De beste 13 inch laptops (Mini Laptops + Extra info)

Wil je graag weten welke zijn de beste 13 inch laptops

In dit artikel ga ik mijn onderzoek met jou bespreken. Deze onderzoek ging over de beste 13 inch laptops die er zijn. Ik heb gekeken naar wat andere gebruikers van deze laptop vinden, prijs, kwaliteit en componenten. 

beste 13 inch laptops

Een 13 inch laptop is een fantastische keus voor vele mensen. Ze zijn zeer compact en  kunnen makkelijk weggestopt worden in een tas. Ook nemen ze niet veel plek in en kan je makkelijk  meerdere spullen met je nemen. 

Je wilt niet een grote laptop die zwaar is om mee te nemen naar school of werk. Daarom is een 13 inch laptop zeer belangrijk voor vele mensen. 

Lees verder en besluit welke laptop de beste voor jou is die 13 inch is. Een kleine 13 inch laptop is zeker handig voor als je veel onderweg bent. 

De Beste 13 inch laptops

Apple Macbook Air 13.3 

Beste 13 inch laptop - Apple macbook Air 13.3

De Apple macbook air 13.3 inch een van de meest gekozen macbook laptop die er is. Deze 13 inch laptop beschikt over voldoende kracht om de meeste taken uit te voeren. 

Verder dankzij de technologie die het beschikt, het past zich aan aan het omgevingslicht die er is. Dit is heel handig voor als je alles goed wilt zien op de beeldscherm.  

Deze laptop is zeer handig voor studenten, onderweg en voor werk. Dit is een geweldige keus en er zijn veel andere keuzes hieronder voor de beste 13 inch laptop.

Beeldscherm

De beeldscherm van de Apple macbook air 13.3 is een 13 inch beeldscherm met een Retina scherpte. 

De Retina scherpte is gemaakt door apple en het heeft 300 pixels per inch of meer. Dit zorgt voor perfecte kwaliteit en dankzij de IPS paneel zie je ook kleuren perfecte op deze laptop.

Processor

De processor van deze macbook is de intel core i5 dual core (2) processor met een snelheid van 1.6Ghz tot 3.9Ghz. De hoeveel Ghz en de aantal cores is heel belangrijk in een processor. 

Ram

De macbook heeft 8GB ram en dit is genoeg om de meeste taken uit te voeren en ook om te multitasken. Je zal niet meer ram geheugen nodig hebben alleen als je echt vet veel taken tegelijk wilt uitvoeren. 

Opslag

De laptop heeft een prima opslag van 256GB van type SSD. Dankzij de SSD start de laptop ook binnen 15 seconden en kan je direct aan de slag met je werkzaamheden of het internet browsen. 

 

Bekijk ook: De beste 14 inch laptops

 

Lenovo IdeaPad S530

De Lenovo Ideapad S530 is ook een geweldige keus voor als je een van de beste 13 inch laptops wilt. Deze laptop is zeer sterk en heeft een uitstekende prijs. 

Je kan deze laptop gebruiken voor video en fotobewerking naast de normale dagelijkse taken die je ermee kan uitvoeren. 

Beste 13 inch laptops - Lenovo IdeaPad S530

De toetsenbord van deze laptop is ook zeer comfortabel en je kan de hele dag ermee werken zonder dat je snel moe wordt of pijn aan je hand krijgt. 

Beeldscherm

Deze lenovo laptop heeft een beeldscherm van 13.3 inch en deze heeft een Full HD resolutie. De resolutie is 1920 x 1080p en hierop zie je alles op Full HD. 

Als je nou film, series of videos op Youtube wilt kijken zullen deze op geweldige kwaliteit weergegeven worden door deze resolutie. 

Ook dankzij de paneel van de laptop zal je de perfecte kleuren zien van alles op de beeldscherm. Een IPS paneel zorgt namelijk voor dat de ware kleuren worden weergegeven op de beeldscherm.

Processor

Voor de prijs van deze laptop vind ik dat de processor boven gewoon is. De processor in dit laptop is de intel core i7 processor. 

Deze processor heeft niet 2 cores maar 4 cores. Dit is 2x zoveel als de macbook en het draait op een snelheid die tussen 1.8Ghz is en 4.6Ghz. 

De snelheid hangt altijd af van wat voor programma’s jij gebruikt. Hoe zwaarder de programma hoe meer snelheid er gebruikt wordt. 

Ram

De ram van deze laptop is zelfs beter dan goed. Bij deze laptop krijg je 16GB ram waardoor je super veel taken tegelijk kan uitvoeren en zal de laptop niet langzaam van worden. 

Opslag

De opslag van dit laptop is 1TB(1000GB) van type SSD en als je weet zijn SSD heel duur. Als je zal kijken kost een ssd van 1tb rond de 150 euro al maar bij deze laptop krijg je het gewoon en ook nog zoveel goede componenten vo zo een goede prijs. 

HP Pavilion 13

Ook een geweldige keus voor een 13 inch laptop is de HP pavilion 13. Deze laptop is ook zeer sterk en heeft hetzelfde prijs als de vorige laptop. 

Deze laptop is ook handig voor als je video en foto’s wilt gaan bewerken. Niet alleen dat maar je kan alles op deze laptop doen behalve gamen. 

De beste 13 inch laptops - HP Pavilion 13

De laptop is sterk genoeg voor zakelijk gebruik en heeft ook een zeer mooie design voor zakelijk gebruik en voor studenten. 

Beeldscherm

Ook de HP pavilion 13 heeft een uitstekende beeldscherm. Deze 13.3 inch beeldscherm heeft een Full HD resolutie met een IPS paneel die zorgt voor dat je de kleuren op de scherm perfect ziet. 

Processor

De processor van deze laptop is de Intel core i7 processor. Deze processor is een Quad core processor waardoor het 4 cores heeft. 

Deze 4 cores werken op een snelheid van 1.3Ghz tot 3.9Ghz en het is supersnel waardoor je van alles kan doen met deze processor. Denk aan videobewerking, fotobewerking en veel meer. 

Ram

De laptop heeft voldoende ram, 8GB ram is meer dan genoeg om van alles te doen zoals multitasken en programma’s draaien zoals adobe after effects en premiere pro. 

Opslag

Tenslotte hebben we de opslag van deze laptop. De opslag van dit laptop is een SSD met 512GB en dit is genoeg voor de meeste mensen. Als je weet dat je veel projecten gaat maken die groot zijn dan wil je zeker een externe hdd bij bestellen. 

HP Spectre X360

De HP spectre X360 is een van de beste keus voor als je een 2 in 1 laptop wilt die je makkelijk kan besturen met je hand. 

Deze 2 in 1 13 inch laptop heeft een touchscreen waardoor je makkelijk ermee kan surfen door de web. Ook is dit heel handig voor als je dingen moet schetsen en tekenen op werk of op je opleiding. 

Een van de beste 13 inch laptops - HP Pavilion 13

Dit is een uitstekende keus voor een laptop en de beeldscherm van deze laptop is van topkwaliteit en heeft een zeer hoge resolutie waarmee je meer details ziet. 

Beeldscherm

De beeldscherm van deze laptop is 13.3 inch en het heeft een 4K resolutie. Met een UHD resolutie kan je veel meer zien dan andere full hd beeldschermen. 

Je zal meer ruimte hebben op je beeldscherm en dit is zeker handig voor als je ook op hoge resolutie films, series en video’s wilt bekijken. 

De paneel van deze laptop is een OLED paneel en dit is een geweldige paneel die nieuw ies. Dit is een nieuwe technologie sinds de LCD beeldscherm. 

Processor 

De processor van deze laptop is de intel core i7 processor en dit processor is een Quad core processor. De processor heeft 4 cores die werken op een snelheid van 1.3Ghz tot 3.9Ghz. 

Ram

De ram van de laptop is 16GB. Met 16GB kan je zeker alles doen en zal je je geen zorgen hoeven te maken over langzaamheid bij multitasken. 

Opslag

De opslag van dit laptop is een combinatie van een SSD. De SSD heeft 1000 GB en dit is meer dan genoeg om je programma’s op te slaan en jouw projecten. 

Acer Chromebook R13

Als laatste laptop van de beste 13 inch laptops is de Acer Chromebook R13. Deze laptop is uitstekend voor als je alleen dagelijkse taken wilt uitvoeren. 

Dit is een perfecte keus voor gebruikers die niet veel willen uitgeven en niet veel online doen dan alleen hun emails checken, social media, series en film kijken en internetten. 

Beste 13 inch laptop - Acer Chromebook R13 CB5

Deze laptop beschikt over een Chrome OS en niet een  Windows waardoor je niet alles kan downloaden op deze laptop. 

Beeldscherm

De beeldscherm van deze laptop is een 13.3 inch beeldscherm met een Full hd resolutie. De paneel van dit laptop is een IPS paneel en dankzij een IPS paneel worden kleuren op de scherm perfect weergegeven. 

Processor

De processor van dit laptop is een MediaTek Quad core processor. Een quad core processor heeft 4 cores en deze cores werken op een prima snelheid van 2.1Ghz. 

Ram 

De ram van dit laptop is 4GB. Dit is het minimum werkgeheugen dat je nodig zal hebben om een laptop te kunnen gebruiken zonder dat alles vast loopt. 

Opslag

De opslag is niet veel en je zal ook niet veel nodig hebben als je alleen dagelijkse taken wilt uitvoeren. Met 32GB Flash heb je genoeg voor je programma’s en zal je laptop ook binnen 15 seconden starten.