Beste laptop voor videobewerking in 4K
Spread the love

4K beelden worden meer en meer gebruikt. Dit is omdat dit het nieuwe hype is en iedereen wilt graag video’s en films op de hoogste kwaliteit kunnen zien.

Een laptop vinden voor 4K video bewerking kan heel moeilijk zijn. Je kunt wel er een kiezen die een resolutie heeft van 4K en een goede processor. Maar als je de andere componenten mis zal je wel later problemen hebben.

Bekijk deze laptop die ik hier bespreek en zie als je er een kan vinden die bij jou past. Als je graag een andere laptop wilt zien die niet hierin ziet bekijk hier de 4K laptops voor videobewerking ->.

Deze laptops hebben niet alleen de 4K resolutie en intel core i7 processor maar ook de Paneel van de beeldscherm is van topkwaliteit en de ram en de opslag zijn uitstekend voor het opslaan van je coole projecten en meerdere taken uitvoeren.

4k Laptop voor videobewerking

4K laptops voor videobewerking zijn heel handig. 4K wordt nu meer een meer gebruikt omdat het zo mooie en meer realistisch eruit ziet dan full HD.

Velen video bewerkers willen meer en meer met 4K werken omdat dat de nieuwe resolutie is en iedereen wilt graag video op hoge kwaliteit. Denk eraan dat ook als je video’s op 4K bewerkt dat je ook op 1080p kan bekijken en zitten deze ook goed uit.

Wat is 4K Resolutie

Voor de lezers dat niet weten wat 4K is. Dit is een resolutie die boven 2K komt. Je hebt die meest gebruikte en dat is 1080p ook wel full HD genoemd. Daarna heb je de 2560 x 1440 p dat is 2K en 3840 x 2160p wat ze 4K noemen.

De voordelen van 4K videobewerking

De voordelen van 4k videobewerking is dat de beeldkwaliteit super mooi uitziet. Bijna iedereen over de hele wereld wilt graag alles op 4K willen zien omdat het zo mooi uitziet. En wat er nog beter aan is is dat je meer ruimte zal krijgen op je scherm. Je zal wel wat meer uit moeten geven dan een full hd laptop.

Waarom is 4K videobewerking belangrijk deze tijd

De redenen dat velen 4K laptop willen voor videobewerking is omdat de kwaliteit super goed is en de ruimte die je krijgt en veel meer dan een full hd laptop. Ook veel bedrijven willen graag video’s gemaakt laten worden op hoge kwaliteit en resolutie en daarom  is het handig dat jij als professional ook op 4K kunt bewerken.

4K laptop alleen kopen als nodig

Een ding dat ik wil aangeven voor dat je een 4K laptop gaat kopen is dat je zeker moet zijn dat je 4K nodig hebt. Als je weet dat je veel aan 4K projecten gaat werken of dat je in de toekomst dat gaat doen dan moet je er wel een kopen.

Denk eraan dat je misschien nu nog wel aan 1080p video’s kan werken maar dat later over een aantal jaren 4K meer gebruikt zal worden en dat je dan weer een nieuwe laptop zal moeten kopen als je nu een 1080p laptop koopt.

Nu ga ik 10 4k laptops voor videobewerking bespreken. Als je meer laptop wilt bekijken. Bekijk Coolblue via deze link ->. Hier hebben ze de beste laptops van Nederland.

 

Top 10 4k Laptops voor videobewerking

Je kunt elke van deze laptop verder bekijken door op de link te klikken in de tekst. Als je via onze link naar de webwinkel komt help je ons om door te kunnen gaan met het maken van artikelen zoals deze.

 • Dell XPS 15 

4.7 out of 5 stars (4.7 / 5)

Afbeeldingsresultaat voor Dell Xps 15

Geweldig beeld!

Nog geen 2 kg

Beste kwaliteit
Niet veel USB poorten

 

Del Dell XPS 15 is een van de meest gekozen laptop. Dit komt omdat het een kleine laptop is en heeft sterke componenten. Dit is zeker de beste laptop in deze lijst omdat het voor bijna alles gebruikt kan worden. Hieronder zal ik meer componenten van deze laptop bespreken.

Om 4K resolutie te kunnen gebruiken is het heel belangrijk dat je goede componenten hebt in een laptop. Deze laptop beschikt over alle componenten die geschikt zijn om video te bewerken op 4K en andere lage resoluties.

Deze laptop heeft een schermdiagonaal van 15,6 inch. Daarnaast is de resolutie 3840 x 2160 p en de beeldschermtype is IPS paneel. De IPS paneel is zeer belangrijk omdat deze paneel de ware kleuren van elke video die je bewerkt kunt zien.

De processor in deze laptop is de Intel hexa core i7 processor met een kloksnelheid van 2.2GHz en een turbofrequentie van 4.1GHz. Omdat dit een Hexa intel core is worden er 6 cores gebruikt en niet Quad Core(4) cores. De cache van de processor is 9MB en hier wordt tijdelijke informatie opgeslagen.

De ram geheugen op deze laptop is 16GB van DDR4 ram. Dit is de snelste ram die er op dit moment is. Verder is de opslag 512 GB SSD. De SSD is ook de snelste schijf om bestanden op te slaan. 512GB is zeker niet veel als je 4K projecten wilt opslaan maar je kunt altijd ernaast een externe harde schijf halen.

 

 • HP Envy 13

Front

Bekijk de product hier

De HP envy 13 is een 13,3 inch laptop met een 4k beeldscherm. De paneel van deze laptop is IPS en deze zorgt ervoor dat je de kleuren van elke video die je gaat bewerken goed ziet. Dit voorkomt problemen voor als je video gaat bewerken. Dit zorgt meer voor dat jij de goede kleuren zit zodat je goed video kunt bewerken.

De processor van deze laptop is een intel i7 quad core processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo frequency van 4.0 Ghz. De cache in deze laptop is 8MB en hier wordt tijdelijke informatie opgeslagen die gebruikt wordt door de cpu.

De ram geheugen in deze laptop is 8GB. Dit is het minimum wat je nodig zal hebben als je video wilt gaan bewerken.

De schijf in deze laptop is een SSD met 512GB. De SSD schijf is de snelste op dit moment en zorgt ook dat je laptop binnen 15 seconden opstart. Dit is heel handig voor als je snel aan de slag wilt gaan.

 

 • HP Spectre X360 – 15

Front

 

Bekijk de product hier

De HP Spectre X360 15-bl110nd is een 15,6 inch laptop met een UHD beeldscherm (4K). De paneel van deze laptop is IPS en zoals al eerder verteld is dit je beste keus als je video of foto wilt gaan bewerken.

De processor in deze laptop is de intel core i7 deze quad core processor heeft een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo frequency van 4.0Ghz. De cache in deze laptop is 8MB en dit is heel handig voor de processor om tijdelijke informatie op te slaan.

De ram in deze laptop is zeer geweldig en de beste omdat je 16 GB ram krijgt van type DDR4. DDR4 is de nieuwste type ram die er is. De oude is de DDR3 en deze is wat langzamer dan de DDR4.

De opslag is zeker van beste kwaliteit. De Opslag in deze laptop is 1000 GB SSD. Als je online zoek naar 1000 GB SSD dan zul je zien hoe duur dat is. Je zal duizend euro moeten betalen voor dat. Maar in deze laptop krijg je deze voor een goede prijs omdat ook daarnaast met ontzettend goede componenten komt.

 

 • HP Spectre X360 – 13

Front

Bekijk de product hier

Een mooie compacte laptop met een schermgrootte van 13,3 inch. De beeldscherm van de HP Spectre X360 – 13 is 4K ook wel UHD genoemd en de paneel is IPS.

De IPS paneel is de beste paneel voor als je kleuren goed wilt zien en deze ook bewerken. IPS paneel beschikt over technologie die zorgt ervoor dat je de ware kleuren op video’s en foto’s kunt zien.

De processor is van top klasse. Deze is een Intel core i7 processor quad core met een uitstekende kloksnelheid van 1.8 Ghz en een turbo frequency 4.0 Ghz. Wat dit namelijk aangeef is dat de processor een snelheid heeft van 1.8Ghz als start en verder kan tot 4.0Ghz. De cache in de processor is 8MB. Wat cache in een processor doet is dat het tijdelijke informatie opslaat dat de processor kan gebruiken om sneller te werken.

Daarnaast is de ram in deze laptop 16GB van type DDR4. De DDR4 type is de snelste in de markt op dit moment en 16GB is zeker meer dan genoeg. Om video te kunnen bewerken heb je 8GB of meer. Het is wel zo dat als je 16GB hebt dat je meer taken tegelijk kunt uitvoeren zoals videobewerking en online onderzoek.

De opslag in deze laptop is 1TB SSD. dit is 1000GB in een SSD schijf. De SSD schijf is de meest gebruikte schijf op dit moment en iedereen wilt er een omdat het heel snel omgaat met je bestanden. Dit zorgt ook voor dat je rond 15 seconden opstart.

 

 • MSI GS63VR 7RF-216NL Stealth Pro 4K

Left side

Bekijk de product hier

De MSI GS63VR 7RF-216NL Stealth Pro 4K Dit is een 15,6 inch laptop met een UHD beeldscherm die een IPS paneel beschikt. De IPS paneel is de meest geschikte paneel voor als je foto of video’s wilt gaan bewerken.

De reden hiervan is dat de IPS paneel de ware kleuren van video’s en foto’s laat zien. Die komt goed van past omdat je zeker wilt zijn dat de kleuren die je bewerkt wel doe goede zijn en niet dat als iemand anders deze zien het slecht uitziet.

Verder heeft deze laptop een Intel core I7 quad core processor met een kloksnelheid van 2.8Ghz en een turbo frequency van 3.8Ghz. De cache in deze laptop is 6MB.

De ram in deze laptop is 16GB DDR4. De DDR4 ram type zijn de snelste op dit moment en daarnaast beschikt deze laptop over SSD en HDD opslag.

De Opslag is in totaal 2256 GB en dit is een combinatie tussen HDD en SSD. Voor meer informatie bekijk het product via de link hierboven.

 

 • Asus ZenBook Flip UX561UD

Front

Bekijk de product hier

Als volgende hebben de Asus ZenBook Flip UX561UD en deze is een uitstekende laptop voor als je van touchscreen houdt.

Deze 15,6 inch laptop heeft een UHD beeldscherm met een IPS paneel. De beeldscherm is van topklasse en zo is ook de processor.

De processor in deze laptop is de Intel core I7 quad core processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo frequency van 4.0 Ghz. Zo zal je zeker elke video die je maar wilt op 4K kunnen bewerken. De cache van deze processor is 8MB en dit is zeer goed zodat de processor tijdelijke informatie kan opslaan.

De ram van deze laptop is zoals de andere laptops hierboven besproken. Deze is 16GB van DDR4. De DDR4 is de snelste ram die nu is ontwikkeld. Met 16GB ram kun je zeker videobewerken maar ook andere taken doen zoals onderzoek op google.

Ook deze laptop beschikt over een SSD en HDD opslag. De opslag is in totaal 2512 GB en is een combinatie tussen SSD en HDD. Bekijk de product als je er meer over wilt weten.

 

 • Dell XPS 13

Right side

Bekijk de product hier

De Dell XPS 13. Aan de naam zie je dat het een 13 inch laptop is. Deze laptop is super klein, beschikt over de beste componenten en heeft touchscreen.

Deze 13,3 inch laptop heeft een 4K resolutie met een IPS paneel. De processor van deze laptop is een intel core i7 dual core processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo frequency van 4.0 Ghz. De cache in de processor is 8MB en is een van de beste die er is.

De ram geheugen in deze laptop is 8GB ram. 8GB ram is het minimum dat je nodig zal hebben om video te bewerken. Als je graag meer wilt hebben omdat je meerdere taken tegelijk wilt uitvoeren zou je wel voor de Dell XPS 15 moeten gaan.

