Acer als een van de grote laptop merken beschikt over veel unieke laptops die je misschien ideaal zou vinden. Natuurlijk wil je wel weten welke de beste zijn en daarbij zal ik je helpen. In dit artikel ga ik de top 10 beste Acer laptops bespreken.

  1. Acer Nitro 5
  2. Acer Aspire 5
  3. Acer Swift 3
  4. Acer Aspire 3
  5. Acer Aspire 7
  6. Acer Chromebook Spin 513
  7. Acer Chromebook Vero 514
  8. Acer TravelMate P2
  9. Acer Swift X
  10. Acer Aspire Vero

Dit zijn de beste Acer laptops op dit moment en zeker de beste keuzes. Ik zal nu meer erover praten en ook meer vertellen over Acer als een bedrijf en wat ze beter maakt dan andere merken.

Beste Acer laptops op dit moment

De volgende zijn de beste Acer laptops op dit moment. Deze laptops zijn zeer goed en ideaal voor verschillende doelen. We gaan erover praten en ook aangeven voor wat ze goed zijn.

#1. Acer Nitro 5 – Acer Laptop Voor Gaming

Beste Acer gaming laptop - Acer Nitro 5 - Beste Acer laptops
Beste Acer gaming laptop – Acer Nitro 5

De Acer Nitro 5 de ideale laptop voor gamers en voor mensen die ook zware taken willen draaien thuis of op kantoor.

De laptop is handig voor mensen die niet veel onderweg zijn en die graag een sterke laptop willen. Dit komt omdat de laptop maar 8 uur batterijduur heeft en als je gaat gamen onderweg gaat deze nog sneller op.

De gewicht van de laptop is 2.3 kg en dit is ook een van de redenen waarom deze niet handig is voor onderweg. Het kan zwaar zijn als je veel met openbaar vervoer moet reizen.

Componenten

Beeldscherm

De beeldscherm van dit laptop is geweldig en zeker met een verversingssnelheid van 144Hz wat heel ideaal is voor gamers.

De resolutie van de laptop is Full HD en dit is altijd de beste keuze voor prestaties en kwaliteit voor gamers.

De paneel van de laptop is een IPS paneel en deze geeft jou de beste kleur weergave en beeldkwaliteit wat heel verassend is bij een gaming laptop.

Processor

De processor van de laptop is de Intel core i7 met 8 cores. Dit is daarom een Octa core processor en het draait op een snelheid van 4.6Ghz.

De processor is zeer goed en kan ook daarom gebruikt worden voor andere taken zoals fotobewerking, videobewerking of zelfs 3D modellen dankzij de GPU.

Werkgeheugen

De werkgeheugen van de laptop is 16GB in totaal en dit is voldoende. De meeste laptops hebben niets meer nodig en zeker als je niet superveel open programma’s zal hebben.

Opslag

De opslag van de laptop is 512GB en dit is voldoende voor de meeste gebruikers maar niet zoveel voor gamers. Je zou dus wel af en toe een aantal games moeten verwijderen om nieuwe games te kunnen spelen.

Videokaart

De videokaart van deze Acer laptop is de Nvidia GeForce RTX 3070 en deze heeft 8GB vram. Dit is ontzettend veel voor Full HD en zal ook voor zorgen dat je games op hoge instellingen kunt spelen met 100+ FPS.

Extra’s

Verder komt de laptop met windows 11 home welke altijd wordt gebruikt door gamers. De laptop weegt 2.3 kg en heeft een hoogte van 2.39 cm wat best wel hoog is. Je krijgt bij deze laptop USB A, USB C en HDMI poorten maar de laptop beschikt niet over Thunderbolt poort.

#2. Acer Aspire 5 – Acer Laptop voor Fotobewerking

Beste Acer laptop in prijs en kwaliteit – Acer Aspire 5

De Acer Aspire 5 is een van de meest bekende Acer laptops op de markt. Deze heeft veel verschillende modellen met verschillende componenten, formaten en resoluties.

De beste Acer Aspire 5 volgens mijn onderzoek is de A515-57G-70T4 die komt met een Quad HD resolutie, sterke i7 processor en een prima Nvidia videokaart met 2GB vram.

Dit is een laptop die perfect is voor zijn prijs wat zelfs nog rond de 1000 euro is en niet hoger.

Het enige wat deze laptop minder leuk maakt is de formaat wat 15.6 inch is en de gewicht dat 1.8 kg is. Verder dan dat als je het niet erg vindt is dit een geweldige laptop om te hebben.

Behuizing

De behuizing van de laptop zit er heel compact en mooi uit. Deze is donker grijs wat ideaal is voor de meeste gebruikers. De behuizing is 1.7 cm dik en is zeer normaal zoals veel andere laptops van deze klasse.

Bij de laptop krijg je voldoende usb poorten voor je noodzakelijke apparaten zoals usb a, usb c, hdmi poort, thunderbolt poort en een hoofdtelefoon aansluiting.

Veel laptops in de prijs range komen niet met thunderbolt aansluiting waardoor deze laptop zeker hoger scoort dan de rest.

Beeldscherm

De beeldscherm van de laptop is ook heel kwalitatief en zeer mooi. De resolutie is Quad HD(2560x1440p) en dit is hoger dan Full HD(1920x1080p) waardoor je mooier en heldere beeld zal zien.

De verversingssnelheid van de laptop is wel 60Hz en dit is altijd prima voor gebruikers die niet gaan gamen of die niet perse snelle ververginssnelheid op de scherm hoeven te hebben.

Toetsenbord + Trackpad

De toetsenbord van de laptop voelt heel goed aan en is zeker aan te raden als je veel ermee wilt schrijven. De toetsenbord voelt niet hard aan maar juist zacht en stevig.

De trackpad van de laptop is ook zoals elke andere en heeft een kleur die past bij de behuizing van de laptop.

Hardware

De hardware van de laptop zijn ontzettend goed en zeker voor de prijs. De processor is de Intel core i7 en deze komt met 10 cores die werken op een topsnelheid van 4.7Ghz.

Dit is een zeer goede processor en kan namelijk elke programma aan die er bestaat. Dit gecombineerd met de videokaart van Nvidia de GeForce MX550 zorgt voor nog een hogere prestaties in programma’s waar het nodig is.

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is voor de meeste gevallen voldoende. Meer ram zal niets veel doen en daarom dat 16GB ram veel voorkomend is.

Deze componenten zijn zeer goed voor als je grote projecten wilt maken. Deze projecten moet je natuurlijk opslaan en dankzij de SSD van 1TB zal je meer dan voldoende ruimte hebben voor dit.

#3. Acer Swift 3 – Acer Laptop Voor Studenten

Beste Acer laptop voor fotobewerking en Photoshop - De Acer Swift 3
Beste Acer laptop voor fotobewerking en Photoshop – De Acer Swift 3

Een andere prima en zeer bekende Acer laptop is de Acer Swift 3. Deze laptop is verkrijgbaar in formaten zoals 14 inch en 16 inch.

De laptop is zeer goed in prijs en kwaliteit en komt met zeer sterke componenten voor de prijs. De prijzen zijn rond de 700 tot 1000 euro en de componenten zijn ideaal voor moeilijke taken zoals fotobewerking op hoge resolutie.

Behuizing

Met een grijze stevige behuizing is deze laptop te kopen. De laptop is heel compact en heeft een licht grijze kleur.

De poorten die je bij deze laptop krijgt zijn de usb a, usb c, hdmi poorten, thunderbolt en ook hoofdtelefoon aansluiting. Dit zijn zeer handige poorten voor de meeste gebruikers en zeker als je geen externe usb adapter wilt kopen.

Beeldscherm

De beeldscherm van de laptop is 14 inch en deze heeft een resolutie ook Quad HD. Verder dankzij de IPS paneel worden kleuren ook beter weergegeven op deze hoge resolutie.

Toetsenbord + Trackpad

De toetsenbord op deze laptop is een compacte toetsenbord die handig is voor mensen die snel willen typen. Toetsen zitten niet te dichtbij elkaar waardoor je niet perongelijk een toets drukt met een ander. Het is een ideale toetsenbord voor gebruikers die veel moeten typen.

De trackpad van de laptop is je standaard trackpad met een grijze kleur die goed past bij de behuizing en de kleuren ervan.

Hardware

De hardware van deze laptop zijn heel sterk en zelfs nog steker dan de vorige als het gaat om programma’s waar een CPU voor nodig is.

De laptop bezit over de Intel core i7 Dodeca core(12) een heel sterke processor en zeker als je niet van plan bent om zware programma’s te draaien.

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is prima voor de laptop. Op dit moment is 16GB die optimale hoeveelheid voor alle laptops en 32GB zal je vaak niet gebruiken.

De videokaart in de laptop is een geïntegreerde videokaart van Intel. De Intel Iris Xe Graphics videokaart is bedoeld voor programma’s waarbij een videokaart nodig is om te draaien en is niet bedoeld voor zware programma’s zoals gamen of gpu rendering.

Tenslotte hebben we de opslag en deze is 1TB. Met 1 TB opslag kun je voldoende projecten opslaan.

#4. Acer Aspire 3 – Budget Vriendelijke Laptop

Acer Aspire 3 - Budget laptop van Acer
Acer Aspire 3 – Budget laptop van Acer

Wanneer het komt tot budget laptop van Acer die nog goed presteert is de Acer Aspire 3 de ideale keuze.

Deze laptop komt met een intel core i5 processor die beschikt over 10 cores volgens de informatie. Dit vond ik heel raar en zeker heel goed als het zo is, daarom dat deze laptop zo goed is en op nummer 4 van de top 10.

Verder heeft deze laptop 16GB ram wat meer dan voldoende is. Daarnaast is de SSD 512GB en de videokaart in een geïntegreerde videokaart van intel.

De laptop ziet er heel goed uit en is zeker handig voor jongeren die een laptop willen voor school zoals middelbare en ROC.

Onderdelen

Specificaties:Acer Aspire 3
Beeldscherm:15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel
Processor:Intel core i5, Deca core(10), 4.4Ghz
Werkgeheugen:16GB ram
Videokaart:Intel Iris Xe Graphics
Opslag:512GB SSD
Besturingssysteem:Windows 11 home

#5. Acer Aspire 7 – Goedkope Acer Laptop

De Acer Aspire 7 – Goedkope Acer laptop voor middelbare

Een andere goedkope Acer laptop met uitstekende componenten is de Acer Aspire 7. Dit is een goedkope Acer laptop met een Nvidia GTX 1650 videokaart die handig is voor gamen.

De laptop is 15.6 inch en heeft een Full HD resolutie waarmee je alles op prima kwaliteit kunt zien. Verder dan dat is de processor de i5 Quad core processor en de werkgeheugen 8GB.

De laptop is prima voor als je geen heel zware programma’s gaat draaien maar juist af en toe wilt gamen, foto’s bewerken of thuis je dagelijkse taken wilt doen.

Deze laptop is ook heel handig voor studenten en jongeren die op de middelbare zitten. Dit is een goede Acer laptop voor middelbare scholieren aangezien ze soms wat games willen spelen en ook onderzoek, presentaties enzovoort moeten maken.

Onderdelen

Specificaties:Acer Aspire 7
Beeldscherm:15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel
Processor:Intel core i5, Quad core(4), 4.5Ghz
Werkgeheugen:8GB ram
Videokaart:Nvidia GeForce GTX 1650 – 4GB vram
Opslag:512GB SSD
Besturingssysteem:Windows 11 home

#6. Acer Chromebook Spin 513 – Acer Chromebook

De Acer Chromebook Spin 513
De Acer Chromebook Spin 513

Als jij juist liever een laptop wilt om thuis te gebruiken voor je dagelijkse taken dan is een Chromebook beter.

De Chromebook van Acer zijn zeer goed en snel waardoor je dingen zoals internet browsen, series kijken en mailen makkelijk wordt gedaan.

Een zeer goede Acer Chromebook is de Acer Chromebook Spin 513. Deze komt met de Google Chrome OS die zorgt voor lange batterijduur, snelheid en veiligheid.

Een Chromebook is een zeer veilige laptop omdat al je gegevens door Google worden beveiligd. Het is daarom dat je geen anti-virus of meer zou moeten besteden nadat je deze Chromebook laptop koopt.

De chromebook is 13.3 inch en heeft een Full HD resolutie. Met deze formaat en resolutie kun je makkelijk van je favoriete series genieten bij de hand.

De Chromebook is flexibel en heeft een scherm die touchscreen is. Dit zorgt voor gemak en flexibiliteit tijdens dat jij erop werkt, series/films kijkt en andere dingen opzoekt.

Onderdelen

Specificaties:Acer Chromebook Spin 513
Beeldscherm:13.3inch, Full HD, 60Hz, Touchscreen, IPS paneel
Processor:Qualcomm Snapdragon 7c Compute Platform(2) 2.4Ghz
Werkgeheugen:8GB ram
Videokaart:Qualcomm Adreno 618
Opslag:64GB Flash
Besturingssysteem:Google Chrome OS

#7. Acer Chromebook Vero 514 – Snelste Acer Chromebook

De Acer Chromebook Vero 514 - Snelste Acer Chromebook
De Acer Chromebook Vero 514 – Snelste Acer Chromebook

Wanneer het komt tot snelheid in een Chromebook is de Acer Chromebook Vero 514 niet te verslaan. Dit is een wat snellere Chromebook die handig is voor onderweg, business meetings en andere belangrijke zaken.

Als je houd van schrijven dat zal je deze Chromebook zeker leuk vinden aangezien andere gebruikers de toetsenbord heel goed vinden. Gebruikers vinden dat de toetsen prima aan voelen en dat het ideaal is voor schrijven.

Verder is de Chromebook gemaakt van zeer duurzame materialen en de behuizing zit er zeer goed uit. De applicaties zijn overzichtelijk op de laptop en zien er uit als op een telefoon door de Chrome OS.

Deze Acer Chromebook zou je moeten kiezen als je een snelle laptop nodig hebt voor je onderneming of studie waarbij geen specifieke applicaties worden gebruikt. De laptop is alleen heel snel met programma’s zoals Office pakket, Internetten, mailen en andere applicaties in de Google Store.

Onderdelen

Specificaties:Acer Chromebook Vero 514
Beeldscherm:14inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel
Processor:Intel core i3, Dual core(2), 4.4Ghz
Werkgeheugen:8GB ram
Videokaart:Intel Iris Xe Graphics
Opslag:128GB SSD
Besturingssysteem:Google Chrome OS

#8. Acer TravelMate P2 – Zakelijke Acer Laptop

De Acer TravelMaTe P2 - Acer Zakelijke laptop
De Acer TravelMaTe P2 – Acer Zakelijke laptop

Als jij graag een zakelijke laptop wilt hebben dan is de Acer TravelMate P2 een ideale keuze. Deze laptop komt met windows 11 Pro en deze windows is perfect voor ondernemers.

Dankzij de Windows Pro kun jij makkelijk vanaf je laptop ook andere computers besturen en gebruiken. Op deze manier kun jij met je laptop je desktop thuis besturen en meer.

De laptop is sterk genoeg om gebruikt te worden met programma’s zoals Adobe Photoshop, Premiere Pro en andere zware programma’s dankzij de i7 processor.

De beeldkwaliteit van de laptop is ook uitstekend en zeker als je series en films erop wilt gaan kijken op Full HD.

De laptop is zeer goed voor als jij een mooie zwarte laptop wilt die stevig is en die gebruikt kan worden voor je studie, werk of thuis.

Onderdelen

Specificaties:Acer TravelMate P2
Beeldscherm:15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel
Processor:Intel core i7, Deca core(10), 4.7Ghz
Werkgeheugen:16GB
Videokaart:Intel Iris Xe Graphics
Opslag:512GB SSD
Besturingssysteem:Windows 11 pro

#9. Acer Swift X – 14 inch Acer Laptop

De Acer Swift X – 14 inch Acer Laptop
€699,00
€799,00
voorraad laden..
Coolblue.nl
€829,00
€899,00
voorraad laden..
Coolblue.nl
€649,00
€699,00
voorraad laden..
Coolblue.be

Ben jij van plan om alleen kleine projecten te maken zoals foto’s bewerken en je dagelijkse taken. De Acer Swift X is een prima 14 inch laptop met een geweldige prijs en uitstekende componenten.

Deze laptop is prima voor licht zware taken zoals fotobewerking en is klein genoeg om rond genomen te worden.

De Acer Swift X wordt vaak genomen door studenten die niet perse de allerduurste laptop willen kopen of die niet zware taken hoeven te doen op school.

De behuizing van de laptop is silver en dit kun je meteen terug zien op andere Acer laptops.

De laptop is 14 inch en heeft een gewicht van 1.2 kg waardoor het niet te zwaar is voor de meeste mensen.

Het is een simpele maar ook wat sterke laptop met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Veel is er niet te vertellen over deze laptop aangezien het bijna zoals de andere is van Acer.

Onderdelen

Specificaties:Acer Swift X
Beeldscherm:14inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
Processor:Intel core i5, Quad core(4), 4.2Ghz
Werkgeheugen:8GB ram
Videokaart:Intel Iris Xe Graphics
Opslag:512GB SSD
Besturingssysteem:Windows 11 home

#10. Acer Aspire Vero – Nieuwste Acer laptop

De Acer Aspire Vero - Nieuwste Acer Laptop
De Acer Aspire Vero – Nieuwste Acer Laptop

De nieuwste Acer laptop op dit moment is de Acer Aspire Vero. Dit is een 14-15 inch laptop die krachtig genoeg is voor de meeste taken zonder duur te kosten.

De Acer Aspire Vero zijn sterk genoeg om gebruikt te worden voor dingen zoals fotobewerking, videobewerking en zelfs voor je studie dankzij de prijzen.

De laptop is wel wat groter dan de andere laptops en ook wat zwaarder. Maar, als je graag een wat goedkopere laptop wilt met sterkere componenten dan is dit de keuze.

Onderdelen

Specificaties:Acer Aspire Vero
Beeldscherm:15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
Processor:Intel core i5, Quad core(4), 4.5GHz
Werkgeheugen:16GB
Videokaart:Intel Iris Xe Graphics
Opslag:512GB SSD
Besturingssysteem:Windows 11 Home

Welke is de nieuwste Acer laptop op dit moment?

De nieuwste Acer laptop op dit moment is de Acer Aspire Vero 15. Dit is een zeer krachtige laptop voor een prijs dat niet hoger is dan 800 euro.

Deze laptop heeft een betere en coolere behuizing dan de vorige Acer laptops en is ook zeer ideaal voor dagelijks gebruik dankzij de verlicht toetsenbord en de Full HD resolutie.

Is een Acer laptop goed?

Een Acer laptop is goed wanneer het komt tot prijs/kwaliteit en je niet veel wilt uitgeven. Daarnaast zijn deze laptop heel simpel en hebben niet je luxe behuizing of design zoals veel andere laptops. Voor een simpele laptop kies je altijd voor Acer als je niet specifiek een luxe of flexibele laptop wilt.

Wat is beter een Asus of Acer laptop?

Tussen Asus en Acer laptops is het een moeilijke keuze. Acer komt voor wanneer het komt tot budget vriendelijkheid terwijl Asus meer coole design heeft en duurdere laptops.

Als het aan mij zou liggen dan kies ik liever voor een Asus laptop als ik ermee ga gamen en voor een Acer laptop als ik andere dingen naast gamen ermee wil doen.