12 inch laptops zijn natuurlijk niet de beste laptops maar ze zijn wel prima keuzes. Er zijn er niet veel laptops met deze afmeting maar welke er zijn, zijn uitstekend voor basistaken en zelfs voor fotobewerking. 

Beste 12 inch laptops:

  • Microsoft Surface Laptop Go
  • HP Chromebook x360 
  • Microsoft Surface Pro 7
  • Lenovo X270
  • HP EliteBook

Deze laptops zijn natuurlijk uitstekende keuzes voor als je een wat sterkere laptop wilt dan 11 inch laptops of 10 inch laptops. Ze komen met prima componenten waarmee je beter de normale windows 10 of 11 kunt draaien dan de S mode. 

Ik zal hieronder eerst vertellen over de afmeting van deze laptop en dan jou een aantal keuzes geven uit de beste 12 inch laptops.  

12 inch afmeting

De afmeting van de 12 inch laptops is 12.4 inch en niet precies 12 inch. 12.4 inch laptops zijn 31.5 cm van hoek tot hoek. Denk eraan dat dit niet over de hoogte gaat maar meer de breedte van de laptop. 

Beste 12 inch laptops – Top keuzes

Als je al hebt gekeken naar de 11 inch laptops en je vond dat ze niet te sterk zijn dan zullen deze 12 inch laptops dat zeker zijn. 

Deze komen met betere processor zoals de Intel core i5 processor en betere ram voor multitasken. Je kan ze dus daarom gebruiken voor wat moeilijke taken en ook rond meenemen. 

Microsoft Surface Laptop Go

Microsoft Surface Laptop Go - 12 inch mini laptop voor thuis en onderweg
Microsoft Surface Laptop Go – 12 inch mini laptop voor thuis en onderweg

We beginnen natuurlijk met de beste keuze in prijs en kwaliteit. De beste 12 inch laptop op dit moment voor zijn prijs is de Microsoft Surface Laptop Go. 

DIt is een 12 inch laptop die komt met een Intel core i5 processor die sterk genoeg is voor wat zwaardere taken zoals fotobewerking in Photoshop of Lightroom. 

De laptop heeft een Wide XGA resolutie en ook een 2 in 1 design. Dit is handig om de laptop als een tablet te gebruiken of zelfs voor wanneer je rond je huis zit te lopen en iets moet opzoeken. 

De laptop heeft natuurlijk ook touchscreen zodat je deze als een tablet kunt gebruiken en voldoende ram voor multitasken. Het is een uitstekende laptop en gebruikers die het al hebben vinden het stevig, compact en relatief snel voor zijn formaat. 

Specificaties:Microsoft Surface Laptop Go
Beeldscherm12.4inch, Wide XGA, Touchscreen, VA paneel
ProcessorIntel core i5, Quad core(4), 3.6Ghz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag128GB ssd
VideokaartIntel UHD Graphics
BesturingssysteemWindows 10 S mode
Batterijduur13 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, C
Gewicht1.11 kg

De laptop komt met Windows 10 of 11 in S mode maar deze kan je uitschakelen via de App store om de normale windows te kunnen gebruiken. Met een intel core i5 processor zal je geen vertraging hebben op normale windows. 

HP Chromebook x360

HP Chromebook x360 - Basis 12 inch laptop met touchscreen en 2 in 1 design
HP Chromebook x360 – Basis 12 inch laptop met touchscreen en 2 in 1 design

Ben jij juist op zoek naar een laptop voor basistaken die een betere resolutie heeft voor je series/films en sneller is. De HP Chromebook x360 is een Chromebook laptop die komt met een HD+ resolutie en een IPS paneel. 

De laptop heeft dus uitstekende kleurweergave dankzij de resolutie en ips paneel en je kan het ook gebruiken als een tablet door zijn 2 in 1 design. De laptop heeft verder ook touchscreen functie en kan dus gebruikt worden als een tablet. 

De processor is een simpele processor voor een Chromebook en kan dus niet zware taken aan. De laptop is meer bedoeld voor kwaliteit en simpele taken zoals je mail checken, series/films kijken enzovoort. 

Specificaties:HP Chromebook x360
Beeldscherm12 inch, HD+, Touchscreen, IPS paneel
ProcessorIntel Pentium, Quad core(4), 2.7GHz
Werkgeheugen4GB ram
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 605
BesturingssysteemChrome OS
Batterijduur11 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C
Gewicht1.35 kg

Zeker een prima keuze voor als je veel op je laptop wilt zitten en ook s avond. Niet veel mini laptops komen met verlichte toetsenbord en deze is zeker een van de weinige die we tot nu toe hebben gezien. 

Microsoft Surface Pro 7

Microsoft Surface Pro 7 - Sterkste 12 inch laptop voor thuiswerken of onderweg
Microsoft Surface Pro 7 – Sterkste 12 inch laptop voor thuiswerken of onderweg

Ben jij een tablet fan maar wil je het als een laptop gebruiken dan wil je zeker kijken naar de Microsoft Surface Pro 7. Dit is een tablet die komt met een toetsenbord zodat je tekst kan verwerken en beter de laptop/tablet kan gebruiken. 

De Microsoft Surface Pro 7 is een laptop van windows en komt ook met de normale windows besturingssysteem en geen S mode. Het is dus daarom de ideale keuze voor gebruikers die bekend zijn met windows en ook deze graag normaal willen krijgen. 

Ik zelf zag het niet aankomen maar deze laptop komt wel met een processor die zelfs gebruikt kan worden voor videobewerking en andere zware taken. 

De processor in de laptop is de intel core i7 processor en deze is zeer snel. De laptop heeft ook 16GB ram voor multitasken en andere zware programma’s. De Microsoft Surface Pro 7 is dus zeker de beste 12 inch laptop voor zware taken en als je een mini laptop wilt voor werk.

Specificaties:Microsoft Surface Pro 7
BeeldschermWide QXGA, Touchscreen, IPS paneel
ProcessorIntel core i7, Quad core(4), 3.9Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag256GB SSD
VideokaartIntel Iris Plus Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur10.5 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, C
Gewicht0.77 kg

Wil jij graag een laptop waarmee je op vakantie kan gaan en ook ermee kunt werken onderweg dan is deze de juiste keuze. Met een i7 processor kan je bijna alles en zeker ook zwaardere taken voor je werk. 

Lenovo X270

Lenovo X270 - Goedkope laptop voor zakelijke meetings en notaties
Lenovo X270 – Goedkope laptop voor zakelijke meetings en notaties

Voor zakelijk gebruik is de Lenovo x270 ook een uitstekende keus. Dit is een goedkope laptop die komt met een intel core i5 processor en voldoende ram voor je werk en zakelijke meetings. 

De laptop heeft een 12.5 inch afmeting en een HD scherm waarmee jij je series en films goed kunt kijken. De laptop heeft geen touchscreen of 2 in 1 design, het is een simpele laptop die komt met prima processor en ram voor je werk. 

De intel core i5 processor is prima voor fotobewerking op kleine schaal maar kan niet extreme aantal lagen bijhouden omdat het maar 2 cores heeft. 

Specificaties:Lenovo X270
Beeldscherm12.5inch, HD scherm, TN Paneel
ProcessorIntel core i5, Dual core(2), 2.8Ghz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag180 GB
VideokaartIntel HD Graphics 520
BesturingssysteemWindows 10 Pro
Batterijduur11 uren
Verlichte toetsenbordNiet van toepassing
PoortenUsb a, c, hdmi 
Gewicht1.3 kg

Het is een simpele kleine laptop die meer bedoeld is voor Office pakket, mailen en andere basistaken voor je werk zoals afspraken bijhouden enzovoort. 

HP EliteBook 

HP EliteBook - Simpele laptop voor zakelijk gebruik
HP EliteBook – Simpele laptop voor zakelijk gebruik

Een andere prima keuze voor een 12 inch mini laptop is de HP EliteBook. Dit is ook een laptop als de vorige die komt met een i5 processor, 8GB ram en 256GB SSD. 

Deze laptop heeft een betere resolutie dan de meeste en dat is Full HD. hiermee kun je series en films op hoge kwaliteit bekijken. 

Deze laptop heeft ook een processor met 2 cores dus het is niet bedoeld voor zware taken zoals videobewerking of fotobewerking. De laptop is juist meer bedoeld voor je basistaken. 

Deze komt ook met windows Pro en is een simpele laptop voor zakelijk gebruik. Afspraken nakijken, je mail lezen en office pakket gebruiken kan je wel allemaal met deze laptop zonder probleem. 

Specificaties:HP EliteBook 820
Beeldscherm12.5inch, Full HD, TN Paneel, Touchscreen
ProcessorIntel core i5, 2 cores, 2.8Ghz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag256GB ssd
VideokaartIntel HD Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Pro
Batterijduur5 uur
Verlichte toetsenbordn.v.t
PoortenUsb a, c, displayPort
Gewicht1.2 kg

De laptop is ideaal voor zakelijk en basisgebruik. De laptop heeft een Full HD resolutie en komt met touchscreen functie zodat je beter en sneller kunt werken. 

Waarom een 12 inch laptop 

Een 12 inch laptop is natuurlijk een betere keus voor als je een wat sterkere laptop wilt dan 10 inch of 11 inch. Deze mini laptops zijn vaak alleen goed voor basistaken maar sommige 12 inch laptops kunnen zelfs foto’s bewerken en video’s bewerken. 

Een 12 inch laptop heeft vaak ook betere resolutie en beeldkwaliteit om je series en films beter te kunnen beleven. 

Hetzelfde heb je met 12 inch laptops en 13 inch laptops. 13 inch laptops zijn natuurlijk beter dan 12 inch laptops en kunnen veel meer. Ze zijn wel duurder en ook wat groter. 

Als je graag de beste 13 inch laptops wilt zien dan raad ik dat zeker aan. Je krijg meer keuze voor een kleine laptop. 

Voordelen van een 12 inch laptop

De voordelen van 12 inch laptops is natuurlijk dat ze klein zijn en nog wel sterk kunnen zijn. Deze wegen bijna niets en vaak zelfs onder de 1 kg. Dit zijn uitstekende keuzes voor als je veel moet reizen of vaak op vakantie gaat en een laptop nodig hebt. 

Categorized in: