4K beelden worden meer en meer gebruikt. Dit is omdat dit het nieuwe hype is en iedereen wilt graag video’s en films op de hoogste kwaliteit kunnen zien.

De beste laptop voor 4K videobewerking is de Lenovo Yoga Pro 7. Deze laptop komt met sterke processor, werkgeheugen en videokaart voor videobewerking in 4K. Een sterke videokaart met 4GB vram of meer is ook heel belangrijk.

Een laptop vinden voor 4K video bewerking kan heel moeilijk zijn. Je kunt wel er een kiezen die een resolutie heeft van 4K en een goede processor. Maar als je de andere componenten niet sterk zijn dan zal je veel vertraging hebben.

Waarop letten bij een laptop voor 4K videobewerking

Formaat & Gewicht – Formaat en gewicht is heel belangrijk in een laptop en zeker als dit voor werk is. Aangezien jij een laptop zoekt voor 4K videobewerking kan het zijn dat deze bedoeld is voor werk.

Kijk daarom heel goed naar de formaat en gewicht van een laptop. Als je veel onderweg bent dan wil je een 14 of 15 inch laptop met een gewicht onder de 2 kg.

Denk eraan dat je niet een te kleine laptop wilt door de kleine scherm. Je videobewerkingsprogramma’s zullen er niet ideaal uitzien en je zal goed snel en efficient kunnen werken.

Beeldscherm & Paneel – Beeldscherm en paneel is een andere ding dat goed is om naar te kijken. Bij de beeldscherm kijk je naar resolutie, paneel, reflectie, touchscreen en meer.

Wil je nou buiten werken omdat je klanten moet filmen kies dan voor een laptop met anti reflecterend scherm. Voor resolutie is het altijd van belang dat je gaat voor Full HD, Quad HD of UHD wat 4k is.

Resolutie heeft niets te maken met de resolutie van export. Je kan dus wel een Full HD resolutie laptop gebruiken om 4K video’s te bewerken. Het enige nadeel is dat je zelf de kwaliteit ervan niet zal zien.

Processor & Werkgeheugen – Processor en werkgeheugen, simpelweg blijf altijd met een intel core i7, AMD Ryzen 7 of hoger. Met hoger bedoel ik dus dat de nummer veranderd dus niet een i7 maar een i9 of Ryzen 9. Voor werkgeheugen is 16GB of meer belangrijk, nooit onder dit gaan voor 4K.

Videokaart & Design – Videokaart is een andere component die heel cruciaal is. Een videokaart helpt bij het renderen van video’s. Je wilt niet uren lang wachten op het exporteren van een project. Daarom is een videokaart met minimaal 4GB vram noodzakelijk voor 4K videobewerking.

Design van de laptop is ook belangrijk en kies daarom aan de hand van wat je gaat doen. Is het voor werk, kies dan een laptop met een elegante behuizing. Doe je het meer van thuis of als hobby dan kan je kiezen welke het beste je bevalt.

Aansluitingen – Aansluitingen is simpel, moet je veel presenteren of heb je producten die je aan je laptop wilt sluiten kies een laptop met deze aansluitingen. Denk eraan dat de meeste macbook laptops geen usb aansluitingen hebben dan de C. Daarom moet je ook een dungle kopen voor Macbook.

Wat is 4K(UHD) Resolutie

Voor de lezers dat niet weten wat 4K is. Dit is een resolutie die boven 2K komt. Je hebt die meest gebruikte en dat is 1080p ook wel full HD genoemd. Daarna heb je de 2560 x 1440 p dat is 2K en 3840 x 2160p wat ze 4K noemen.

De voordelen van 4K videobewerking

De voordelen van 4k videobewerking is dat de beeldkwaliteit super mooi uitziet. Bijna iedereen over de hele wereld wilt graag alles op 4K willen zien omdat het zo mooi uitziet. En wat er nog beter aan is is dat je meer ruimte zal krijgen op je scherm. Je zal wel wat meer uit moeten geven dan een full hd laptop.

Top 5 Beste 4k Laptops voor videobewerking

Deze laptops hebben niet alleen de 4K resolutie en intel core i7 processor maar ook de Paneel van de beeldscherm is van topkwaliteit en de ram en de opslag zijn uitstekend voor het opslaan van je coole projecten en meerdere taken uitvoeren.

1. Lenovo Yoga Pro 7 – Beste Laptop Voor 4K videobewerking & Onderweg

Een van de beste keuzes voor 4K videobewerking voor een goede prijs is de Lenovo Yoga Pro 7. De heeft een top formaat, hoge resolutie, snelle componenten en top batterijduur waardoor je zonder problemen op 4K zal kunnen editen.

Lenovo Yoga Pro 7 - Beste Windows Laptop Voor 4K Videobewerking
Lenovo Yoga Pro 7 – Beste Windows Laptop Voor 4K Videobewerking

De laptop is 14.5 inch waardoor het niet te groot is. Dit is zeker belangrijk voor als je veel onderweg zal zijn voor werk. Dit samen met de lage gewicht van 1.49 kg is dit de laptop voor filmmakers en mensen die veel onderweg zijn en video’s moeten bewerken.

De laptop is een top keuze voor als je een kleine laptop wilt die zware taken aankan. De processor van de laptop is de intel core i7 en deze heeft 14 cores. Deze cores draaien op een turbo snelheid van 5Ghz wat de snelste is op dit moment.

Deze processor is heel handig voor videobewerking door de snelheid en de cores. Daarnaast is de werkgeheugen ook heel belangrijk voor multitasken en ook zodat de processor goed kan werken.

De opslag van de laptop is ook heel goed en zeker voor 4K videobewerking aangezien de projecten heel groot zijn. Met 1TB opslag kun je voldoende projecten opslaan en applicaties downloaden zoals Premiere Pro, Sony Vegas en Lightworks.

De laptop heeft een batterijduur van 8.5 uren en dit is meestal wel prima. Alleen als je zware projecten gaat bewerken zal deze lager zijn omdat de videokaart en andere componenten veel energie zullen gebruiken.

Specificaties

Specificaties:Lenovo Yoga Pro 7
Beeldscherm14.5inch, 3K, 120Hz, IPS paneel, Anti reflecterend
ProcessorIntel Core i7, Tetradeca core(14), 5Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1TB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 3050 – 6GB vram
BesturingssysteemWindows 11 home
Batterijduur8.5 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Extra’sThunderbolt, Militair getest, Morsbestending, Bluetooth
Gewicht1.49 kg
Geschikt voorInternetten, fotobewerking, videobewerking, Full HD gamen, 4K videobewerking, Onderweg, Zakelijk
Laptop specificaties en meer info
PluspuntenMinpunten
✅ Erg snel❌ Aan/uit knop zit aan de zijkant
✅ Gemakkelijk te gebruiken
✅ In principe mooi design
✅ Snelle opstart en afsluiting
Pluspunten en minpunten van gebruikers die de laptop al hebben

2. Macbook Pro 16 (2023) – Beste Macbook Voor 4K Videobewerking

Een van de meest gekozen laptops ter wereld dankzij zijn snelheid, professionele design en batterijduur. De Macbook Pro 16 (2023) is een van de beste keuzes voor 4K videobewerking door de nieuwe processoren van Apple.

Macbook Pro 16 (2023) Beste Macbook Voor 4K videobewerking
Macbook Pro 16 (2023) Beste Macbook Voor 4K videobewerking

Met een formaat van 16 inch is deze laptop een geweldige keuze voor videobewerking in 4K. Je hebt dus genoeg ruimte om je programma’s te gebruiken zonder dat je een externe monitor zal moeten gebruiken.

De laptop komt ook met een van de hoogste resoluties waardoor je alles op top kwaliteit zal zien. Dit zal het ook makkelijker maken voor je om op 4K je video’s te bewerken en ook deze te zien.

De processor van deze laptop is wat het een beest maakt. Omdat de M2 Pro processor ook al videokaart werkt kun je met deze laptop ook supersnel projecteren renderen en exporteren.

Het is een heel unieke laptop en omdat de processor als videokaart werkt weegt de laptop ook niet veel. De laptop is 16 inch wat best wel groot is en weegt maar 1.6 kg waardoor je deze met gemak kan vervoeren.

Zelf ben ik geen fan van MacOS omdat ik nooit te tijd heb gekregen om het te leren. Maar, als jij al bekend bent met MacOS dan zou ik zeker deze laptop aanraden.

Specificaties

Specificaties:Macbook Pro 16 (2023)
Beeldscherm16.2inch, Liquid Retina XDR, 120Hz, MiniLED
ProcessorApple M2 Pro
Werkgeheugen16GB
Opslag512GB SSD
VideokaartApple M2 Pro
BesturingssysteemMacOS
Batterijduur18 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb C, Hdmi poort
Extra’sThunderbolt, Geheugenkaartlezer
Gewicht1.6 kg
Geschikt voorInternetten, Film/series, fotobewerking, videobewerking, 4K videobewerking
Laptop specificaties en meer info
PluspuntenMinpunten
✅ Snelle, Krachtige processor❌ Geen ethernetpoort
✅ Scherp beeld en heldere kleuren
✅ Lange batterijduur
✅ Kan er alles mee doen
Pluspunten en minpunten van gebruikers die de laptop al hebben

3. HP Envy 17 – Beste HP Laptop Voor Videobewerking in 4K

Als je juist zoekt naar een laptop met een wat grotere scherm waarop je zonder enige probleem alles kunt zien is de HP Envy 17 de keuze. Dit is de beste HP laptop voor videobewerking in 4K.

Beste 17 inch laptop voor videobewerking in 4K
Beste 17 inch laptop voor videobewerking in 4K

Dit is een van de beste keuzes voor gebruikers die beter willen zien en meer ruimte willen.

De laptop is wel wat zwaarder maar niet te zwaar dat je deze niet kan vervoeren. Het is best wel een snelle laptop en heeft ook voldoende opslag voor je 4K video projecten.

De goede aan de laptop is dat het ook komt met 4K resolutie waardoor jij je projecten ook in 4K kunt zien. Het is natuurlijk heel belangrijk dat als jij voor een klant werkt dat je eerst de resultaten ziet voordat je deze naar de klant opstuurd.

De laptop komt met een intel core i7 processor en een werkgeheugen van 16GB. Beide zorgen voor top prestaties bij het bewerken van video’s en foto’s in 4K.

Ook de opslag van de laptop is ideaal voor videobewerking. Dankzij de 1TB SSD start niet alleen je laptop snel op, je kunt ook grote projecten opslaan en bewerken.

De laptop komt ook met de nieuwe HP Fast Charge waardoor de laptop 50% batterij in 30 minuten kan opladen. Super coole feature voor als je niet lang op een stopcontact kunt zijn.

Specificaties

Specificaties:HP Envy 17
BeeldschermUHD, 60Hz, IPS paneel, Glanzend
ProcessorIntel core i7, Deca core(10), 5Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1TB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 3050 – 4GB vram
BesturingssysteemWindows 11 home
Batterijduur7.45 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Extra’sthunderbolt, geheugenkaartlezer, numeriek toetsenblok
Gewicht2.49 kg
Geschikt voorInternetten, fotobewerking, videobewerking, 4K videobewerking, Industrieel ontwerpen
Laptop specificaties en meer info
PluspuntenMinpunten
✅ 17 inch scherm❌ Grote formaat
✅ HP Fast Charge
✅ Aansluitingen
✅ Snelle Laptop
Pluspunten en minpunten van gebruikers die de laptop al hebben

4. Lenovo Legion Slim 7 – Gaming Laptop Voor 4K Editing

Een goede keuze voor als je een sterke laptop nodig hebt voor 4K videobewerking is de Lenovo Legion slim 7. Dit is een gaming laptop die komt met de sterkste componenten die nodig zijn voor 4K videobewerking.

De Lenovo Legion Slim 7 - Gaming Laptop Voor 4K Editing & Gamen FHD
De Lenovo Legion Slim 7 – Gaming Laptop Voor 4K Editing & Gamen FHD

De laptop is een gaming laptop maar komt met sterke componenten die ideaal voor zware taken. Zware taken zijn taken zoals deze videobewerking en ook 4K videobewerking.

De processor van de laptop is de intel core i7 deze is heel snel en daarom handig voor 4K videobewerking. Daarnaast met de 16GB werkgeheugen kun je naast dat je zit te werken ook multitasken.

De videokaart van de laptop is de RTX 4060 en deze heeft 8GB vram. Met deze videokaart kun je video’s renderen en hoef je niet te lang te wachten bij het exporteren van video’s.

De laptop is verder heel elegant met zijn behuizing en is heel handig voor werk, school, onderweg en zakelijk. Ook de opslag is zeer goed omdat het een SSD is van 1TB.

Je krijgt voldoende opslag, voldoende kracht en ook nog alle belangrijke poorten voor externe apparaten. Top laptop voor zijn prijs en zeker een aanrader voor zware taken.

Specificaties

Specificaties:Lenovo Legion Slim 7
Beeldscherm16inch, 3K, 165Hz, IPS paneel, Anti Reflecterend, G-Sync
ProcessorIntel Core i7, Tetradeca core(14), 5Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1TB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 4060 – 8GB vram
BesturingssysteemWindows 11 home
Batterijduur8 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Extra’sGeheugenkaartlezer
Gewicht2 kg
Geschikt voorBasistaken, Fotobewerking, Videobewerking, 4K Videobewerking, VR, Streamen, Gamen
Laptop specificaties en meer info
PluspuntenMinpunten
✅ Mooier uiterlijk dan de gemiddelde gaming laptop❌ Wordt best warm
✅ Werkt prima
✅ Relatief stil voor een gaming laptop
✅ Handig voor werk
Pluspunten en minpunten van gebruikers die de laptop al hebben

5. MSI Thin GF63 – Beste Goedkope Laptop Voor 4K Videobewerking

Wanneer budget op de tafel is en geld een heel belangrijke punt is voor je dan is de MSI Thin GF63 de keuze. Dit is een van de beste laptops voor zijn prijs en een die ik veel aanbeveel.

MSI Thin GF63 - Beste Budget Laptop Voor 4K Video's bewerken en zware taken
MSI Thin GF63 – Beste Budget Laptop Voor 4K Video’s bewerken en zware taken

De laptop heeft een prijs rond de 800 euro en beschikt over alle sterke componenten voor zware taken. Denk hierbij aan je intel core i7 processor, 16GB werkgeheugen en dedicated videokaart RTX 3050.

De laptop is heel goed in prijs en kwaliteit en de enige minpunt waarom de laptop zo gunstig is, is de batterijduur. De laptop is heel sterk maar heeft wel een wat zwakkere batterijduur.

Natuurlijk zal de batterijduur nog lager worden door de sterke componenten. Denk eraan, hoe sterker de componenten hoe meer energie deze nodig hebben om goed te kunnen presteren.

De laptop is wel heel goed voor zware taken zoals videobewerking in 4K, fotobewerking, Gamen, 3D renderen en veel meer. Enige jammere is dat je meestal wel dicht bij een stopcontact moet zitten om hardcore je 4K video’s te editen.

Specificaties

Specificaties:MSI Thin GF63
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 144Hz, IPS paneel, Anti Reflecterend
ProcessorIntel Core i7, Deca core(10), 4.7Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 3050 – 4GB vram
BesturingssysteemWindows 11 home
Batterijduur4 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Extra’sHoofdtelefoon aansluiting, Touchpad
Gewicht1.86 kg
Geschikt voorInternetten, Fotobewerking, Videobewerking, 4K Videobewerking, VR, Streamen
Laptop specificaties en meer info
PluspuntenMinpunten
✅ Videoediting❌ Geen fan van Windows 11
✅ Super snel on/off
✅ Light gaming
✅ Ideaal voor amateur movie editing
Pluspunten en minpunten van gebruikers die de laptop al hebben

Waarom is 4K videobewerking belangrijk deze tijd

De redenen dat velen 4K laptop willen voor videobewerking is omdat de kwaliteit super goed is en de ruimte die je krijgt en veel meer dan een full hd laptop. Ook veel bedrijven willen graag video’s gemaakt laten worden op hoge kwaliteit en resolutie en daarom  is het handig dat jij als professional ook op 4K kunt bewerken.

Beste Laptop Merken Voor 4K Videobewerking

De beste merken voor 4K videobewerking’s laptops op dit moment zijn de volgende. Deze laptops hebben de sterke laptops voor een gunstige prijs. Hierdoor betaal je niet teveel voor een sterke laptop voor 4K videobewerking.

  • Apple
  • Lenovo
  • HP
  • MSI

4K laptop alleen kopen als nodig

Een ding dat ik wil aangeven voor dat je een 4K laptop gaat kopen is dat je zeker moet zijn dat je 4K nodig hebt. Als je weet dat je veel aan 4K projecten gaat werken of dat je in de toekomst dat gaat doen dan moet je er wel een kopen.

Denk eraan dat 4K video’s bewerken heel zwaarder is voor een laptop. Je kan ook kijken naar de beste laptops voor videobewerking. Hierin geeft ik betere en goedkopere keuzes voor videobewerking laptops.