Een 2 in 1 laptop is een zeer fijne budget laptop voor als je een laptop/tablet wilt. Deze laptops zijn vaak klein en flexibel waardoor ze heel handig zijn voor onderweg en thuiswerken. 

In dit artikel ga ik over de voordelen en nadelen van deze 2 in 1 laptops en waarvoor ze goed zijn. Het zijn natuurlijk goede laptop in veel gebieden maar niet iedereen heeft ze nodig. 

Beste 2 in 1 laptops van 2022:

 • HP Pavilion x360
 • HP Chromebook x360 
 • Lenovo IdeaPad Flex 5
 • Microsoft Surface Pro X
 • Lenovo ThinkBook 14s Yoga

De top 5 beste 2 in 1 laptops van 2022

Natuurlijk kunnen we niet hier eindigen zonder jou een aantal laptops aan te raden. Deze zijn de top 5 beste 2 in 1 laptops van 2022 en elke van deze is goed in zijn eigen manier. 

1. HP Pavilion x360 – Beste 2 in 1 laptop van 2022

HP Pavilion x360 - Beste koop 2 in 1 laptop van 2022
HP Pavilion x360 – Beste koop 2 in 1 laptop van 2022

De eerste en zeker de beste koop 2 in 1 laptop voor zijn prijs is de HP Pavilion x360. Dit is de beste 2 in 1 laptop van 2022 dankzij de processor en beeldkwaliteit. 

Dit is een 14 inch 2 in 1 laptop met een Full HD resolutie waarop je al je series/film kunt beleven. De laptop komt verder met touchscreen zodat je snel door het internet en documenten kunt browsen. Dit is ook heel handig voor als je foto’s moet bewerken en snel met layers wilt werken. 

De processor van de laptop is de intel core i7 processor. Deze heeft 4 cores die draaien op een snelheid van 4.7Ghz. Je hoeft niet perse te weten wat dit allemaal betekent, het is wel een ideale processor wat ietsjes zware taken zoals fotobewerking in Photoshop. 

 Voor de werkgeheugen krijg jij bij deze laptop 8GB. Met 8GB ram kun je voldoende taken uitvoeren en sommige ook tegelijk doen. Het is niet ideaal voor veel multitasken maar het kan wel een klein beetje hiervoor gebruikt worden. 

De opslag van de laptop is 512GB SSD en dit is voldoende voor wat je zal doen. De meeste programma’s zijn niet meer dan een aantal GB en met 512GB kun je voldoende projecten opslaan. Dankzij de SSD start de laptop ook op binnen enkele seconden en kan je sneller aan de slag. 

De laptop komt met een Windows 10 of 11 besturingssysteem. Het is daarom een ideale keuze voor gebruikers die hier al mee bekend zijn. Er is natuurlijk veel meer informatie en deze kan je verder zien bij de product pagina. 

2. HP Chromebook x360 – Budget 2 in 1 laptop

HP Chromebook x360 14 inch - Budget 2 in 1 laptop hybrid
HP Chromebook x360 14 inch – Budget 2 in 1 laptop hybrid

Als je juist een 2 in 1 laptop wilt voor je dagelijkse taken dan is de HP Chromebook x360 de keuze.

 Dit is een Chromebook laptop met een Chrome OS besturingssysteem. Het is een laptop die bedoeld is voor dagelijkse taken. 

De 2 in 1 laptop is 14 inch en komt ook met een Full HD resolutie en touchscreen. Dit zijn uitstekende kenmerken voor een chromebook omdat je ook je favoriete shows op Full HD kunt bekijken. 

De processor van de laptop is de intel celeron dual core. De processor heeft maar 2 cores die draaien op een snelheid van 2.8Ghz en dit is meer dan genoeg voor een Chromebook laptop. 

Een chromebook laptop heeft niet veel sterke componenten nodig om snel te zijn en daarom is deze processor samen met de 4GB ram die je krijgt voldoende. 

Voor opslag heeft deze laptop maar 64GB van type Flash. Dit is ook niet heel belangrijk omdat Chromebook laptops vaak gebruik maken van Cloud opslag van Google. Dit is ook handiger omdat je zelf niet je bestanden veilig hoeft te houden omdat Google dit al voor je doet. 

De laptop weegt maar 1.49 kg en is 14 inch dus klein. Je kan de laptop dus makkelijk meenemen en ook gebruiken als een tablet. Voor meer Chromebook opties lees verder de beste chromebook laptops.

3. Lenovo IdeaPad Flex 5 – Beste in prijs en kwaliteit 

Lenovo IdeaPad Flex 5 - Beste 2 in 1 laptop prijs en kwaliteit
Lenovo IdeaPad Flex 5 – Beste 2 in 1 laptop prijs en kwaliteit

Wanneer je wat zwaardere programma’s wilt draaien zoals Adobe Premiere Pro en Photoshop is de Lenovo IdeaPad Flex 5 je beste keus. Het is de perfecte 2 in 1 laptop voor zware taken zoals videobewerking en fotobewerking

De laptop komt zelf met een wat grotere formaat van 15.6 inch. De beeldscherm is Full HD en komt ook met touchscreen zodat je sneller de laptop kan gebruiken en beheersen. 

De laptop komt met een intel core i7 processor met 4 cores. Deze cores draaien op een snelle snelheid van 4.7Ghz wat heel handig is voor videobewerking en fotobewerking. 

Je hoeft niet perse dit allemaal te weten. Weet wel dat een intel core i7 vaak handig is voor fotobewerking en videobewerking en dat hoe meer cores hoe beter. 

De laptop komt met 16GB ram geheugen wat heel handig is voor multitasken en als je video’s gaat bewerken op Full HD. Ook is de werkgeheugen belangrijk voor multitasken en als je onderzoek wilt doen tijdens je projecten. 

De opslag van de laptop is een SSD van 1TB en dit is heel goed. Voor de prijs van deze laptop krijg je zeker wat je voor betaald en dankzij de SSD kan je ook sneller aan de slag. 

De videokaart van de laptop is ook heel abnormaal voor zo een lage prijs laptop en dat is de Nvidia GeForce MX 450 met 2GB Vram. Dit is een handige videokaart voor zowel kleine games als video’s renderen op Premiere Pro. 

De laptop weegt 1.8 kg wat niet teveel is voor een 15.6inch laptop en komt ook met een batterijduur van 10 uur. Een geweldige laptop voor onderweg en thuiswerken

4. Microsoft Surface Pro X – Tablet laptop 2 in 1 design

Microsoft Surface Pro X - Elegante 2 in 1 laptop voor thuiswerken
Microsoft Surface Pro X – Elegante 2 in 1 laptop voor thuiswerken

Voor gebruikers die juist meer van tablets houden maar die nog windows willen hebben is de Microsoft Surface Pro X een top keuze. 

De laptop komt met een zeer mooie beeldscherm en een zeer dunne behuizing. Het is een simpele laptop die veel op een tablet lijkt. 

De laptop wordt geleverd zonder toetsenbord maar er zit een toetsenbord in windows die gebruikt kan worden met de beeldscherm. Het is daarom een ideale keuze voor tablet fans die een windows laptop willen. 

De laptop is 13 inch en komt met een Wide QXGA resolutie van 2280 x 1920 pixels. Dit is een geweldige resolutie die groter is dan Full HD en is handig voor betere kwaliteit dankzij de aantal pixels. 

De processor van de laptop is de Microsoft SQ2 met 8 cores. Dit is dus een octa core processor met een snelheid van 3.15Ghz. Deze processor kan daarom dus gebruikt worden voor zwaardere taken. 

Wat heel handig is om te weten is dat deze laptop niet alle 64 bit programma’s kan ondersteunen. De processor kan ze niet ondersteunen op dit moment en hopelijk wordt dat later gefixed. 

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en voldoende voor multitasken. Naast de ram is de opslag 256GB SSD en dit is handig voor snelle opstart en voor je projecten. 

De 2 in 1 laptop weegt maar 1 kg en is een ideale laptop voor gebruikers die graag een windows laptop/tablet willen. 

5. Lenovo ThinkBook 14s Yoga – 14 inch windows 2 in 1 laptop

Lenovo ThinkBook 14s Yoga - 14 inch 2 in 1 laptop voor zakelijk gebruik
Lenovo ThinkBook 14s Yoga – 14 inch 2 in 1 laptop voor zakelijk gebruik

De laatste hybrid laptop is de Lenovo ThinkBook 14s Yoga. Dit is een ideale laptop voor zakelijk gebruik dankzij de Windows 10 Pro besturingssysteem en de componenten ervan. 

De laptop is 14 inch en heeft een Full HD resolutie wat perfect is voor zijn formaat. De laptop komt met touchscreen voor betere controle van de laptop en een ips paneel voor perfect kleurweergeving. 

De processor van de laptop is de intel core i7 met 4 cores. Deze quad core processor heeft een snelheid van 4.7Ghz. Dit is een ideale processor voor zware programma’s zoals Adobe. 

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is voldoende voor multitasken en andere zware programma’s. 

De opslag van de laptop is 512GB van type SSD. Dankzij de SSD start de laptop binnen enkele seconden en kan je ook sneller aan de slag. 

De windows 10 Pro is een ideale laptop voor professioneel gebruik. Deze besturingssysteem maakt het mogelijk dat je ook op afstand kan werken met je laptop. 

Wat is een 2 in 1 laptop?

Een 2 in 1 laptop is een laptop die veel op een tablet lijkt en dat ook als een tablet gebruikt kan worden. Dit zijn laptops die inklapbaar zijn en gebruikt kunnen worden als een tablet. 

Bij een 2 in 1 laptop kan je de toetsenbord en scherm genoeg buigen totdat ze tegen elkaar komen en de laptop op een tablet lijkt zoals op deze voorbeeld. 

Beste 2 in 1 laptop - Laptop/Tablet Hybrid
Beste 2 in 1 laptop – Laptop/Tablet Hybrid

Deze laptops zijn meestal klein en komen ook met touchscreen scherm. Het zijn geweldige keuzes voor als je veel moet bewegen of moet reizen. Ze zijn ideaal voor als je in een bedrijf veel moet bewegen en presenteren. 

2 in 1 laptops komen vaak in kleine formaten van 11 inch tot wel 15 inch en niet hoger. Ze komen ook met uitstekende componenten en besturingssystemen om voldoende snelheid en vrijheid aan jou te geven. 

Besturingssystemen van 2 in 1 laptops

De besturingssystemen van de 2 in 1 laptops variëren heel veel aan de prijs van de laptop. Goedkope laptops zoals de Chromebook laptops komen met de Chrome OS besturingssysteem. 

De Chrome OS is heel handig voor budget laptops om goed te kunnen presteren en zonder vertraging. Normale Windows besturingssysteem kost veel kracht en daarom zijn duurdere laptops beter hiervoor. 

De twee besturingssystemen van een 2 in 1 laptops zijn daarom Windows en Chrome OS. Er zijn geen 2 in 1 laptops met andere besturingssystemen volgens mijn onderzoek. 

Zo welk besturingssysteem moet jij kiezen voor je doelen en waarom. Als eerst ga ik het hebben over Windows en dan Chrome OS. De meeste mensen zijn bekend met Windows besturingssysteem maar Chrome OS is ietsjes anders en bijzonder. 

Windows besturingssysteem 2 in 1 laptop

Een windows besturingssysteem is heel handig voor wanneer je zware werk moet gaan doen. Moet je foto’s, video’s bewerken of juist gamen dan is Windows altijd je beste keuze. 

Windows geeft de gebruiker juist de vrijheid om alles te installeren wat ze maar willen. Niet alleen dat maar bedrijven en organisaties maken hun applicaties voor Windows first en dan de rest. 

Het is daarom belangrijk om voor Windows besturingssysteem te kiezen als je zwaardere of bepaalde programma’s moet gebruiken voor je werk.

Chrome OS voor 2 in 1 laptop

Chrome OS is heel anders maar zeker handig in wat het doet. Chrome OS is heel handig voor zuinigheid en snelheid in een budget laptop. 

Het is de ideale keuze voor gebruikers die dagelijkse taken willen uitvoeren zoals mailen, internetten, series/films kijken en Office pakket gebruiken. 

De Chrome OS is het antwoord tot wat veel mensen zochten. Een goedkope laptop die nog snel is voor basistaken. Het is een ideale keuze voor senioren en mensen die niet speciale programma’s hebben dan hun normale day to day programma’s zoals Gmail, Netflix, Office pakket enzovoort. 

Voordelen van een 2 in 1 laptop

Zo wat zijn de voordelen van een 2 in 1 laptop en waarom worden ze zoveel gekozen. Hieronder zal ik een aantal punten aangeven die duiden aan wat een 2 in 1 laptop zo goed maakt. 

 • Klein en snel 
 • Touchscreen 
 • Tablet/Laptop hybrid
 • Chrome OS besturingssysteem
 • Lage gewicht
 • Lange batterijduur

Zoals je kan zien zijn deze laptop heel ideaal voor onderweg en als je gaat op vakantie. 

Nadelen van een hybrid laptop

Natuurlijk zijn deze laptops niet de beste en komen ze ook met nadelen. Hier zal ik een aantal nadelen aangeven die komen bij een 2 in 1 laptop. 

 • Chrome OS beperkt je vrijheid met apps
 • Kleine scherm kan lastig zijn om alles goed te zien
 • Niet bedoeld voor gamers
 • Resolutie is niet altijd Full HD
 • Geen toetsenbord verlichting

Dit zijn een aantal nadelen die heel vaak voorkomen bij een 2 in 1 laptop. Omdat ze zo buigbaar zijn kan de toetsenbord niet altijd verlichte bij elke laptop en zeker niet bij de goedkopere chromebooks. 

Voor een gamer zijn deze laptops ook niet een goede keus. Deze laptops zijn flexibel en worden gebruikt voor doelen zoals werken en voor thuis/onderweg. Het zijn lichte laptops die of heel snel zijn dankzij de ChromeOS of bedoeld zijn voor werken dankzij de i7 processor. 

Een refurbished 2 in 1 laptop

Als jij een refurbished 2 in 1 laptop wilt dan is laptops4all een geweldige webshop om naar te kijken. Met een garantie van 1 jaar weet je zeker dat je kwalitatieve laptops zal vinden die ideaal zijn voor je dagelijkse taken en doelen. 

Zij beschikken over 2 in 1 laptops zoals de Microsoft Surface Go, Surface Pro 5 en de HP Elite X2. Dit zijn prima keuzes voor dagelijkse taken en ze zijn ook zeer goedkoop. 

Waarop letten bij het kopen van een 2 in 1 laptop

Waar moet je nou op letten als je een 2 in 1 laptop gaat kopen. Hieronder zal ik een aantal punten bespreken en aangeven waar je op moet letten bij je aankoop. 

Besturingssysteem

Ten eerste wil je goed kijken naar de besturingssysteem. Je wilt niet een Chromebook laptop nemen als je graag een Windows 2 in 1 laptop wilt hebben. Lees bij de beschrijving wat de besturingssysteem is voor dat jij je keuze maakt. 

Beeldscherm 

De beeldscherm is ook belangrijk en zeker als je kwaliteit wilt voor je series/films. Het is altijd ideaal om een Full HD resolutie of hoger te kiezen omdat je dan uitstekende kwaliteit zal krijgen. Full HD resolutie is 1920 x 1080 pixels en hoger dan dit is goed maar niet lager. 

Processor

De processor van een Windows laptop moet een intel core i3 of hoger zijn. Voor zware taken wil je altijd een intel core i5 of i7. Voor fotobewerking is een i5 processor goed maar voor videobewerking is een i7 beter. 

Bij een Chromebook laptop is dat anders omdat deze zeer goedkoop zijn en al snel. Het is daarom niet zo belangrijk omdat je alleen dagelijkse taken zal uitvoeren met zo een laptop. 

Werkgeheugen

Voor werkgeheugen is 4GB ram voldoende op een Chromebook maar voor een Windows laptop is 8GB of hoger beter. 

Werkgeheugen is handig voor multitasken en als je veel browser tabs open wilt hebben. Kijk daarom heel goed naar de hoeveelheid werkgeheugen die je krijgt bij een laptop. 

Gewicht 

Gewicht wordt vaak niet naar gekeken maar je wilt zeker er naar kijken als je veel onderweg bent. Alles wat onder 1.5 kg is, is handig voor onderweg en als je veel moet reizen. Soms zijn er sommige laptops wat zwaarder maar dat komt zeker door sterke componenten zoals de videokaart. 

Batterijduur

Net als de gewicht wil je ook kijken naar de batterijduur van een laptop voor als je veel onderweg bent. Je wilt niet met een flexibele laptop continu moeten opladen want dat maakt het niet meer mogelijk om flexibel te zijn. 

Kies een 2 in 1 laptop met een batterijduur van 8 uur of hoger. Alles wat onder 8  uur is zal niet lang duren en je zal continu moeten opladen wat irritant kan worden. 

Gerelateerde vragen

Is een 2-in-1 laptop handig? Een 2 in 1 laptop is handig voor thuis/onderweg en als je moet werken. Dit zijn lichtgewicht laptops met uitstekende prestaties. 

Wat is een 2 in 1 hybrid laptop? Een 2 in 1 hybrid laptop is een laptop die veel op een tablet lijkt maar die nog wel Windows of Chrome besturingssystemen hebben. 

Wat is de beste laptop voor mij? De beste laptop voor jou is de laptop die je doelen kan waarmaken. Als je nou zware of lichte taken wilt uitvoeren wil je een laptop die dat kan.