De beste 4K Laptops voor videobewerking

4K beelden worden meer en meer gebruikt. Dit is omdat dit het nieuwe hype is en iedereen wilt graag video’s en films op de hoogste kwaliteit kunnen zien.

Een laptop vinden voor 4K video bewerking kan heel moeilijk zijn. Je kunt wel er een kiezen die een resolutie heeft van 4K en een goede processor. Maar als je de andere componenten mis zal je wel later problemen hebben.

Bekijk deze laptop die ik hier bespreek en zie als je er een kan vinden die bij jou past. Als je graag een andere laptop wilt zien die niet hierin ziet bekijk hier de 4K laptops voor videobewerking ->.

Deze laptops hebben niet alleen de 4K resolutie en intel core i7 processor maar ook de Paneel van de beeldscherm is van topkwaliteit en de ram en de opslag zijn uitstekend voor het opslaan van je coole projecten en meerdere taken uitvoeren.

4k Laptop voor videobewerking

4K laptops voor videobewerking zijn heel handig. 4K wordt nu meer een meer gebruikt omdat het zo mooie en meer realistisch eruit ziet dan full HD.

Velen video bewerkers willen meer en meer met 4K werken omdat dat de nieuwe resolutie is en iedereen wilt graag video op hoge kwaliteit. Denk eraan dat ook als je video’s op 4K bewerkt dat je ook op 1080p kan bekijken en zitten deze ook goed uit.

Wat is 4K Resolutie

Voor de lezers dat niet weten wat 4K is. Dit is een resolutie die boven 2K komt. Je hebt die meest gebruikte en dat is 1080p ook wel full HD genoemd. Daarna heb je de 2560 x 1440 p dat is 2K en 3840 x 2160p wat ze 4K noemen.

De voordelen van 4K videobewerking

De voordelen van 4k videobewerking is dat de beeldkwaliteit super mooi uitziet. Bijna iedereen over de hele wereld wilt graag alles op 4K willen zien omdat het zo mooi uitziet. En wat er nog beter aan is is dat je meer ruimte zal krijgen op je scherm. Je zal wel wat meer uit moeten geven dan een full hd laptop.

Waarom is 4K videobewerking belangrijk deze tijd

De redenen dat velen 4K laptop willen voor videobewerking is omdat de kwaliteit super goed is en de ruimte die je krijgt en veel meer dan een full hd laptop. Ook veel bedrijven willen graag video’s gemaakt laten worden op hoge kwaliteit en resolutie en daarom  is het handig dat jij als professional ook op 4K kunt bewerken.

4K laptop alleen kopen als nodig

Een ding dat ik wil aangeven voor dat je een 4K laptop gaat kopen is dat je zeker moet zijn dat je 4K nodig hebt. Als je weet dat je veel aan 4K projecten gaat werken of dat je in de toekomst dat gaat doen dan moet je er wel een kopen.

Denk eraan dat je misschien nu nog wel aan 1080p video’s kan werken maar dat later over een aantal jaren 4K meer gebruikt zal worden en dat je dan weer een nieuwe laptop zal moeten kopen als je nu een 1080p laptop koopt.

Nu ga ik 10 4k laptops voor videobewerking bespreken. Als je meer laptop wilt bekijken. Bekijk Coolblue via deze link ->. Hier hebben ze de beste laptops van Nederland.

 

Top 4k Laptops voor videobewerking

Je kunt elke van deze laptop verder bekijken door op de link te klikken in de tekst. Als je via onze link naar de webwinkel komt help je ons om door te kunnen gaan met het maken van artikelen zoals deze.

  • Dell XPS 15 

Afbeeldingsresultaat voor Dell Xps 15

Pluspunten van deze laptop:

Geweldig beeld!

Nog geen 2 kg

Beste kwaliteit

 

Minpunten van deze laptop: 
Niet veel USB poorten


BEKIJKEN

 

Del Dell XPS 15 is een van de meest gekozen laptop. Dit komt omdat het een kleine laptop is en heeft sterke componenten. Dit is zeker de beste laptop in deze lijst omdat het voor bijna alles gebruikt kan worden. Hieronder zal ik meer componenten van deze laptop bespreken.

Om 4K resolutie te kunnen gebruiken is het heel belangrijk dat je goede componenten hebt in een laptop. Deze laptop beschikt over alle componenten die geschikt zijn om video te bewerken op 4K en andere lage resoluties.

Deze laptop heeft een schermdiagonaal van 15,6 inch. Daarnaast is de resolutie 3840 x 2160 p en de beeldschermtype is IPS paneel. De IPS paneel is zeer belangrijk omdat deze paneel de ware kleuren van elke video die je bewerkt kunt zien.

De processor in deze laptop is de Intel hexa core i7 processor met een kloksnelheid van 2.2GHz en een turbofrequentie van 4.1GHz. Omdat dit een Hexa intel core is worden er 6 cores gebruikt en niet Quad Core(4) cores. De cache van de processor is 9MB en hier wordt tijdelijke informatie opgeslagen.

De ram geheugen op deze laptop is 16GB van DDR4 ram. Dit is de snelste ram die er op dit moment is. Verder is de opslag 512 GB SSD. De SSD is ook de snelste schijf om bestanden op te slaan. 512GB is zeker niet veel als je 4K projecten wilt opslaan maar je kunt altijd ernaast een externe harde schijf halen.

 

  • Dell XPS 13

Dell XPS 13 9370 CNX37007 Main Image

De Dell XPS 13 is een 13,3 inch laptop met een 4k beeldscherm. De paneel van deze laptop is IPS en deze zorgt ervoor dat je de kleuren van elke video die je gaat bewerken goed ziet. Dit voorkomt problemen voor als je video gaat bewerken. Dit zorgt meer voor dat jij de goede kleuren zit zodat je goed video kunt bewerken.

De processor van deze laptop is een intel i7 quad core processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo frequency van 4.0 Ghz. De cache in deze laptop is 8MB en hier wordt tijdelijke informatie opgeslagen die gebruikt wordt door de cpu.

De ram geheugen in deze laptop is 16GB. Dit is zeer snel voor als je video wilt gaan bewerken. Met 16GB RAM kan je meer dan genoeg doen en multi tasken. 

De schijf in deze laptop is een SSD met 512GB. De SSD schijf is de snelste op dit moment en zorgt ook dat je laptop binnen 15 seconden opstart. Dit is heel handig voor als je snel aan de slag wilt gaan.

 

  • HP Spectre X360 – 15

Front

 

Bekijk de product hier

De HP Spectre X360 15 is een 15,6 inch laptop met een UHD beeldscherm (4K). De paneel van deze laptop is IPS en zoals al eerder verteld is dit je beste keus als je video of foto wilt gaan bewerken.

De processor in deze laptop is de intel core i7 deze quad core processor heeft een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo frequency van 4.0Ghz. De cache in deze laptop is 8MB en dit is heel handig voor de processor om tijdelijke informatie op te slaan.

De ram in deze laptop is zeer geweldig en de beste omdat je 16 GB ram krijgt van type DDR4. DDR4 is de nieuwste type ram die er is. De oude is de DDR3 en deze is wat langzamer dan de DDR4.

De opslag is zeker van beste kwaliteit. De Opslag in deze laptop is 1000 GB SSD. Als je online zoek naar 1000 GB SSD dan zul je zien hoe duur dat is. Je zal duizend euro moeten betalen voor dat. Maar in deze laptop krijg je deze voor een goede prijs omdat ook daarnaast met ontzettend goede componenten komt.

 

  • Lenovo Yoga 920

Tweedekans Lenovo Yoga 920-13IKB 80Y7008SMH Left side

Een mooie compacte laptop met een schermgrootte van 13,9 inch. De beeldscherm van de Yoga 920 is 4K ook wel UHD genoemd en de paneel is IPS.

De IPS paneel is de beste paneel voor als je kleuren goed wilt zien en deze ook bewerken. IPS paneel beschikt over technologie die zorgt ervoor dat je de ware kleuren op video’s en foto’s kunt zien.

De processor is van top klasse. Deze is een Intel core i7 processor quad core met een uitstekende kloksnelheid van 1.8 Ghz en een turbo frequency 4.0 Ghz. Wat dit namelijk aangeef is dat de processor een snelheid heeft van 1.8Ghz als start en verder kan tot 4.0Ghz. De cache in de processor is 8MB. Wat cache in een processor doet is dat het tijdelijke informatie opslaat dat de processor kan gebruiken om sneller te werken.

Daarnaast is de ram in deze laptop 16GB van type DDR4. De DDR4 type is de snelste in de markt op dit moment en 16GB is zeker meer dan genoeg. Om video te kunnen bewerken heb je 8GB of meer. Het is wel zo dat als je 16GB hebt dat je meer taken tegelijk kunt uitvoeren zoals videobewerking en online onderzoek.

De opslag in deze laptop is 512 GB SSD. De SSD is een van de snelste opslag die er is. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden opstart zodat je snel aan de slag kunt gaan met je taken. 

 

  • MSI GT63 8RG

MSI GT63 8RG-035NL Main Image

De MSI GT63 8RG is een 15,6 inch laptop met een UHD beeldscherm die een IPS paneel beschikt. De IPS paneel is de meest geschikte paneel voor als je foto of video’s wilt gaan bewerken.

De reden hiervan is dat de IPS paneel de ware kleuren van video’s en foto’s laat zien. Die komt goed van past omdat je zeker wilt zijn dat de kleuren die je bewerkt wel doe goede zijn en niet dat als iemand anders deze zien het slecht uitziet.

Verder heeft deze laptop een Intel core i7 Hexa core(6) processor met een kloksnelheid van 2.2Ghz en een turbo snelheid van 4.1Ghz. De cache in deze laptop is 9MB.

De ram in deze laptop is 16GB DDR4. De DDR4 ram type zijn de snelste op dit moment en daarnaast beschikt deze laptop over SSD en HDD opslag.

De Opslag is in totaal 1512 GB en dit is een combinatie tussen HDD en SSD. Dit is heel handig omdat een SSD zorgt ervoor dat een laptop binnen 15 seconden opstart.

Voor meer informatie bekijk het product via de link hierboven.

 

  • HP Elitebook 1050 G1

HP Elitebook 1050 G1 i7-16GB-1TB-GTX1050 Main Image

Als volgende hebben de HP Elitebook 1050 G1 en deze is een uitstekende laptop voor als je van touchscreen houdt.

Deze 15,6 inch laptop heeft een UHD beeldscherm met een IPS paneel. De beeldscherm is van topklasse en zo is ook de processor.

De processor in deze laptop is de Intel core I7 Hexa core(6) processor met een kloksnelheid van 2.2 Ghz en een turbo snelheid van 4.1 Ghz. Zo zal je zeker elke video die je maar wilt op 4K kunnen bewerken. De cache van deze processor is 9 MB en dit is zeer goed zodat de processor tijdelijke informatie kan opslaan.

De ram van deze laptop is zoals de andere laptops hierboven besproken. Deze is 16GB van DDR4. De DDR4 is de snelste ram die nu is ontwikkeld. Met 16GB ram kun je zeker videobewerken maar ook andere taken doen zoals onderzoek op google.

Ook deze laptop beschikt over een SSD. De opslag is in totaal 1000 GB en omdat het een SSD is met zoveel opslag kun je zeker veel projecten opslaan en snel deze project gebruiken en video’s bewerken.

  • HP Spectre 13

Front

De HP Spectre 13 is een zeer mooie laptop die super klein is en overal meegenomen kan worden. Dankzij de 13,3 inch schermgrootte is deze laptop makkelijk overal te stoppen en mee te nemen.

De resolutie is 4K en de Paneel is IPS zo deze laptop is zeker goed voor als je video of foto’s wilt gaan bewerken.

Daarnaast is de processor zeer sterk zoals alle andere in deze lijst. De processor is een Intel core i7 quad core processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo frequency 4.0 Ghz. De cache in deze laptop is 8MB.

De ram in deze laptop is 16GB. Dit is meer dan genoeg om video te kunnen bewerken en ook om daarnaast andere taken uit te voeren. De opslag in deze laptop is 512GB op een SSD. Een SSD is zeer belangrijk omdat deze je bestanden sneller gebruikt dan andere schijven.

De beste 4K laptops voor videobewerking kan je ook hier bekijken.

1 gedachte over “De beste 4K Laptops voor videobewerking”

  1. Fotobewerken op 4K wordt meer en meer gedaan. Een laptop ervoor vinden is zeer moeilijk. Bedankt voor het maken van deze artikel.

Reacties zijn gesloten.