De opslag in deze laptop is 256GB SSD. De SSD is zeer handig omdat deze gegevens in je computer sneller leest en ook sneller ermee kan omgaan dan de oude Harde Schijven.

 

 • HP Spectre 13

Front

Bekijk de product hier

De HP Spectre 13 is een zeer mooie laptop die super klein is en overal meegenomen kan worden. Dankzij de 13,3 inch schermgrootte is deze laptop makkelijk overal te stoppen en mee te nemen.

De resolutie is 4K en de Paneel is IPS zo deze laptop is zeker goed voor als je video of foto’s wilt gaan bewerken.

Daarnaast is de processor zeer sterk zoals alle andere in deze lijst. De processor is een Intel core i7 quad core processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo frequency 4.0 Ghz. De cache in deze laptop is 8MB.

De ram in deze laptop is 16GB. Dit is meer dan genoeg om video te kunnen bewerken en ook om daarnaast andere taken uit te voeren. De opslag in deze laptop is 512GB op een SSD. Een SSD is zeer belangrijk omdat deze je bestanden sneller gebruikt dan andere schijven.

 

 • Asus VivoBook Pro

Front

Bekijk de product hier

De Asus VivoBook Pro is een 15,6 inch laptop met een ontzettend mooie UHD beeldscherm die de kleuren van elke foto of video op 100% laat zien. Zo kun jij altijd de perfecte video of foto bewerken en weet je ook wat de ware kleuren zijn van je video’s of foto’s.

De processor van deze laptop is zeer sterk. De intel i7 quad core processor heeft een kloksnelheid van 2.8Ghz en een turbofrequentie van 3.8 Ghz. Daarnaast is de cache van de processor 6MB.

De ram van de laptop is 16GB DDR4. De DDR4 is de nieuwste ram die ontwikkeld. Deze is zeer sneller dan de oude DDR3 en kan bijna zo dubbel sneller zijn. Met deze 16GB ram kun je meerdere taken tegelijk uitvoeren zonder enige zorgen.

Tenslotte de opslag van deze laptop. De opslag in deze laptop is 1512 GB. Dit is een combinatie tussen een HDD en een SSD. De SSD zal je helpen om snel aan projecten te werken en de HDD kun je gebruiken om klaargemaakte projecten op te slaan.

 

 • HP Omen X 17

Front

Bekijk de product hier

De HP Omen X 17 is een uitstekende laptop die ietsjes groter is dan de andere maar wel uitstekend is voor alles wat je maar aan kunt denken.

Met deze laptop kun je video, foto bewerken en ook gamen. Deze laptop is meer bedoeld voor gamers die graag video’s willen bewerken zoals voor youtube of als je video wilt bewerken en gamen.

De processor van deze laptop is de intel i7 quad core processor met een kloksnelheid van 2.9 Ghz en een turbo frequency van 3.9Ghz. De cache in deze processor is 8MB.

De ram is zeker perfect. Je krijgt bij deze laptop 32GB DDR4. Met deze ram kun je niet alleen maar video bewerken maar je kunt ook google doorzoeken en veel meer. De DDR4 is de nieuwste en snelste ram die er op dit moment is.

De opslag in deze laptop is 3000 GB SSD en HDD. De combinatie tussen deze is perfect voor videobewerking. Dit komt omdat je klaargemaakt projecten in de HDD kunt opslaan omdat deze langzamer is. Projecten waarmee je bezig bent kun je opslaan in de SSD omdat deze sneller omgaat met data in je computer.

Denk eraan dat deze laptop echt de ultieme laptop is en dat je deze niet nodig hebt als je een lage budget hebt. Kijk rond en als je vind dat je graag een laptop wilt die super lang meegaat dan is deze je beste keus.

admin
Student in het ICT die graag andere wilt helpen bij het vinden van nieuwe producten. Door gebruik te maken van de links in de tekst help je me ook uit om verder andere te helpen.

Gedachte over “De beste 4K Laptops voor videobewerking

 1. Fotobewerken op 4K wordt meer en meer gedaan. Een laptop ervoor vinden is zeer moeilijk. Bedankt voor het maken van deze artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *