Lia.

Is Asus een goed merk?

Asus is zeker een goed merk voor laptops en andere componenten. Asus is een van de betere merken wanneer het komt tot laptops aangezien de kwaliteit en prijzen altijd goed zijn.

Is Asus of Acer beter?

Ik kan eerlijk zeggen dat Asus een betere en meer kwalitatieve merk is dan Acer. Acer beschikt juist meer over goedkope laptops die wel goed presteren maar die niet vaak kwalitatief zijn.

Wanneer het komt tot puur kwaliteit is Asus een betere keuze dan Acer omdat Acer juist goedkopere laptops in de markt heeft.

Ook de onderdelen van Asus laptops zijn sterker en van betere kwaliteit dan die van Acer. Acer is een prima merk maar Asus is gewoon eenmaal beter en meer bekend.