Een 17 inch gaming laptop is heel handig dankzij de formaat en de componenten. Deze grote laptops hebben uitstekende videokaarten om de nieuwste games zonder vertraging te kunnen spelen. In dit artikel ga ik je helpen bij het kopen van een 17 inch laptop en ook een aantal goede 17 inch gaming laptops keuzes weergeven.

Beste 17 inch gaming laptops:

  • HP Omen 17
  • HP Pavilion G17
  • Lenovo Legion 5 17
  • MSI GS76 Stealth
  • Acer Nitro 5

De 17 inch gaming laptop zijn niet alleen maar de grootste laptops die er zijn. Ze hebben ook veel ruimte voor componenten waardoor ze goedkoper zijn dan kleinere laptops. Door de formaat hebben de laptops meer ruimte voor koelers, sterke videokaarten en grote schermen waarmee jij je games beter kunt beleven. 

Omdat gamen heel zwaar is op de componenten wil je een laptop met voldoende koeling. De 17 inch gaming laptops komen met voldoende koelers omdat ze groter zijn en meer ruimte bieden. 

Maar natuurlijk zijn ze niet perfect. Een gaming laptop wordt namelijk heel snel heet tijdens het gamen en maken ook veel lawaai. 

Dit komt allemaal omdat gamen heel zwaar is op zo een laptop. Meestal gebruiken gamers juist een desktop computer omdat deze heel veel ruimte hebben voor veel koelers en componenten. 

Ben je veel onderweg of heb je geen vaste plek waar je kunt gamen dan is een laptop een goede keuze. Gaming laptops komen ook met eigen beeldscherm, toetsenbord en muis. Dit is natuurlijk belangrijk omdat als je ze apart gaat kopen kosten ze heel veel.  

17 inch laptop formaat

17.3 inch laptop is 43.94 cm
Afmeting van 17.3 inch laptop is 43.94 cm

17 inch gaming laptops hebben een afmeting van 17.3 inch. Een 17.3 inch laptop is 43.94 cm en deze zijn best wel grote laptop. De afmeting 17.3 inch is van hoek tot hoek in breedte.

Top 5 beste 17 inch gaming laptops

Zo, welke zijn de beste 17 inch gaming laptop keuzes op dit moment. Welke laptops presteren beter dan de andere en verdienen de beste spot op onze lijst. Hieronder zal ik de beste laptops bespreken. 

Deze laptops zijn gekozen aan de hand van de videokaart, processor, verversingssnelheid en reviews van andere gamers die het ook gebruiken.

Het is altijd handig om te kijken wat andere gamers van de laptop vinden voordat je deze gaat kiezen. We hebben daarom ook goed gekeken naar de reviews van deze laptops.

1. HP Omen 17

Beste 17 inch gaming laptop de HP Omen 17
Beste 17 inch gaming laptop de HP Omen 17

De eerste en meest gekozen 17 inch gaming laptop is de HP Omen 17. Deze laptop komt met een Full HD resolutie waardoor jij elke game op top prestaties kunt spelen.

De laptop komt verder met zeer snelle verversingssnelheid voor meer beelden per seconden. Dit is handig voor FPS games en zodat je snelle beelden beter kunt zien.

Niet alleen is de laptop geschikt voor gamen maar het kan ook gebruikt worden voor fotobewerking en zelfs videobewerking. De processor maakt het mogelijk om naast gamen ook andere zware taken uit te kunnen voeren.

Het is zeker een goede keus voor als je high end games wilt gaan spelen zoals Call Of Duty, Fortnite, Far Cry 6 en Cyberpunk 2077.

De laptop komt in 3 verschillende versies waaruit je kunt kiezen bij aankoop. Je kan kiezen tussen verschillende videokaarten en dat zijn de RTX 3060, 3070 en 3080.

Aan de hand van welke games je wilt gaan spelen kies je de juiste. Hoe hoger de videokaart nummer hoe sterker deze is.

De design van de laptop is zeker bedoeld voor gamers en dat zie je meteen. De koeling van de laptop is ook uitstekend en zeker handig voor zware games en taken. Het is een ideale laptop voor gamers maar niet zo goed voor als je moet reizen. De laptop weegt 2.78 kg wat hoog is als je veel moet reizen.

2. HP Pavilion G 17

HP Pavilion G 17 - Beste 17 inch laptop voor zijn Budget
HP Pavilion G 17 – Beste 17 inch laptop voor zijn Budget

Een wat goedkopere 17 inch laptop voor gamers is de HP Pavilion G17. Deze laptop komt met een wat minder sterke videokaart die nog wel goed presteert maar niet zo goed als de vorige.

De laptop komt zelfs met 4 verschillende versies die gekozen kunnen worden. Deze versies verschillen van videokaarten zoals de GTX 1650 en de RTX 3050. Het is aan je de keuze wat je wilt hebben en welke games je wilt gaan spelen.

Voor lichte games is de 1650 een prima keuze maar als je zware games wilt spelen of elke game op top prestaties en kwaliteit dan is de RTX 3050 een betere keuze.

Ook deze 17 inch laptop van HP heeft een Full HD resolutie. Dit is de resolutie die je altijd wilt kiezen bij een gaming laptop. Dit doe je zodat de videokaart niet teveel pixels moet gaan renderen zoals bij Quad HD of 4K resolutie.

De verversingssnelheid van de laptop is 144Hertz en dit is altijd handig voor gamers. Bij FPS games en andere games waarbij er veel snelle beelden zijn is dit altijd handig want je zal meer zien.

3. Lenovo Legion 5 17

Lenovo Legion 5 - Goede 17 inch game laptop
Lenovo Legion 5 – Goede 17 inch game laptop

Wanneer het komt tot een goede laptop met een coole look is deze Lenovo Legion 5 17 inch laptop een ideale keuze. Deze laptop heeft een zeer coole gaming design en komt ook met de componenten die je nodig zal hebben om elke game op Full HD resolutie te draaien.

Zoals de meeste gaming laptops beschikt deze ook over een Full HD resolutie. De Full HD resolutie heeft voldoende pixels voor de videokaart om op hoge instellingen goed te kunnen presteren. Daarnaast is de paneel van de laptop een IPS paneel en deze is altijd geweldig voor de kleurweergeving.

De processor in de laptop is de Intel core i7 processor met 6 cores. Deze Hexa core(6) processor heeft een snelheid van 5Ghz wat heel handig is voor gamen en andere zware taken zoals foto en videobewerking.

De werkgeheugen is 16GB en dit is voldoende voor multitasken en zeker als je naast gamen ook muziek wilt luisteren en discord gebruiken. Verder is de opslag van de laptop 512GB wat niet veel is voor gamers maar wel voldoende voor een aantal games en programma’s.

Voor meer opslag kun je gebruik maken van een externe HDD. Dit geef je meer ruimte voor je games, projecten en zelfs video’s als je die wilt gaan opslaan.

De videokaart van de laptop is de Nvidia GeForce RTX 2060 of de GTX 1650 Ti. Je krijg de keuze om zelf te beslissen en ik raad je zeker de RTX 2060 omdat deze beter is voor zwaardere games en hoge instellingen in games.

4. MSI GS76 Stealth

MSI GS76 Stealth - Professionele 17 inch game laptop
MSI GS76 Stealth – Professionele 17 inch game laptop

De gaming laptop voor professionals de MSI GS76 Stealth. Dit is een 17 inch gaming laptop met een Full HD resolutie en 360 Hertz verversingssnelheid wat nooit eerder van is gehoor.

Deze laptop is de ideale keuze voor FPS gamers die de snelste beelden met precisie willen zien om hun flick shots te gooien en snel te reageren.

De laptop is zeker geschikt voor elke game die je maar wilt gaan spelen want het komt met top componenten. Deze maken het mogelijk om de nieuwste games zonder enige vertraging te spelen.

De beeldscherm van de laptop is natuurlijk 17.3 inch en beschikt over een Full HD resolutie. Naast de resolutie heeft de laptop ook een verversingssnelheid van 360Hz en een IPS paneel voor kleurweergeving.

De processor van de laptop is ook heel sterk en deze is de Intel Core i7 processor met 8 cores. Deze Octa core(8) processor heeft een snelheid van 4.6Ghz. Zeker een handige processor voor zowel games als andere zware taken zoals foto en videobewerking of programmeren.

Werkgeheugen in deze laptop is meer dan voldoende en handig voor extreem multitasken. De werkgeheugen van de laptop is 32GB en dit is meer dan voldoende voor gamen en andere taken. Verder krijg je bij de laptop ook een opslag van 2TB van type SSD. Een SSD is handig voor snelle opstart en voor snelheid.

De videokaart in de laptop is de Nvidia GeForce RTX 3070 met 8GB video ram. Dit is een uitstekende keuze voor Full HD resolutie en om elke game op top instellingen te spelen.

5. Acer Nitro 5

Acer Nitro 5 - 17 Inch Acer Gaming Laptop
Acer Nitro 5 – 17 Inch Acer Gaming Laptop

De laatste 17 inch gaming laptop is de Acer Nitro 5. Dit is een prima laptop voor gamers die houden van de kleur rood want ja de toetsenbord geeft alleen rood aan en dat kan je niet veranderen.

Maar ja dit maakt de laptop niet slecht want andere vinden het een geweldige en razendsnelle laptop voor gamen. Ze vinden ook dat de Nitro Sense erg goed is voor regelmatig ventilatie tijdens het gamen en als de laptop heel heet gaat worden.

De resolutie van de laptop is Full HD zoals elke andere laptop in de lijst. Het is zeker handig voor prestaties en kwaliteit tijdens het gamen en bij het kijken van series/films/videos. De verversingssnelheid van de laptop is 144Hz en de paneel van de laptop is een IPS paneel.

De processor van de laptop is de Intel core i7 en deze heeft 4 cores. Deze cores draaien op een snelheid van 4.8Ghz en de laptop heeft verder 16GB werkgeheugen voor multitasken.

De opslag van de laptop is 512GB SSD en dit is voldoende voor de meeste gamers. Als je meer nodig hebt kan je ook een externe HDD nemen voor meer opslag. De videokaart van de laptop is de RTX 3050 en deze heeft 4GB vram wat handig is voor gamen op Full HD.

Voordelen van een 17 inch gaming laptop

Natuurlijk hebben de 17 inch gaming laptops veel voordelen en dat kan je  niet ontkennen. De 17 inch game laptops komen met alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan in tegenstelling tot desktop computers.  

Wanneer je een laptop koop krijg jij meteen een beeldscherm, toetsenbord, luidsprekers, muis en microfoon erop. Als je een desktop gaat kopen moet je vaak dit apart gaan kopen waardoor je zelfs nog heel veel geld moet uitgeven. 

Andere voordelen van 17 inch gaming laptops is dat je ze kan vervoeren. Je kan naar je familie gaan en daar gamen. 

Je kunt naar vrienden gaan en gamen. Als je nou moet verhuizen van je studeerkamer of wat dan ook kun jij makkelijk je laptop meenemen zonder enige probleem. Een desktop aan de andere hand is heel zwaar en zal je een auto moeten gebruiken om deze te vervoeren. 

Een andere voordeel van een gaming laptop is dat de meeste komen met een beeldscherm met hoge verversingssnelheid. Als jij een monitor wilt kopen met hoge verversingssnelheid dan zal je veel geld moeten uitgeven. Denk aan 200 tot wel 800 euro voor een goede gaming monitor. 

Nadelen van 17 inch gaming laptop

Het is ook zo dat de 17 inch gaming laptops ook wel nadelen hebben en dat zijn er zeker een aantal. Een van de nadelen van een 17 inch gaming laptop is dat ze zeer groot zijn. Omdat ze groot zijn kan het lastig zijn om ze rond te nemen en te vervoeren. 

Als je nou dagelijks naar werk of school moet gaan dan is een 17 inch gaming laptop niet zo een ideale keuze. Verder zijn ze heel luid, omdat ze snel heet worden door de krachtige componenten. Deze componenten hebben lucht nodig om af te koelen en de fans in de laptop moeten snel draaien om ze te koelen. 

Gaming laptops in het algemeen kunnen bijna niet zonder aan de stekker te zitten. Dit komt omdat de componenten teveel energie gebruiken en dat ook nodig hebben om goed te kunnen presteren. 

Beste gaming laptop merken

Als je een gaming laptop gaat kopen dan wil je wel weten wat de beste merken zijn. Elke gaming laptop is anders en dan komt door de merk en de bouwkwaliteit. Het is daarom belangrijk om te weten welke merken meer worden gekozen en waarom. 

MSI

MSI heeft een van de beste gaming laptops die er zijn. Ze produceren zoveel laptops dat elke  gamer in elke prijs range een keuze heeft. Msi heeft geweldige gaming laptop  van 15 inch tot 17 inch en zelfs ook op hogere resoluties zoals Quad HD. 

Lenovo 

De Lenovo laptops zijn uitstekend en vaak zijn het 15 inch gaming laptops die ideaal zijn voor studenten en voor onderweg. Deze laptops zijn sterk en hebben een prima design die goed zijn voor dagelijkse leven en niet alleen voor gamen. 

Asus

Verder hebben we Asus. Ook een top dog wanneer het komt tot laptops in verschillende prijs range. Zij hebben ook geweldige laptops met een meer gaming look dan de andere merken. Zij hebben vaak dikkere laptops waardoor de ventilatie wat beter is dan andere laptops. 

HP

De HP gaming laptops zijn bekend en vaak zijn de HP Omen en Pavilion de beste keuzes tussen gamers. Deze laptops zijn vaak heel goed voor dagelijks gebruik omdat de design normaal is en niet specifiek voor gamers. 

Acer

Verder hebben we de Acer laptops. Niet een van de meest gekozen laptops maar ze hebben wel een aantal die super goed presteren en die gamers van houden. Een van deze keuzes is de Acer Nitro 5 en de Acer aspire laptops. 

Medion

Een van de minst gekozen gaming laptops is de Medion laptops. Deze zijn prima gaming laptops maar wel prijzig. Sommige zijn wel zeer goed voor de prijs maar mensen kiezen liever voor meer bekende merken zoals Asus of Msi. 

Hoe kies je een 17 inch gaming laptop

Resolutie

Bij het kiezen van een 17 inch gaming laptop wil je zeker zijn dat de resolutie Full HD is of Quad HD. Je wilt niet een 4K resolutie gaming laptop omdat deze teveel pixels hebben. 

Full HD en Quad HD hebben genoeg pixels om je games op topkwaliteit te zien. Je zal ook geen vertraging hebben in games tijdens je gameplay zoals je zou krijgen als je op 4K zou spelen. 

Processor

Voor een 17 inch gaming laptop wil jij een i5/Ryzen 5 processor of hoger. Liever zou je een  i7/Ryzen 7 processor willen nemen omdat deze de beste keuze zijn voor gamers. 

Soms kom je laptops tegen die een i9 processor hebben en deze zijn ook goed. Als je ook foto’s en video’s wilt gaan bewerken dan is dit een goede keus. Denk er wel aan dat een i7 processor ook goed voor dit is. 

Videokaart

Natuurlijk hebben we de videokaart en dit is de component dat zorgt dat alle 3D modellen in je games worden gerenderd. 

Dit is de belangrijkste en je wilt een  videokaart met 4GB vram of meer. Als je juist nieuwe videokaart wilt dan kun je kiezen voor de RTX videokaarten als je niet veel geld wilt uitgeven dan kies je voor een GTX videokaart. 

Ram

Ram geheugen wil je altijd op 16GB hebben voor gamen. Soms kun je wel wegkomen met 8GB maar je zal wel vertraging hebben in sommige games. Om zeker te zijn dat je de beste FPS mogelijk krijgt wil je wel 16GB gebruiken. 

Opslag

De opslag van een gaming laptop wil je sowiezo hoog. De minimale opslag die je wilt hebben is 512GB SSD om voldoende games op te kunnen slaan en je belangrijke programma’s. 

Toetsenbord verlichting

Verder hebben we verlichting voor de toetsenbord en niet alle laptops hebben dit. Sommige laptops kunnen ook de verlichting kleur veranderen en sommige hebben maar een kleur. Kijk goed naar de toetsenbord verlichting en als deze bij je past. 

Besturingssysteem

Als je wilt gaan gamen dan wil je altijd Windows als je besturingssysteem. Bijna alle games die er zijn, zijn bedoeld voor windows besturingssysteem en daarom is het belangrijk dat je ze ook kunt spelen. Met andere besturingssysteem zoals MacOs kun je alleen sommige games spelen.  

Verversingssnelheid

De laatste belangrijke punt is de verversingssnelheid en dit is wat zorgt dat je scherm per seconden wordt ververst. De meeste laptops  hebben maar 60 hz en dit betekent dat de scherm 60 keren per seconden wordt ververst. Dit is vaak niet genoeg voor gamers die snelle beelden beter willen zien. Daarom is het verstandig om een laptop te nemen met 120Hz of hoger. 

Categorized in: