Beste 17 inch gaming laptops – #1 koopgids + tips

De beste 17  inch gaming laptops. Waarom zou je een 17 inch gaming laptop kiezen en waarom zijn ze beter dan de andere gaming laptops die kleiner zijn. In dit artikel ga ik de beste 17 inch gaming laptops bespreken, waar ze goed voor zijn en wat de nadelen ervan zijn. 

De 17 inch gaming laptop zijn niet alleen maar de grootste laptops die er zijn. Ze hebben ook veel ruimte voor componenten waardoor ze goedkoper zijn dan kleinere laptops. Door de formaat hebben de laptops meer ruimte voor koelers, sterke videokaarten en grote schermen waarmee jij je games beter kunt beleven. 

Omdat gamen heel zwaar is op de componenten wil je een laptop met voldoende koeling. De 17 inch gaming laptops komen met voldoende koelers omdat ze groter zijn en meer ruimte bieden. 

Maar natuurlijk zijn ze niet perfect. Een gaming laptop wordt namelijk heel snel heet tijdens het gamen en maken ook veel lawaai. 

Dit komt allemaal omdat gamen heel zwaar is op zo een laptop. Meestal gebruiken gamers juist een desktop computer omdat deze heel veel ruimte hebben voor veel koelers en componenten die goedkoper zijn dan die van laptops. 

Het kiezen van een gaming laptop is natuurlijk een moeilijke keuze. Het is een keuze die je zou moeten maken als je veel onderweg bent en wilt gamen. Als je thuis wilt gamen dan zou ik je beter een gaming computer aanraden want deze zijn goedkoper. 

Ben je veel onderweg of heb je geen vaste plek waar je kunt gamen dan is een laptop een goede keuze. Gaming laptops komen ook met eigen beeldscherm en toetsenbord, muis wil je wel apart kopen om te gamen. 

Dit is wel belangrijk omdat je niet een extra 500 euro moet uitgeven voor een monitor, toetsenborden, muizen, internet kabel enzovoort. Dus, een gaming laptop heeft wel veel voordelen en ook nadelen.  

Beste 17 inch gaming laptops

Zo, welke zijn de beste 17 inch gaming laptop keuzes op dit moment. Welke laptops presteren beter dan de andere en verdienen de beste spot op onze lijst. Hieronder zal ik de beste laptops bespreken. 

Deze laptops zijn gekozen aan de hand van de videokaart die ze hebben. Processor, verversingssnelheid en reviews van andere gamers die het ook gebruiken. Je hebt nooit 100% gelijk en aan de hand van de componenten weet je niet 100% of de laptop goed is of niet. 

Daarom wil je altijd naar de reviews bekijken. Deze worden geschreven door gamers die de laptop maanden lang hebben gebruikt en precies weten wat goed en slecht is aan de laptop. 

MSI GE76 Raider - Beste 17 inch gaming laptop 2021
Beste 17 inch gaming laptop

De beste 17 inch gaming laptop

De beste 17 inch gaming laptop op dit moment is de MSI GE76 Raider 11UH. Deze laptop is zo sterk dat het zelfs een super hoge verversingssnelheid van 360 Hertz. Dit is zo goed voor FPS games omdat je zoveel meer kunt zien dan op een normale 60 Hertz scherm. 

De resolutie van de laptop is Full HD en dit is natuurlijk voldoende om alle games goed te kunnen beleven. Verder is de processor een i7 processor van 8 cores met een geweldige snelheid. 

De ram is 32 GB en dit is super goed voor wanneer je wilt multitasken. Je kan namelijk muziek luisteren, discord gebruiken en gamen tegelijkertijd. De opslag van de laptop is een SSD van 2TB en dit is meer dan genoeg voor je games en je andere programma’s. 

Tenslotte hebben we de videokaart. De videokaart van deze 17 inch gaming laptop van MSI is de Nvidia GeForce RTX 3080. De videokaart heeft 16GB Vram en kan makkelijk elke game aan die er maar is zonder enige probleem. 

Lenovo Legion 5 17ACH6 - Goedkoopste 17 inch gaming laptop
Goedkoopste 17 inch gaming laptop

Goedkoopste 17 inch gaming laptop

De goedkoopste 17 inch gaming laptop die je kunt kopen op dit moment is de Lenovo Legion 5 17ACH6. Deze 17 inch gaming laptop heeft een Full HD resolutie die ideaal is voor gamen en ook prima componenten voor Full HD gaming. 

De videokaart van de laptop is de Nvidia GeForce GTX 1650 met 4GB vram. Dit is genoeg om de meeste games op gemiddelde instellingen te spelen zonder enige vertraging. 

Verder heeft de laptop een AMD Ryzen 5 processor met 6 cores die werken op een snelheid van 4.2 Ghz. Deze gaat heel goed samen met de 16GB ram die de laptop heeft om genoeg snelheid te kunnen tonen met de videokaart. 

De opslag van de laptop is een SSD van 512GB en dit is de minimale opslag die je nodig hebt als een gamer. Verder heeft de laptop geen hogere verversingssnelheid omdat de prijs zeer laag is.

HP Pavilion G 17-cd2990nd Main Image
17 inch gaming laptop prijs en kwaliteit

Beste 17 inch gaming laptop prijs en kwaliteit

De beste 17 inch gaming laptop in prijs en kwaliteit is de HP Pavilion G17-cd2990nd. Met over 48 reviews is dit een van de meest gekozen laptops en dat komt zeker met een goede reden. 

De HP Pavilion G17 is het beste wat je kunt krijgen voor de prijs. Bij deze laptop krijg je 144 hertz beeldscherm met een Full HD resolutie waarmee jij van je favoriete games kunt genieten. 

Dankzij de processor kun je ook naast gamen ook foto’s en video’s bewerken op ze naar Youtube te uploaden als je dat wenst. De processor is een i7 quad core processor en de werkgeheugen is 16GB wat genoeg is voor multitasken en gamen. 

De videokaart is  natuurlijk een van de belangrijkste componenten en deze is de GeForce RTX 3050 Ti. De videokaart heeft 4GB vram en dit is voldoende om de meeste nieuwe op hoge instellingen te kunnen spelen.  Tenslotte heeft deze laptop een SSD van 1TB wat 1000 GB is waarmee je voldoende games op kunt slaan. 

Acer Predator Helios 300 PH317-54-547X Main Image
Budget 17 inch game laptop

Budget 17 inch gaming laptop 

Als je een lage budget hebt en je wilt goed genoeg kunnen gamen voor een lange tijd dan is de Acer Predator Helios 300 PH317 een top keuze. 

De laptop komt met alle belangrijke punten dat een gaming laptop beter maken zoals betere verversingssnelheid, verlichte toetsenbord en top videokaart. 

De laptop komt met een Full HD resolutie en 120 Hertz waarmee jij de meeste games op topkwaliteit kunt beleven. Verder is de processor van de laptop een i5 processor met 4 cores en deze is voldoende om te gamen.

 De videokaart van de laptop is de RTX 2060. Deze is zeer goed omdat het 6GB vram heeft en niet 4 zoals de andere 17 inch game laptops in zijn prijs range. 

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is genoeg voor gamen en multitasken. Meer dan dit zal je niet snel nodig hebben. Verder is de opslag van de laptop een SSD van 512GB waarin je voldoende games kunt hebben. 

Acer Nitro 5 AN517-54-70J2 Main Image
Quad HD 17 inch gaming laptop

Hoge resolutie 17 inch gaming laptop

Voor een hogere resolutie op een 17 inch gaming laptop is de Acer Nitro 5 AN517 een perfecte keus. Deze laptop heeft een hogere resolutie dan full HD wat Quad HD is. 

Deze resolutie maakt het mogelijk om games om beter te beleven omdat de scherm meer pixels zal hebben. Het is uitstekend voor als je juist meer kwaliteit wilt dan prestaties in je games. 

De scherm heeft verder ook 144 Hertz verversingssnelheid en dit is zeker een pluspunt op elke gaming laptop. 

De processor van de laptop is een i7 processor die sterk genoeg is voor gamen, fotobewerking, videobewerking en andere zware taken. Naast de processor heb je ook 16GB werkgeheugen voor multitasken en zware games te draaien. 

Wat heel handig is aan deze laptop is de videokaart. De videokaart van de laptop is een van de nieuwe videokaarten van Nvidia en dat is de RTX 3070 met 6GB vram. Deze is sterk genoeg om de meeste nieuwe games te kunnen draaien op QHD zonder probleem. 

Natuurlijk kunnen we niet vergeten over de opslag van de laptop. De opslag van de laptop is een SSD van 512GB en dit is voldoende voor een aantal games. Je kan altijd een externe HDD nemen als je veel games wilt spelen. 

MSI GE76 Raider 11UH-061NL Main Image
Beste 17 inch gaming laptop in 2021

Beste 17 inch gaming laptops van 2021

Als je opzoek bent naar de beste 17 inch gaming laptop van 2021 dan is de MSI GE76 Raider 11UH je beste keuze. Deze laptop is zo sterk dat het zelfs 360 hertz heeft. De componenten van de laptop zijn een van de beste en voor een Full HD resolutie is dit geweldig. 

Er zal geen een game zijn waar je niet op ultra instellingen zal kunnen spelen. Als je een gaming laptop wilt kopen dan je veel jaren in de toekomst zal plezier brengen in games dan is dit een perfecte keus. 

De processor van de laptop is een i7 processor met 8 cores en dit is uitstekend voor full hd gaming. Verder krijg jij 32GB ram waarmee je voldoende taken tegelijk kan uitvoeren wat heel handig is. 

De opslag van de laptop is heel goed, je krijg 2TB SSD opslag waarmee je voldoende games kunt opslaan en veel meer. 

De videokaart van de laptop is natuurlijk de beste component voor gaming. De videokaart in dit laptop is de RTX 3080 met 16GB vram een super overpowered videokaart waarmee je elke game op ultra kan spelen. 

Voordelen van een 17 inch gaming laptop

Natuurlijk hebben de 17 inch gaming laptops veel voordelen en dat kan je  niet ontkennen. De 17 inch game laptops komen met alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan in tegenstelling tot desktop computers.  

Wanneer je een laptop koop krijg jij meteen een beeldscherm, toetsenbord, luidsprekers, muis en microfoon erop. Als je een desktop gaat kopen moet je vaak dit apart gaan kopen waardoor je zelfs nog heel veel geld moet uitgeven. 

Andere voordelen van 17 inch gaming laptops is dat je ze kan vervoeren. Je kan naar je familie gaan en daar gamen. 

Je kunt naar vrienden gaan en gamen. Als je nou moet verhuizen van je studeerkamer of wat dan ook kun jij makkelijk je laptop meenemen zonder enige probleem. Een desktop aan de andere hand is heel zwaar en zal je een auto moeten gebruiken om deze te vervoeren. 

Een andere voordeel van een gaming laptop is dat de meeste komen met een beeldscherm met hoge verversingssnelheid. Als jij een monitor wilt kopen met hoge verversingssnelheid dan zal je veel geld moeten uitgeven. Denk aan 200 tot wel 800 euro voor een goede gaming monitor. 

Nadelen van 17 inch gaming laptop

Het is ook zo dat de 17 inch gaming laptops ook wel nadelen hebben en dat zijn er zeker een aantal. Een van de nadelen van een 17 inch gaming laptop is dat ze zeer groot zijn. Omdat ze groot zijn kan het lastig zijn om ze rond te nemen en te vervoeren. 

Als je nou dagelijks naar werk of school moet gaan dan is een 17 inch gaming laptop niet zo een ideale keuze. Verder zijn ze heel luid, omdat ze snel heet worden door de krachtige componenten. Deze componenten hebben lucht nodig om af te koelen en de fans in de laptop moeten snel draaien om ze te koelen. 

Gaming laptops in het algemeen kunnen bijna niet zonder aan de stekker te zitten. Dit komt omdat de componenten teveel energie gebruiken en dat ook nodig hebben om goed te kunnen presteren. 

Beste gaming laptop merken

Als je een gaming laptop gaat kopen dan wil je wel weten wat de beste merken zijn. Elke gaming laptop is anders en dan komt door de merk en de bouwkwaliteit. Het is daarom belangrijk om te weten welke merken meer worden gekozen en waarom. 

MSI

MSI heeft een van de beste gaming laptops die er zijn. Ze produceren zoveel laptops dat elke  gamer in elke prijs range een keuze heeft. Msi heeft geweldige gaming laptop  van 15 inch tot 17 inch en zelfs ook op hogere resoluties zoals Quad HD. 

Lenovo 

De Lenovo laptops zijn uitstekend en vaak zijn het 15 inch gaming laptops die ideaal zijn voor studenten en voor onderweg. Deze laptops zijn sterk en hebben een prima design die goed zijn voor dagelijkse leven en niet alleen voor gamen. 

Asus

Verder hebben we Asus. Ook een top dog wanneer het komt tot laptops in verschillende prijs range. Zij hebben ook geweldige laptops met een meer gaming look dan de andere merken. Zij hebben vaak dikkere laptops waardoor de ventilatie wat beter is dan andere laptops. 

HP

De HP gaming laptops zijn bekend en vaak zijn de HP Omen en Pavilion de beste keuzes tussen gamers. Deze laptops zijn vaak heel goed voor dagelijks gebruik omdat de design normaal is en niet specifiek voor gamers. 

Acer

Verder hebben we de Acer laptops. Niet een van de meest gekozen laptops maar ze hebben wel een aantal die super goed presteren en die gamers van houden. Een van deze keuzes is de Acer Nitro 5 en de Acer aspire laptops. 

Medion

Een van de minst gekozen gaming laptops is de Medion laptops. Deze zijn prima gaming laptops maar wel prijzig. Sommige zijn wel zeer goed voor de prijs maar mensen kiezen liever voor meer bekende merken zoals Asus of Msi. 

Hoe kies je een 17 inch gaming laptop

Resolutie

Bij het kiezen van een 17 inch gaming laptop wil je zeker zijn dat de resolutie Full HD is of Quad HD. Je wilt niet een 4K resolutie gaming laptop omdat deze teveel pixels hebben. 

Full HD en Quad HD hebben genoeg pixels om je games op topkwaliteit te zien. Je zal ook geen vertraging hebben in games tijdens je gameplay zoals je zou krijgen als je op 4K zou spelen. 

Processor

Voor een 17 inch gaming laptop wil jij een i5/Ryzen 5 processor of hoger. Liever zou je een  i7/Ryzen 7 processor willen nemen omdat deze de beste keuze zijn voor gamers. 

Soms kom je laptops tegen die een i9 processor hebben en deze zijn ook goed. Als je ook foto’s en video’s wilt gaan bewerken dan is dit een goede keus. Denk er wel aan dat een i7 processor ook goed voor dit is. 

Videokaart

Natuurlijk hebben we de videokaart en dit is de component dat zorgt dat alle 3D modellen in je games worden gerenderd. 

Dit is de belangrijkste en je wilt een  videokaart met 4GB vram of meer. Als je juist nieuwe videokaart wilt dan kun je kiezen voor de RTX videokaarten als je niet veel geld wilt uitgeven dan kies je voor een GTX videokaart. 

Ram

Ram geheugen wil je altijd op 16GB hebben voor gamen. Soms kun je wel wegkomen met 8GB maar je zal wel vertraging hebben in sommige games. Om zeker te zijn dat je de beste FPS mogelijk krijgt wil je wel 16GB gebruiken. 

Opslag

De opslag van een gaming laptop wil je sowiezo hoog. De minimale opslag die je wilt hebben is 512GB SSD om voldoende games op te kunnen slaan en je belangrijke programma’s. 

Toetsenbord verlichting

Verder hebben we verlichting voor de toetsenbord en niet alle laptops hebben dit. Sommige laptops kunnen ook de verlichting kleur veranderen en sommige hebben maar een kleur. Kijk goed naar de toetsenbord verlichting en als deze bij je past. 

Besturingssysteem

Als je wilt gaan gamen dan wil je altijd Windows als je besturingssysteem. Bijna alle games die er zijn, zijn bedoeld voor windows besturingssysteem en daarom is het belangrijk dat je ze ook kunt spelen. Met andere besturingssysteem zoals MacOs kun je alleen sommige games spelen.  

Verversingssnelheid

De laatste belangrijke punt is de verversingssnelheid en dit is wat zorgt dat je scherm per seconden wordt ververst. De meeste laptops  hebben maar 60 hz en dit betekent dat de scherm 60 keren per seconden wordt ververst. Dit is vaak niet genoeg voor gamers die snelle beelden beter willen zien. Daarom is het verstandig om een laptop te nemen met 120Hz of hoger. 

1 gedachte over “Beste 17 inch gaming laptops – #1 koopgids + tips”

Plaats een reactie