De beste 4K Laptops voor videobewerking

4K beelden worden meer en meer gebruikt. Dit is omdat dit het nieuwe hype is en iedereen wilt graag video’s en films op de hoogste kwaliteit kunnen zien.

Een laptop vinden voor 4K video bewerking kan heel moeilijk zijn. Je kunt wel er een kiezen die een resolutie heeft van 4K en een goede processor. Maar als je de andere componenten mis zal je wel later problemen hebben.

Bekijk deze laptop die ik hier bespreek en zie als je er een kan vinden die bij jou past. Als je graag een andere laptop wilt zien die niet hierin ziet bekijk hier de 4K laptops voor videobewerking ->.

Deze laptops hebben niet alleen de 4K resolutie en intel core i7 processor maar ook de Paneel van de beeldscherm is van topkwaliteit en de ram en de opslag zijn uitstekend voor het opslaan van je coole projecten en meerdere taken uitvoeren.

4k Laptop voor videobewerking

4K laptops voor videobewerking zijn heel handig. 4K wordt nu meer een meer gebruikt omdat het zo mooie en meer realistisch eruit ziet dan full HD.

Velen video bewerkers willen meer en meer met 4K werken omdat dat de nieuwe resolutie is en iedereen wilt graag video op hoge kwaliteit. Denk eraan dat ook als je video’s op 4K bewerkt dat je ook op 1080p kan bekijken en zitten deze ook goed uit.

Wat is 4K Resolutie

Voor de lezers dat niet weten wat 4K is. Dit is een resolutie die boven 2K komt. Je hebt die meest gebruikte en dat is 1080p ook wel full HD genoemd. Daarna heb je de 2560 x 1440 p dat is 2K en 3840 x 2160p wat ze 4K noemen.

De voordelen van 4K videobewerking

De voordelen van 4k videobewerking is dat de beeldkwaliteit super mooi uitziet. Bijna iedereen over de hele wereld wilt graag alles op 4K willen zien omdat het zo mooi uitziet. En wat er nog beter aan is is dat je meer ruimte zal krijgen op je scherm. Je zal wel wat meer uit moeten geven dan een full hd laptop.

Waarom is 4K videobewerking belangrijk deze tijd

De redenen dat velen 4K laptop willen voor videobewerking is omdat de kwaliteit super goed is en de ruimte die je krijgt en veel meer dan een full hd laptop. Ook veel bedrijven willen graag video’s gemaakt laten worden op hoge kwaliteit en resolutie en daarom  is het handig dat jij als professional ook op 4K kunt bewerken.

4K laptop alleen kopen als nodig

Een ding dat ik wil aangeven voor dat je een 4K laptop gaat kopen is dat je zeker moet zijn dat je 4K nodig hebt. Als je weet dat je veel aan 4K projecten gaat werken of dat je in de toekomst dat gaat doen dan moet je er wel een kopen.

Denk eraan dat je misschien nu nog wel aan 1080p video’s kan werken maar dat later over een aantal jaren 4K meer gebruikt zal worden en dat je dan weer een nieuwe laptop zal moeten kopen als je nu een 1080p laptop koopt.

Nu ga ik 10 4k laptops voor videobewerking bespreken. Als je meer laptop wilt bekijken. Bekijk Coolblue via deze link ->. Hier hebben ze de beste laptops van Nederland.

Top 4k Laptops voor videobewerking

Je kunt elke van deze laptop verder bekijken door op de link te klikken in de tekst. Als je via onze link naar de webwinkel komt help je ons om door te kunnen gaan met het maken van artikelen zoals deze.

ConceptD 5 Pro CN515 - Beste all around laptop voor videobewerking op 4K
Beste 4K laptop voor videobewerking voor all around en prima prijs
  • De ConceptD 5 Pro – All around

Specificaties
Prijs: 1.999,-

CPU: Intel core i7 Hexa core(6) 4.5Ghz

GPU:  Nvidia Quadro T100 – 4GB 

RAM: 32 GB 

Opslag: SSD 1000 GB

Scherm: 15.6inch, 4K, IPS paneel

Gewicht: 2.5 kg

Waarom kopen 
Krachtig voor videobewerking 4K

Genoeg opslag

32GB ram handig voor multitasken

Waarom niet kopen
Batterijduur is kort

Caps-lock indicator ontbreekt

Laptop heeft een zachte achterkant 

Wanneer het komt tot een laptop die zeer goed is voor 4k videobewerking voor zijn prijs dan is de ConceptD 5 Pro een top keuze. De laptop heeft een geweldige design en top beeldkwaliteit waardoor je alles goed en perfect op 4K kunt beleven. 

Zeker is deze laptop geweldig voor 4K videobewerking en dankzij de 15 inch resolutie kun je meer zien op het scherm dan kleinere laptops. De prijs is net ietsjes onder de 2000 euro en is zeker een goede prijs voor een 4K videobewerking laptop. 

De processor is een i7 hexa core processor wat sterk genoeg is voor videobewerking. Verder is de videokaart ook heel handig omdat die goed is om video’s sneller te renderen in programma’s zoals Adobe Premiere Pro of andere geweldige gratis videobewerking programma’s. Top laptop zou ik zeggen voor zijn prijs met een coole design en geweldig beeld kwaliteit. 

Asus ZenBook Flip S 13 - Flexibele 2 in 1 laptop voor videobewerking op 4K.
Beste laptop voor videobewerking op 4K als je veel onderweg bent
  • Asus ZenBook Flip S 13 – Onderweg

Specificaties
Prijs: 1.699,-

CPU: intel core i7, quad core(4) 4.7 Ghz

GPU: Intel Iris Xe Graphics

RAM: 16GB ram

Opslag: SSD 1000 GB

Scherm: 13.3inch, 4K, Touchscreen, OLED

Gewicht: 1.2 kg

Waarom kopen 
Klein en compact

Makkelijk voor onderweg

Sterk voor videobewerking 

Waarom niet kopen
Niet te sterk voor videobewerking op 4K door processor en geen dedicated videokaart. 

13 inch kan klein zijn voor vele gebruikers

Wanneer je veel onderweg moet zijn voor je werk of voor school wil je zeker zijn dat je een laptop neemt die niet veel weegt. De Asus ZenBook Flip S 13 is een zeer compacte en kleine laptop met een 4K resolutie waarom je videos op 4K kunt bewerken.  

De laptop is niet zo sterk als de andere en dat komt omdat het kleiner is waardoor componenten ook wat kleiner moeten zijn. De laptop heeft maar een i7 quad core processor met een prima snelheid waarmee je kleine video’s op 4K kunt bewerken. 

Als je juist zware video’s moet gaan bewerken en veel effecten moet gebruiken op 4K dan zou ik beter een andere laptop aanraden zoals de vorige op de volgende die hieronder kopen van ConceptD. 

Verder is de laptop wel handig voor onderweg dankzij de design die flexibel is en de touchscreen. Dit zijn heel handig om de laptop makkelijker te gebruiken.  

HP Spectre x360 13- 13 inch laptop voor videobewerking op 4K. 2 in 1 design
Videobewerking laptop met een 2 in 1 design 4K
  • HP Spectre x360 13 – 2 in 1 model 

Specificaties
Prijs: 1.699,-

CPU: Intel core i7, Quad core(4), 4.7 Ghz

GPU: Intel Iris Xe Graphics

RAM: 16GB 

Opslag: 1000 GB SSD

Scherm: 13.3inch, 4K, Touchscreen, OLED

Gewicht: 1.27 kg

Waarom kopen 
Prima 2 in 1 laptop met 4k resolutie

4k videobewerking klein schaal

Handig voor als je veel onderweg bent

Waarom niet kopen
Kan niet zware edits aan met veel effecten

Kleine 13 inch scherm moeilijk om alles te zien

Wanneer je een wat flexibele laptop wilt voor videobewerking op 4K is de HP SPectre x360 13 en goede keus. Dankzij zijn 2 in 1 design kun je makkelijk de laptop vouwen en gebruiken als een tablet. Dit is zeer handig voor als je iets wilt presenteren en met je vinger de beeldscherm wilt bedienen. 

De laptop heeft ook een i7 quad core processor waardoor het niet super sterk is voor videobewerking in 4K maar wel goed genoeg. Als je weet dat je zware effecten gaat gebruiken dan zou je wel een wat sterke laptop moeten nemen. 

Deze kleine 4K laptops zijn goed voor als je klein schaal video’s gaat bewerken. Als je grote video’s gaat bewerken en veel effecten gaat gebruiken dan zullen deze wat langzamer draaien omdat de cpu niet zo sterk is als een hexa core of een octa core. 

ConceptD 7 Ezel CC715 - Laptop voor videobewerking op 4K en gamen
4K videobewerking laptop en als je houdt van gamen
  • ConceptD 7 Ezel – Videobewerking/Gamen

Specificaties
Prijs: 3.149,-

CPU: Intel Core I7, Hexa core(6), 5Ghz

GPU: Nvidia GeForce RX 2080 – 8GB

RAM: 32 GB

Opslag: 1000 GB SSD

Scherm: 15.6inch, 4K, Touchscreen, IPS Paneel

Gewicht: 2.54 kg

Waarom kopen 
Geweldig voor videobewerking 

Kan ook ermee gamen door videokaart

Sneller rendering door videokaart

Hexa core processor

touchscreen

Waarom niet kopen
Duur

Batterijduur – begrijpelijk door zware componenten

Als je nou zeer veel van gamen houdt of juist als je af en toe zin hebt om te gamen en je hebt een laptop nodig voor videobewerking op 4K dan is de ConceptD 7 Ezel een goede keus.

De laptop heeft een sterke processor waarmee je video’s sneller kunt bewerken en ook genoeg effecten  kunt gebruiken zonder dat de laptop traag van wordt. Verder is de design van de laptop compact en professioneel waardoor je de laptop voor elke omstandigheden kunt gebruiken. 

Verder dankzij de supersterke videokaart worden je video’s ook sneller gerenderd. Dit is heel handig omdat als je veel effecten gebruikt zal het langer duren om een video te exporteren op 4K.  Een handige laptop is zeker voor zijn prijs. Als je een top laptop wilt voor videobewerking op 4K en gamen is dit een goede keus. 

Asus ZenBook Pro Duo 15 - twee scherm 4k videobewerking laptop.
4K videobewerking laptop met 2 schermen
  • Asus ZenBook Pro Duo – 2 Scherm laptop

Specificaties
Prijs: 3.899,-

CPU: Intel core i9, Octa core(8), 5.3Ghz

GPU: Nvidia RTX 3070 – 8GB

RAM: 32GB

Opslag: 1000 GB SSD

Scherm: 15.6inch, 4K, Touchscreen, OLED

Gewicht: 2.34 kg

Waarom kopen 
2 schermen 

Touchscreen

I9 processor

RTX 3070 

Waarom niet kopen
Duur

Ondanks de sterke componenten heeft het een aantal belangrijke minpunten gekregen. 

Regelmatig vast

Een ontzettend sterke laptop met de nieuwste componenten die er zijn is de Asus ZenBook Pro Duo. Deze laptop is fantastisch voor 4K video bewerking en heeft super sterke componenten die je daarbij zullen helpen. 

De laptop beschikt over een i9 processor octa core waardoor elke programma die je maar gebruikt zonder probleem zal draaien. Verder is de videokaart de RTX 3070 wat ontzettend goed is voor als je video’s gaat renderen op 4K. 

De scherm van de laptop is 15 inch en dit is de perfecte harmonie tussen klein en groot. Het is niet te groot maar ook niet te klein, het is perfect voor kwaliteit en prestaties en voor onderweg. 

De laptop heeft een zeer unieke design die je niet veel rond ziet en dat is dat het beschikt over 2 schermen. 

Klinkt wel raar, een laptop met twee schermen maar ja dat is wel zo. De laptop heeft zijn normale scherm en ook een kleinere scherm boven de toetsenbord waardoor je makkelijk kunt editen terwijl je onderzoek doet op de tweede scherm. 

Het is wel eerst handig om deze laptop te testen als je het gaat bestellen. Test het eerst een aantal dagen en kijk of de minpunten ook bij jou voorkomen. Het is wel irritant als zo een dure laptop steeds vast gaat lopen en crashen zoals de persoon die de review achterliet zei. 

HP ENVY 17- 17 inch laptop voor 4k videobewerking
Grote scherm 4K laptop voor videobewerking 17 inch
  • HP Envy 17 – Grote scherm 17 inch

Specificaties
Prijs: 1.599,-

CPU: Intel core i7, Quad core(4), 4.7Ghz

GPU: Nvidia GeForce MX450 – 2GB

RAM: 16GB

Opslag: 1000 GB SSD

Scherm: 17.3inch, 4K, IPS Paneel

Gewicht: 2.54 kg

Waarom kopen 
Goedkoop voor 4K videobewerking

17 inch als jij dat leuk vind

snelheid

Waarom niet kopen
Zwaar

17 inch lastig om rond te nemen

Als jij juist een grote laptop wilt met een grote scherm om videos te bewerken in 4K dan is de HP Envy 17. Dit is ook een wat goedkopere laptop dan de meeste 4K laptops voor videobewerking. 

Als  je weet dat jij niet veel onderweg zal zijn dan is dit een goede laptop keuze voor videobewerking op 4K. Maar als je veel onderweg zal zijn dan zou ik het niet aanraden omdat de laptop zwaar is en ook nog 17 inch is waardoor het veel ruimte neemt. 

De laptop heeft een quad core processor die sterk is maar niet super sterk. Het is wel goed voor zijn prijs en als je kleine video projecten moet bewerken. Ook de videokaart is niet super uitstekend maar wel goed genoeg om video’s op 4K te bewerken die niet teveel effecten hebben. 

Voor een goedkope 4K videobewerking laptop is dit zeker een goede keuze. Verder als je echt serieus op 4K video’s wilt bewerken dan zal je wel veel meer geld moeten uitgeven. 

Lenovo Thinkpad P1 G3 - Beste laptop voor 4k videobewerking
Beste laptop voor extreme videobewerking op 4K
  • Lenovo ThinkPad P1 G3 – Beste laptop voor 4K videobewerking

Specificaties
Prijs: 3.399,-

CPU: Intel core i9, Octa Core(8), 5.3 Ghz

GPU: Nvidia Quadro T200 MAX-Q 4GB

RAM: 32GB

Opslag: 1000GB SSD

Scherm: 15.6inch, 4K, IPS paneel

Gewicht: 1.8 kg

Waarom kopen 
Weegt bijna zoals een 13 inch laptop 

Sterk genoeg voor 4K videobewerking met genoeg effecten. 

32GB ram veel multitasken

Waarom niet kopen
Batterij gaat snel op bij zwaar gebruik. Dit is te begrijpen voor zulke componenten. 

Kan duur zijn maar ja 4k videobewerking is zeker al moeilijk genoeg voor de meeste laptops. 

Als je de beste laptop wilt hebben om op 4K videos te gaan bewerken dan is de Lenovo ThinkPad P1 G3 zeker je beste keuze. Deze laptop weegt ook maar 1.8 kg wat heel minder is dan de meeste 4K videobewerking laptops. 

De laptop beschikt over alle componenten die je nodig zal hebben voor 4k videobewerking. Daarnaast is de design van de laptop zeer minimalistisch en compact waardoor het ook zo weinig weegt. De laptop is simpel maar ook luxe. 

De laptop komt met windows 10 Pro wat heel handig is voor als je veel gaat werken met de laptop. Verder is er niet veel meer te vertellen over de laptop. Met een i9 processor en een sterke videokaart ben je zeker ready om op 4K video’s te gaan bewerken. 

Zeker de beste laptop voor 4k videobewerking voor zijn prijs op dit moment. De kwaliteit, componenten en gewicht zijn perfect op deze laptop. 

De beste 4K laptops voor videobewerking kan je ook hier bekijken.

1 gedachte over “De beste 4K Laptops voor videobewerking”

  1. Fotobewerken op 4K wordt meer en meer gedaan. Een laptop ervoor vinden is zeer moeilijk. Bedankt voor het maken van deze artikel.

Reacties zijn gesloten.