Een 17 inch laptop is een uitstekende laptop die met alles komt wat je nodig hebt. Deze laptops zijn snel, groot en geven je genoeg ruimte en beeldkwaliteit om je werk goed te kunnen verrichten. 

17 inch laptops zijn uitstekend maar niet perfect. Het is daarom belangrijk dat je voldoende informatie krijgt over deze laptop voor dat je een gaat kopen. 

Beste 17 inch laptops:

 • MSI GS76 Stealth
 • MSI Creator Z17
 • HP Pavilion G 17
 • HP 17
 • Lenovo legion 5
 • Acer Aspire 5 A517

Het is heel belangrijk om te weten welke 17 inch laptops er zijn en welke de beste is. Vervolgens wil je natuurlijk ook weten wat maakt deze laptops nou zo goed en wat maakt ze minder goed. 

Hieronder zal ik deze punten met jou bespreken en je ook op weg helpen om een 17 inch laptop te kiezen. 

Ik zal beginnen met de beste 17 inch laptop en mijn weg doormaken naar de  afmeting en vervolgens de top 5 beste keuzes en meer. 

Beste 17 inch laptop – MSI GS76 Stealth

Beste 17 inch laptop - MSI GS76 Stealth
Beste 17 inch laptop – MSI GS76 Stealth

Zo wat is de beste 17 inch laptop volgens ons en waarom. De beste 17 inch laptop volgens ons op dit moment is de MSI GS76 Stealth.

Deze laptop komt serieus met alles wat je nodig hebt in een laptop voor elke taak die je maar wilt uitvoeren. 

Als je nou wilt gaan gamen, foto’s of video’s bewerken of zelfs zware 3D modellen renderen dan is deze laptop een prima keuze. 

De laptop komt met een zeer professionele en dunne behuizing waardoor deze er zeer professioneel uitziet. 

De laptop beschikt verder over een zeer sterke videokaart de RTX 3070 die beschikt over 8GB vram. Met deze videokaart is zeer handig voor als je nou zware games wilt spelen of juist video’s wilt renderen. 

Componenten

Beeldscherm

Als eerst hebben we de beeldscherm waar je alles op zal zien. De beeldscherm van deze laptop is 17.3 inch diagonaal en beschikt over een resolutie van 1920 x 1080 pixels Full HD. 

Deze beeldscherm komt verder met een verversingssnelheid van 360Hz waarmee je elke game smooth zal kunnen spelen. Niet alleen games maar je windows zelf zal heel smooth voelen dankzij de verversingssnelheid. 

De paneel van de laptop is een IPS paneel en hiermee worden kleuren goed weergegeven. Dankzij een ips paneel worden juist de ware kleuren weergegeven en niet washed up zoals andere laptops. 

Processor

Zo welke processor heeft deze laptop en wat kun jij er allemaal mee. De processor in deze 17 inch laptop van msi is de Intel core i7 processor. 

Deze i7 processor heeft 8 cores wat maakt het een octa core processor. De snelheid van elke individuele core is 4.6Ghz en dit maakt het een super sterke processor waar alle 8 cores op topsnelheid draaien. 

Er zal geen een taak zijn waar jij moeite zal hebben met deze processor. Zou dan videobewerking, fotobewerking, gamen of andere zware taken zijn. 

Werkgeheugen 

De werkgeheugen of anders genoemd de ram van deze laptop is 32GB. Dit is natuurlijk behoorlijk veel en je zal voor vele jaren niet meer nodig hebben. 

Zelf heb ik 16GB en kan ik van alles doen en ook multitasken dus ik denk wel dat je met 32GB meer dan voldoende krijgt. 

Ram/werkgeheugen wordt namelijk gebruikt voor multitasken. Het is een soort van bus waarin data wordt gezet om naar de andere componenten te sturen zodat deze meer kunnen doen in minder tijd. 

Hoe werkt werkgeheugen met de processor

Lees meer over hoe werkgeheugen werkt op een computer(info). 

Opslag 

Verder hebben we de opslag van de laptop en dat is 2TB. Bij deze laptop krijg jij 2000 GB aan opslag van type SSD. Dit is ontzettend veel voor de meeste gebruikers en zeker als jij niet veel games wilt downloaden. 

Verder is een SSD type opslag altijd de beste keuze. Deze zorgt namelijk voor dat je laptop binnen 15 seconden opstart en dat je ook snel aan de slag kunt gaan. 

Videokaart

De videokaart van deze geweldige 17 inch laptop is de Nvidia GeForce RTX 3070 met 8GB vram. Deze videokaart kan van alles en is ook een van de nieuwe videokaarten van Nvidia. 

Zeker een aanrader voor als jij soms wilt gamen en ook als je zware games wilt spelen zoals Cyberpunk, Dota 2, Call of duty enzovoort. 

Extra

Voor extra’s hebben we de gewicht van de laptop die 2.45 kg is. De besturingssysteem van deze laptop is Windows 10 home en deze 17 inch laptop beschikt over verlichte toetsenbord en ook hdmi poort. 

Er is veel meer informatie en ik raad je aan om de product te bekijken om alles goed te kunnen nagaan. 

17 inch laptop afmeting

17.3 inch laptop afmeting in cm

Zo wat is de afmeting precies van 17 inch en wat is de afmeting van een laptop die 17.3 inch is. De afmeting 17 inch naar cm is 43.18 cm en dit is vaak handig om te weten maar niet altijd. 

Een laptop zelf van 17 inch wordt zo gepromoot maar deze laptop zijn vaak 17.3 inch wat ietsjes breder is. 

17.3 inch is wat de meeste 17 inch laptops zijn en dit is 43.94 cm wat eigenlijk uitkomt of 44 cm breed

Dit is wat je krijgt van een laptop van hoek tot hoek, denk ook aan dat een laptop ook hoger kan zijn dan andere 17 inch laptops. 

Top 5 beste 17 inch laptops van 2022

1. MSI Creator Z17

Ultieme 17 inch laptop voor elke taak - MSI Creator Z17
Ultieme 17 inch laptop voor elke taak – MSI Creator Z17

Wanneer het komt tot de ultieme 17 inch laptop is de MSI Creator Z17 de perfecte keuze. DIt is een uitstekende laptop voor zakelijk gebruik dankzij de design en de componenten. 

De 17 inch laptop komt met een touchscreen scherm en geweldige componenten voor zware taken. 

Het is een ideale laptop voor designers, videobewerking en zelfs gamers die met een laptop werken. 

Beeldscherm

De beeldscherm van de laptop is 17.3 inch en beschikt over een Quad HD resolutie. Verder heeft de beeldscherm een verversingssnelheid van 165Hz die ideaal is voor smoothheid en gamen. 

De scherm komt ook met touchscreen wat handig is voor het gebruiken van de laptop en een IPS paneel waarmee de kleuren perfect worden weergegeven. 

Een 17 inch laptop met touchscreen is zeker niet makkelijk te vinden en deze is de enige die we vonden die zeer goed was. 

Processor

De processor van de laptop is ook een hele sterke processor.  De processor is de Intel core i9 processor met 14 cores wat heel veel is. 

Het wordt een Tetra Deca core processor genoemd met 14 cores en elke van deze core werkt op een snelheid van 5Ghz

Dit is zeker de ultieme processor en zeker nog nooit eerder gezien. 14 cores die op die snelheid draaien kunnen zeker elke programma aan dier er maar bestaat. 

Werkgeheugen

Ook de werkgeheugen van deze laptop is ongewoonlijk en dat is 32GB ram. Dit is meer dan voldoende werkgeheugen voor elke taak die je maar wilt uitvoeren. 

Multitasken en zware programma’s zullen geen probleem zijn voor je. Met 32GB is dit meer dan voldoende. 

Opslag

De opslag van deze laptop is ook meer dan voldoende. De opslag is 2TB en dit is genoeg voor de meeste gebruikers omdat je voldoende games en projecte op kunt slaan. 

De opslag is van type SSD en dit is uitstekend voor snelheid. Een SSD zorgt voor dat de laptop binnen enkele seconden opstart wat heel handig is. 

Videokaart

De videokaart van deze laptop is de Nvidia GeForce RTX 3070 TI Max-Q en deze videokaart heeft 8GB vram. Met deze hoeveelheid video ram kan je makkelijk elke game die er is spelen. 

Extra

De laptop komt met een windows 11 pro besturingssysteem die heel goed is voor zakelijk gebruik. Verder weegt deze laptop 2.49 kg en dit is eigenlijk niet zo zwaar voor zo een sterke laptop. 

De laptop komt met alle belangrijke aansluitingen zoals usb a, c en hdmi. Verder heeft de laptop een batterijduur van 7 uur. 17 inch laptop hebben niet een lange batterijduur. 

2. HP Pavilion G 17

HP Pavilion G17 - 17 inch Gaming Laptop van HP
HP Pavilion G17 – 17 inch Gaming Laptop van HP

Voor als jij een gamer bent dan is de HP Pavilion G 17 een uitstekende keuze voor prijs en kwaliteit. Dit is de beste 17 inch laptop voor gamen dankzij de prijs en kwaliteit met uitstekende prestaties. 

Met een Full HD resolutie kan deze laptop bijna elke game aan en elke applicatie dankzij de i7 processor. 

Het is een ideale 17 inch laptop voor gamers die niet teveel geld willen uitgeven om elke game op topkwaliteit te kunnen spelen. 

Beeldscherm

De beeldscherm van deze laptop is 17 inch en het heeft ook een Full HD resolutie 1920 x 1080 pixels. De verversingssnelheid van deze laptop is 144Hz en dit is meer dan de meeste laptops beschikken. 

Met 144Hz draaien je games beter en kun je ook meer beelden zien in minder tijd. Verder is de paneel van de laptop een IPS paneel wat heel handig is voor perfecte kleur weergeving. 

Processor

De processor van de laptop is de intel core i7 processor. Het is een Quad core processor dus het heeft 4 cores. Elke van de cores in de processor draait op een snelheid van 4.8Ghz. 

Werkgeheugen

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is voldoende voor de meeste mensen. Met 16GB kun je voldoende werk doen en ook multitasken. 

Voor gamen en andere zware taken is 16GB werkgeheugen meer dan voldoende en je zal niet snel meer nodig hebben. 

Opslag 

De opslag van de laptop is ook meer dan voldoende. De opslag van de laptop is 1TB SSD en dit is voldoende voor je games en projecten. Dankzij de SSD start de laptop ook binnen een aantal seconden en kan je sneller aan de slag. 

Videokaart

De videokaart van de laptop is ook uitstekend voor gamen en andere zware taken. De videokaart is de Nvidia GeForce RTX 3050 Ti met 4GB vram. Dit is een dedicated videokaart die handig is voor zware taken en gamen. 

Extra

De laptop komt met windows 10 of windows 11. Verder weegt de laptop 2.75 kg en beschikt over usb a, c en een hdmi poort. Deze 17 inch laptop heeft verlichte toetsenbord en heeft een batterijduur van 6 uur. 

3. HP 17

Beste 17 inch laptop voor fotobewerking voor een budget - HP 17
Beste 17 inch laptop voor fotobewerking voor een budget – HP 17
€599,00
€799,00
voorraad laden..
Coolblue.nl
€849,00
€1.199,00
voorraad laden..
Coolblue.nl
€999,00
€1.199,00
voorraad laden..
Coolblue.nl
€799,00
voorraad laden..
Coolblue.be
€1.019,00
voorraad laden..
Coolblue.be

Verder hebben een andere 17 inch laptop die handig is voor fotobewerking. De HP 17 is een ideale laptop voor wat zware taken maar niet te zwaar zoals gamen of videobewerking. 

De HP 17 is een 17 inch laptop die ideaal is voor fotobewerking en komt met een geweldige scherm. 

Wat heel handig is aan de HP 17 is de manier hoe jij zelf kan bepalen welke componenten de laptop beschikt. Je kan kiezen tussen processors, ram en opslag van de laptop. 

De laptop is heel sterk en heeft ook een professionele look waardoor je het kan gebruiken als een zakelijke laptop. 

Specificaties:HP 17
Beeldscherm17.3inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel
ProcessorIntel core i5, Quad core(4), 4.5Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1TB SSD 
VideokaartIntel Iris Xe Graphics
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur7 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Gewicht2.08 kg

Een andere voordeel van de HP 17 is dat het veel weinig weegt vergeleken met andere laptops. Deze laptop weegt 2.08 kg en andere 17 inch laptops wegen wel tot 3 kg. 

4. Lenovo Legion 5 

17 inch gaming laptop prijs en kwaliteit - Lenovo legion 5
17 inch gaming laptop prijs en kwaliteit – Lenovo legion 5

Een andere 17 inch laptop die wat goedkoper is en ook gebruikt kan worden voor gamen is de Lenovo Legion 5

Deze laptop heeft een wat minder sterke videokaart maar die nog wel goed gebruikt kan worden om te gamen en videobewerking. 

De laptop is 17 inch en beschikt over een Full HD resolutie. Het is altijd handig om een Full HD resolutie te nemen omdat deze goed is in prestaties en kwaliteit. 

Wat wel heel belangrijk is om te weten over deze laptop is dat het wat zwaar is. De laptop weegt 2.98 kg waardoor deze niet makkelijk is om rond te nemen. Verder beschikt de laptop wel over alles wat je nodig zal hebben voor je games en je werk. 

Specificaties:Lenovo Legion 5
Beeldscherm17.3inch, Full HD, 60Hz, IPS panel
ProcessorIntel Core i7, Hexa core(6), 5Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650 Ti – 4GB ram
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur8 uur
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Gewicht2.98 kg

De Lenovo Legion 5 is een prima laptop voor zowel gamen als werk. De laptop heeft 8 uur batterijduur maar het weegt bijna 3 kg waardoor het niet makkelijk is om rond te nemen. 

Als je een auto hebt en je wilt graag een grote laptop dan is het wel een goede keuze. De laptop is ook goedkoper dan de meeste andere laptops. 

5. Acer Aspire 5 A517

Goedkope 17 inch laptop voor dagelijkse taken - Acer Aspire 5 A517
Goedkope 17 inch laptop voor dagelijkse taken – Acer Aspire 5 A517

Voor de goedkoopste 17 inch laptop die sterk genoeg is voor zware taken is de Acer Aspire 5 A517 de juiste. Deze laptop komt met de belangrijkste componenten voor fotobewerking en andere vergelijkbare taken. 

De laptop komt met een i5 processor, 8GB ram en een GeForce MX350 videokaart die handig is voor kleine games. Dit is de ideale laptop met basis componenten in elke gebied. 

De laptop is natuurlijk 17 inch en beschikt over een Full HD resolutie voor top kwaliteit. De laptop is heel goed in basis tot lichte zware taken zoals fotobewerking maar niet hoger dan dat. 

Specificaties:Acer Aspire 5 A517
Beeldscherm17.3 inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel
ProcessorIntel core i5, Quad Core(4), 4.2GHz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce MX350 – 2GB vram
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur8 uur
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Gewicht1.99 kg

Voor een prijs rond de 800 euro is dit een top laptop. Met een prima processor, videokaart en werkgeheugen is deze laptop een krachtpatser voor zijn prijs. 

17 inch laptop kopen 

Afmeting, belangrijk

Als jij graag een 1 7 inch laptop wilt kopen dan wil je ook weten wat belangrijk is op zo een laptop. 

Natuurlijk is de afmeting de belangrijkste. De afmeting van een 17.3 inch laptop is 43.94 cm en dit is en best wel grote laptop om overal rond te nemen. 

Het is ook daarom dat de meeste gebruikers die kiezen voor een 17 inch laptop een auto hebben en of vaak thuiswerken. 

Besturingssysteem

Een 17 inch laptop komt vaak met windows 10 of windows 11 besturingssysteem. Dit is omdat er geen Macbook laptops zijn die 17 inch zijn en bijna geen chromebooks. 

Er zijn maar 3 chromebook laptops die 17 inch zijn en deze worden bijna niet gekozen omdat ze niet sterk zijn. 

De reden dat veel mensen voor een 17 inch laptop kiezen is omdat deze heel sterk zijn. Deze laptops zijn bedoeld om desktop te vervangen en daarom moeten ze ook zo sterk zijn. 

AMD of Intel

Bij de 17 inch laptops zijn er vaak twee processors waaruit je kunt kiezen. Over de jaren was altijd intel de beste keuze en dat was zeker voor een reden. 

Intel was altijd heel sterk vergeleken met AMD omdat ze meer clocksnelheid hadden en ook voldoende cores. 

In deze afgelopen twee jaren is AMD heel veel verbeterd en worden ze ook nu meer dan intel gekozen voor laptops. 

De AMD processors zijn nu goedkoper en presteren beter dan intel in de meeste gevallen waardoor laptops nu goedkoper zijn en sterker. 

AMD of Intel zijn beide prima keuzes nu, je wilt wel kijken naar de prijs voordat je een van beide kiest op een laptop. 

Cooler

Laptops worden vaak heel heet en dat is zeker geen uitzondering voor 17 inch laptops. Deze laptops komen met de sterkste componenten die er zijn en het is daarom dat ze meer coolers hebben dan andere laptops. 

Dit is een belangrijke punt dat je moet weten omdat de laptop veel lawaai kan maken als je het gebruikt voor zware taken. Deze coolers moeten de componenten koel houden en je kan dat vaak horen bij 17 inch laptops. 

Voordelen en nadelen van een 17 inch laptop

Zo wat zijn de voordelen en nadelen van een 17 inch laptop en wat moet jij weten voor je aankoop. 

Voordelen

 • Sterke componenten
 • Komt met alles wat je nodig hebt
 • Grote beeldscherm
 • Voelt stevig aan
 • Handig voor zware taken

Nadelen

 • Niet makkelijk om rond te nemen 
 • Niet handig voor onderweg met openbaar vervoer
 • Maakt veel lawaai bij zware taken

17 inch laptop refurbished 

Als je nog een goedkopere 17 inch laptop wilt dan kan je een refurbished laptop nemen. Een 1 inch refurbished laptop is heel handig voor als je niet veel geld hebt of wilt uitgeven. 

Deze laptops zijn van bekende merken zoals HP en komen ook nog met garantie. De garantie bij Laptops4all is 1 jaar garantie waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je slechte kwaliteit zal krijgen. 

Beste 17 inch laptop merken

Welke zijn de beste 17 inch laptop merken en waarom. Als je een laptop gaat kopen wil je ook weten welke merken de beste zijn zodat je de juiste kunt kiezen. 

MSI

Msi is zeker de beste merk voor 17 inch laptops en dat is omdat ze veel gaming laptops maken. De meeste 17 inch laptops zijn gemaakt voor gamers en zware programma’s. 

Deze laptops hebben een sterke videokaart nodig en daarom dat gaming laptops altijd de juiste keuze zijn. MSI heeft tot wel 35 laptops die 17 inch zijn en dat is het meest vergeleken met andere merken. 

Acer

Als tweede hebben we Acer, deze is zeker de tweede omdat ze de beste budget laptops maken. Deze laptops komen met uitstekende prestaties voor de prijs en zeker bij 17 inch laptops. 

Gebruikers die niet veel willen uitgeven kiezen vaak voor Acer omdat de laptop die ze hebben snel zijn en goedkoop. 

HP 

HP is zeker nummer 3 en is de ideale keuze voor design en professionaliteit. 17 inch laptops van HP hebben vaak een betere en elegante look vergeleken met andere merken. 

De laptops van HP zijn vaak dun en comfortabel waardoor het een goede keuze is voor zakelijk gebruik of als je veel moet gaan typen. 

Lenovo 

Lenovo is een andere keuze voor gamers. Deze laptop zijn in het midden van werk en gamen. Ze hebben een mooie look en komen ook met sterke componenten om mee te kunnen gamen. 

Asus

Asus 17 inch laptops zijn ook heel mooi en zeker bedoeld voor gamers. De meeste komen met super sterke videokaarten en ook vaak met uitstekende verversingssnelheid wat handig is als je FPS games gaat spelen. 

Gerelateerde vragen?

Wat is de beste 17 inch laptop? De beste 17 inch laptop volgens onze onderzoek is de MSI GS76 Stealth. Deze is niet te duur voor de componenten die het beschikt en kan van alles doen.

Waarom een 17 inch laptop? Een 17 inch laptop geef je meer ruimte en zijn sterker dan andere waardoor je veel meer ermee kunt doen. Zware taken kun je ook heel makkelijk uitvoeren.