4K beelden worden meer en meer gebruikt. Dit is omdat dit het nieuwe hype is en iedereen wilt graag video’s en films op de hoogste kwaliteit kunnen zien.

Een laptop vinden voor 4K video bewerking kan heel moeilijk zijn. Je kunt wel er een kiezen die een resolutie heeft van 4K en een goede processor. Maar als je de andere componenten mis zal je wel later problemen hebben.

Bekijk deze laptop die ik hier bespreek en zie als je er een kan vinden die bij jou past. Als je graag een andere laptop wilt zien die niet hierin ziet bekijk hier de 4K laptops voor videobewerking ->.

Deze laptops hebben niet alleen de 4K resolutie en intel core i7 processor maar ook de Paneel van de beeldscherm is van topkwaliteit en de ram en de opslag zijn uitstekend voor het opslaan van je coole projecten en meerdere taken uitvoeren.

4k Laptop voor videobewerking

4K laptops voor videobewerking zijn heel handig. 4K wordt nu meer een meer gebruikt omdat het zo mooie en meer realistisch eruit ziet dan full HD.

Velen video bewerkers willen meer en meer met 4K werken omdat dat de nieuwe resolutie is en iedereen wilt graag video op hoge kwaliteit. Denk eraan dat ook als je video’s op 4K bewerkt dat je ook op 1080p kan bekijken en zitten deze ook goed uit.

Wat is 4K Resolutie

Voor de lezers dat niet weten wat 4K is. Dit is een resolutie die boven 2K komt. Je hebt die meest gebruikte en dat is 1080p ook wel full HD genoemd. Daarna heb je de 2560 x 1440 p dat is 2K en 3840 x 2160p wat ze 4K noemen.

De voordelen van 4K videobewerking

De voordelen van 4k videobewerking is dat de beeldkwaliteit super mooi uitziet. Bijna iedereen over de hele wereld wilt graag alles op 4K willen zien omdat het zo mooi uitziet. En wat er nog beter aan is is dat je meer ruimte zal krijgen op je scherm. Je zal wel wat meer uit moeten geven dan een full hd laptop.

Waarom is 4K videobewerking belangrijk deze tijd

De redenen dat velen 4K laptop willen voor videobewerking is omdat de kwaliteit super goed is en de ruimte die je krijgt en veel meer dan een full hd laptop. Ook veel bedrijven willen graag video’s gemaakt laten worden op hoge kwaliteit en resolutie en daarom  is het handig dat jij als professional ook op 4K kunt bewerken.

4K laptop alleen kopen als nodig

Een ding dat ik wil aangeven voor dat je een 4K laptop gaat kopen is dat je zeker moet zijn dat je 4K nodig hebt. Als je weet dat je veel aan 4K projecten gaat werken of dat je in de toekomst dat gaat doen dan moet je er wel een kopen.

Denk eraan dat je misschien nu nog wel aan 1080p video’s kan werken maar dat later over een aantal jaren 4K meer gebruikt zal worden en dat je dan weer een nieuwe laptop zal moeten kopen als je nu een 1080p laptop koopt.

Nu ga ik 10 4k laptops voor videobewerking bespreken. Als je meer laptop wilt bekijken. Bekijk Coolblue via deze link ->. Hier hebben ze de beste laptops van Nederland.

Top 4k Laptops voor videobewerking

Je kunt elke van deze laptop verder bekijken door op de link te klikken in de tekst. Als je via onze link naar de webwinkel komt help je ons om door te kunnen gaan met het maken van artikelen zoals deze.

  • De ConceptD 7 Pro – All around

ConceptD 7 Pro - All around laptop voor videobewerking 4K
ConceptD 7 Pro – All around laptop voor videobewerking 4K

Wanneer het komt tot een laptop die zeer goed is voor 4k videobewerking voor zijn prijs dan is de ConceptD 7 Pro een top keuze.

De laptop heeft een geweldige design en top beeldkwaliteit waardoor je alles goed en perfect op 4K kunt beleven. 

Zeker is deze laptop geweldig voor 4K videobewerking en dankzij de 15 inch resolutie kun je meer zien op het scherm dan kleinere laptops.

De laptop komt met een sterke i7 processor wat heel handig is voor zowel videobewerking als fotobewerking. De laptop komt ook verder met een RTX 3000 videokaart die ook handig is om 3D modellen te renderen.

De videokaart helpt de laptop om video’s sneller te renderen in programma’s zoals Adobe Premiere Pro en After effects. Ook kan de laptop gebruikt worden voor gamen op Full HD.

Voor werkgeheugen is 32GB meer dan genoeg, je zal kunnen multitasken en ook werken. Tenslotte is de opslag 1TB en dit is voldoende voor je video projecten die je zal maken.

  • Asus ZenBook Flip S 13 – Onderweg

Asus ZenBook Flip S 13 - Flexibele 2 in 1 laptop voor videobewerking op 4K.
Beste laptop voor videobewerking op 4K als je veel onderweg bent

Wanneer je veel onderweg moet zijn voor je werk of voor school wil je zeker zijn dat je een laptop neemt die niet veel weegt. De Asus ZenBook Flip S 13 is een zeer compacte en kleine laptop met een 4K resolutie waarom je videos op 4K kunt bewerken.  

De laptop is niet zo sterk als de andere en dat komt omdat het kleiner is waardoor componenten ook wat kleiner moeten zijn. De laptop heeft maar een i7 quad core processor met een prima snelheid waarmee je kleine video’s op 4K kunt bewerken. 

Als je juist zware video’s moet gaan bewerken en veel effecten moet gebruiken op 4K dan zou ik beter een andere laptop aanraden zoals de vorige op de volgende die hieronder kopen van ConceptD. 

Verder is de laptop wel handig voor onderweg dankzij de design die flexibel is en de touchscreen. Dit zijn heel handig om de laptop makkelijker te gebruiken.  

  • HP Spectre x360 13 – 2 in 1 model 

HP Spectre x360 13- 13 inch laptop voor videobewerking op 4K. 2 in 1 design
Videobewerking laptop met een 2 in 1 design 4K

Wanneer je een wat flexibele laptop wilt voor videobewerking op 4K is de HP SPectre x360 13 en goede keus. Dankzij zijn 2 in 1 design kun je makkelijk de laptop vouwen en gebruiken als een tablet. Dit is zeer handig voor als je iets wilt presenteren en met je vinger de beeldscherm wilt bedienen. 

De laptop heeft ook een i7 quad core processor waardoor het niet super sterk is voor videobewerking in 4K maar wel goed genoeg. Als je weet dat je zware effecten gaat gebruiken dan zou je wel een wat sterke laptop moeten nemen. 

Deze kleine 4K laptops zijn goed voor als je klein schaal video’s gaat bewerken. Als je grote video’s gaat bewerken en veel effecten gaat gebruiken dan zullen deze wat langzamer draaien omdat de cpu niet zo sterk is als een hexa core of een octa core. 

  • ConceptD 7 Ezel – Videobewerking/Gamen

ConceptD 7 Ezel CC715 - Laptop voor videobewerking op 4K en gamen
4K videobewerking laptop en als je houdt van gamen

Als je nou zeer veel van gamen houdt of juist als je af en toe zin hebt om te gamen en je hebt een laptop nodig voor videobewerking op 4K dan is de ConceptD 7 Ezel een goede keus.

De laptop heeft een sterke processor waarmee je video’s sneller kunt bewerken en ook genoeg effecten  kunt gebruiken zonder dat de laptop traag van wordt. Verder is de design van de laptop compact en professioneel waardoor je de laptop voor elke omstandigheden kunt gebruiken. 

Verder dankzij de supersterke videokaart worden je video’s ook sneller gerenderd. Dit is heel handig omdat als je veel effecten gebruikt zal het langer duren om een video te exporteren op 4K.  Een handige laptop is zeker voor zijn prijs. Als je een top laptop wilt voor videobewerking op 4K en gamen is dit een goede keus. 

  • Asus ZenBook Pro Duo – 2 Scherm laptop

Asus ZenBook Pro Duo 15 - twee scherm 4k videobewerking laptop.
4K videobewerking laptop met 2 schermen

Een ontzettend sterke laptop met de nieuwste componenten die er zijn is de Asus ZenBook Pro Duo. Deze laptop is fantastisch voor 4K video bewerking en heeft super sterke componenten die je daarbij zullen helpen. 

De laptop beschikt over een i9 processor octa core waardoor elke programma die je maar gebruikt zonder probleem zal draaien. Verder is de videokaart de RTX 3070 wat ontzettend goed is voor als je video’s gaat renderen op 4K. 

De scherm van de laptop is 15 inch en dit is de perfecte harmonie tussen klein en groot. Het is niet te groot maar ook niet te klein, het is perfect voor kwaliteit en prestaties en voor onderweg. 

De laptop heeft een zeer unieke design die je niet veel rond ziet en dat is dat het beschikt over 2 schermen. 

Klinkt wel raar, een laptop met twee schermen maar ja dat is wel zo. De laptop heeft zijn normale scherm en ook een kleinere scherm boven de toetsenbord waardoor je makkelijk kunt editen terwijl je onderzoek doet op de tweede scherm. 

Het is wel eerst handig om deze laptop te testen als je het gaat bestellen. Test het eerst een aantal dagen en kijk of de minpunten ook bij jou voorkomen. Het is wel irritant als zo een dure laptop steeds vast gaat lopen en crashen zoals de persoon die de review achterliet zei. 

  • HP Envy 17 – Grote scherm 17 inch

HP ENVY 17- 17 inch laptop voor 4k videobewerking
Grote scherm 4K laptop voor videobewerking 17 inch

Als jij juist een grote laptop wilt met een grote scherm om videos te bewerken in 4K dan is de HP Envy 17. Dit is ook een wat goedkopere laptop dan de meeste 4K laptops voor videobewerking. 

Als  je weet dat jij niet veel onderweg zal zijn dan is dit een goede laptop keuze voor videobewerking op 4K. Maar als je veel onderweg zal zijn dan zou ik het niet aanraden omdat de laptop zwaar is en ook nog 17 inch is waardoor het veel ruimte neemt. 

De laptop heeft een quad core processor die sterk is maar niet super sterk. Het is wel goed voor zijn prijs en als je kleine video projecten moet bewerken. Ook de videokaart is niet super uitstekend maar wel goed genoeg om video’s op 4K te bewerken die niet teveel effecten hebben. 

Voor een goedkope 4K videobewerking laptop is dit zeker een goede keuze. Verder als je echt serieus op 4K video’s wilt bewerken dan zal je wel veel meer geld moeten uitgeven.