De Beste 10 inch laptops. Deze laptop worden ook wel eens mini laptops genoemd. Als jij op zoek bent naar een mini laptop dan zijn de laptops die we tijdens deze artikel zullen bespreken je beste keuzes.

Beste 10 inch laptops:

  • Lenovo IdeaPad Duet Chromebook
  • Microsoft Surface Go 3
  • Microsoft Surface Go 2

Deze laptop hebben wij gekozen door de componenten en de aantal reviews die ze hebben. Componenten en aantal reviews door andere gebruikers zijn een grote factor wat maakt deze laptops goed. 

Als je op zoek bent naar een mini laptop dan zijn deze zeker je beste keus. Deze laptops hebben wij genomen vanuit de meest bekende laptop webshop die er is. En uit de reviews hebben we besloten deze in dit artikel te nemen.

We zullen van elke laptop een beetje uitleg geven en vertellen welke componenten ze hebben en waarvoor deze component het beste gebruikt voor worden. 

Het is heel handig om te weten wat je kan verwachten van zo een kleine mini laptop. De componenten en reviews kunnen je voldoende vertellen over een laptop en de design erachter. 

Bekijk alle 10 inch laptops hier!

10 inch laptop – Afmeting

10 inch laptops hebben een afmeting van 25.4 cm. Dit zijn zeer kleine laptops die ook wel mini laptops worden genoemd. 

Deze laptops worden veel gekozen door mensen die continu moeten reizen en die alleen hun dagelijkse taken willen uitvoeren. 

Beste 10 inch laptops – Beste keuzes

Zo wat zijn de beste 10 inch laptops en welke zijn de beste keuzes op dit moment. Het kiezen van een 10 inch laptop is niet zeer moeilijk omdat er niet veel beschikbaar zijn. 

Er zijn wel een aantal laptops die beter zijn dan de andere en deze gaan we hieronder bespreken. Dit zijn de beste 10 inch laptop keuzes die je hebt als je een mini laptop wilt hebben. 

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook

Beste 10 inch laptop - Lenovo IdeaPad Duet Chromebook
Beste 10 inch laptop – Lenovo IdeaPad Duet Chromebook

De allereerste 10 inch laptop is van Lenovo. De Lenovo IdeaPad Duet is een Chromebook 10 inch laptop die uitstekend is voor zo een mini laptop. 

Dankzij de 10 inch afmeting is het belangrijk dat de laptop een licht besturingssysteem gebruikt die niet teveel kracht nodig heeft. 

De beste afmeting voor zo een laptop is ChromeOS van Google. Dankzij de ChromeOS kan deze 10 inch laptop uitstekend presteren en kun je nog steeds topsnelheid krijgen voor de goedkope prijs en de afmeting van deze laptop. 

De laptop komt met een geweldige resolutie van 1920 x 1200 pixels en heeft ook nog een touchscreen scherm. Het is een geweldige ChromeOS met uitstekende basis componenten voor je meeste taken. 

Met 4GB ram, 128GB opslag en een MediaTek processor kun jij makkelijk je dagelijkse taken zoals emailen, Office pakket en internetten uitvoeren zonder vertraging. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad Duet Chromebook 
Beeldscherm10.1 inch, Full HD, 60Hz, Touchscreen, IPS paneel
ProcessorMediaTek Octa core(8), 2Ghz snelheid
Werkgeheugen4GB ram
Opslag128GB Flash
VideokaartArm Mali G-2 MP3
BesturingssysteemGoogle Chrome OS
Batterijduur10 uur
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb C
Gewicht0.92 kg

Voor de prijs en formaat is dit een geweldige laptop voor onderweg en op reis. Deze mini laptop is uitstekend en dankzij de ChromeOS is het ook best wel snel vergeleken met Windows laptops. 

Microsoft Surface Go 3

Microsoft Surface Go 3 - Ideale keuze voor dagelijkse taken
Microsoft Surface Go 3 – Ideale keuze voor dagelijkse taken

Voor windows gebruikers is de Microsoft Surface Go 3 een betere keuze. Dit is ook een van de beste 10 inch laptops die er zijn die komt met een windows s mode besturingssysteem

Windows s mode is bijna hetzelfde als een ChromeOS maar van Microsoft. Met Windows s ben je beperkt en kun je alleen programma’s installeren van de Microsoft store. 

Het is daarom dat deze laptop heel ideaal is voor mensen die veel onderweg zijn en die alleen dagelijkse taken uitvoeren. 

Met dagelijkse taken bedoel ik apps zoals Google Chrome, Office pakket, Mail en series/films. Dit zijn taken waarbij je geen speciale windows programma’s voor nodig hebt. 

De Microsoft Surface Go 3 is een ietsjes groter 10 inch laptop met een afmeting van 10.5inch beeldscherm. 

De beeldscherm heeft een Full HD resolutie en komt ook met touchscreen waardoor je makkelijk de laptop onderweg kunt gebruiken. 

De processor is de Intel Pentium Dual core(2) met een snelheid van 3.9Ghz. Dit is een low-end processor maar is snel genoeg voor Windows S besturingssysteem. 

Verder heeft de laptop 8GB werkgeheugen en dit is heel handig voor multitasken. Heel handig voor als je veel browser tabs open wilt hebben tijdens het gebruik maken van de laptop. 

De opslag van de laptop is 128GB en dit is voldoende voor basis gebruikers. Het is prima voor de meeste belangrijke apps in de Microsoft store. 

Als je een wat grotere laptop wilt dan kunnen de 11 inch laptops of 12 inch laptops een betere keuze zijn voor een mini laptop. Deze kunnen ook beter presteren dan een 10 inch laptop. 

Specificaties:Microsoft Surface Go 3
Beeldscherm10.5 inch, Full HD, Touchscreen, IPS paneel
ProcessorIntel Pentium, Dual core(2), 3.9Ghz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag128GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics 615
BesturingssysteemWindows 11 in S mode
Batterijduur11 uur
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb C
Gewicht0.544 kg

Voor windows gebruikers is de Microsoft Surface Go 3 een prima keuze voor een 10 inch laptop. De laptop heeft een snelle processor en je krijgt de belangrijkste apps voor onderweg en je dagelijkse taken. 

Microsoft Surface Go 2

Microsoft Surface Go 2 - Tablet/Laptop hybrid voor dagelijkse taken
Microsoft Surface Go 2 – Tablet/Laptop hybrid voor dagelijkse taken

Een andere windows 10 inch laptop keuze is de Microsoft Surface Go 2. Dit is een wat minder leuke keuze omdat het komt zonder toetsenbord. 

DIt maakt de laptop meer een tablet dan een laptop. Je kan natuurlijk altijd gebruik maken van de op scherm toetsenbord maar dat is niet altijd handig als je juist een normale toetsenbord wilt om tekst te verwerken. 

De Surface Go 2 is een prima keuze voor als je een goedkopere 10 inch laptop wilt voor onderweg en op reis. 

Specificaties:Microsoft Surface Go 2
Beeldscherm10.5inch, Wide UXGA, Touchscreen, IPS Paneel
ProcessorIntel Pentium Gold, Dual core(2), 1.7Ghz
Werkgeheugen8GB
Opslag128GB SSD
VideokaartIntel HD Graphics 615
BesturingssysteemWindows 10 in S mode
Batterijduur9 uur
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb C
Gewicht0.522 kg

Voor gebruikers die een wat goedkopere 10 inch windows laptop willen is dit een prima keuze. Deze laptop wordt wel meer gebruikt als een tablet dan een laptop en maakt het een geweldige instap voor nieuwe gebruikers die niet veel willen uitgeven. 

Voordelen van een 10 inch laptop

Zo wat zijn de voordelen van 10 inch laptops en waarom worden deze laptops vaak gekozen. Mensen die veel moeten reizen en die vaak onderweg zijn kunnen beter voor een zeer kleine laptop gaan zoals deze. 

Omdat jij niet je telefoon kan gebruiken voor tekstverwerken of als je moet werken onderweg is een 10 inch laptop een goede keus. 

Het is daarom dat een 10 inch laptop een handige laptop kan zijn voor onderweg en om te werken. Voor programma’s zoals Office pakket, tekstverwerken, presentaties maken enzovoort is een 10 inch laptop een prima keuze.