Als je een wat sterkere mini laptop wilt en meer opties wilt hebben is een 11 inch laptop de juiste keuze. 11 inch laptops zijn ook uitstekende mini laptops voor onderweg en als je veel moet reizen. 

Met een 11 inch laptop kun je natuurlijk veel meer doen onderweg. Deze laptops wegen bijna niets en kunnen nog wel je dagelijkse taken prima ondersteunen. 

Beste 11 inch laptops:

  • Acer Chromebook Spin 311
  • Lenovo IdeaPad Flex 3 
  • HP Chromebook 11A
  • Asus E210MA
  • Acer Spin 1 SP111

Deze 11 inch laptops hebben de beste reviews gekregen van gebruikers die het al gebruiken. De gebruikers vinden deze laptop uitstekend door dat ze compact zijn en licht gewicht.

Gebruikers vinden ook dat de accuduur heel goed is en dat het op zuinige stand meer dan 11 uur kan gaan. Heel handig voor wanneer je onderweg bent en nergens kan opladen.

11 inch laptop afmeting in cm 

11 inch is 27.94 cm maar dat is niet de perfecte afmeting van een 11 inch laptop. 11 inch laptops hebben vaak een afmeting van 11.6 inch wat is 29.46 cm precies

Beste 11 inch laptop keuzes

De volgende 11 inch laptops die ik ga bespreken zijn de meest gekozen door mensen. Deze hebben de beste prestaties en wegen bijna niets voor als je onderweg bent. 

Acer Chromebook Spin 311

Acer Chromebook Spin 311 - Goedkope 11 inch laptop voor thuis en onderweg
Acer Chromebook Spin 311 – Goedkope 11 inch laptop voor thuis en onderweg

De eerste 11 inch laptop en zeker de meest gekozen is de Acer Chromebook Spin 311. Dit is een 2 in 1 laptop van 11 inch die gebruikt kan worden als een tablet. 

De laptop is 11.6 inch en beschikt over touchscreen en een Wide XGA resolutie van 1366 x 768 pixels waarmee je series en films op prima kwaliteit kunt zien. 

Met touchscreen kan je ook makkelijker de laptop gebruiken. De laptop kan gevouwd worden en gebruikt worden als een tablet en touchscreen is zeker handig voor dit. 

De Acer Chromebook Spin 311 is een uitstekende laptop voor dagelijkse en basistaken. Door de Chrome OS besturingssysteem kan je apps downloaden van de Google App Store zoals Google chrome, Office pakket, Spotify, Netflix enzovoort. 

Specificaties:Acer Chromebook Spin 311
Beeldscherm11.6 inch, 1366 x 768 pixels, Touchscreen
ProcessorIntel Celeron, Dual Core(2), 2.5Ghz
Werkgeheugen4GB ram
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 600
BesturingssysteemGoogle Chrome OS
Batterijduur10 uur
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, C
Gewicht1.19 kg

Voor onderweg en als je veel tekst moet verwerken zoals voor je werk dan is dit een prima laptop. Taken zoals Office pakket, presentaties maken of internetten worden makkelijk uitgevoerd met deze laptop.

Lenovo IdeaPad Flex 3

Lenovo IdeaPad Flex 3 - Mini 11 inch laptop voor basistaken en onderweg (2 in 1 design)
Lenovo IdeaPad Flex 3 – Mini 11 inch laptop voor basistaken en onderweg (2 in 1 design)

Als je een windows gebruiker bent dan is de Lenovo IdeaPad Flex 3 een betere keuze voor een 11 inch laptop. Deze laptop komt met de Windows S mode waardoor je Apps van de Microsoft store moet gebruiken. 

Windows 11 kan wel uitgeschakeld worden maar niet meer opnieuw ingeschakeld worden. Het is daarom niet aangeraden om dit te doen als je een goedkope en mini laptop gebruikt.

Mini laptops zoals deze hebben low-end componenten en kunnen niet de normale windows 11 draaien zonder te laggen. 

Deze 11 inch laptop heeft een 2 in 1 design en beschikt over een Full HD resolutie. Dit is natuurlijk heel handig voor kwaliteit en als je series/films wilt kijken. De laptop scherm heeft ook touchscreen en een IPS paneel voor uitstekende kwaliteit. 

Verder zijn de andere componenten prima en uitstekend voor dagelijkse taken of werk waar je veel moet typen. De laptop is niet geschikt voor zware taken zoals fotobewerking maar wel goed voor tekstverwerken en Office pakket. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad Flex 3
Beeldscherm11.6inch, Full HD, Touchscreen, IPS paneel
ProcessorIntel Pentium Silver, Quad core(4), 3.1Ghz
Werkgeheugen4GB ram
Opslag128 GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics
BesturingssysteemWindows 11 in S mode
Batterijduur11.2 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Hdmi poort
Gewicht1.13 kg

Omdat deze laptops zo klein zijn er kunnen geen zeer sterke componenten in zitten. Het is daarom dat de besturingssystemen van deze laptops Chrome OS is en Windows S. 

HP Chromebook 11A

HP Chromebook 11A - HP mini laptop voor tekstverwerken
HP Chromebook 11A – HP mini laptop voor tekstverwerken

Als jij een HP fan bent en je wilt een mini laptop dan is de HP Chromebook 11A een prima keuze. Deze laptop komt met de standaard HP laptop design en dikke behuizing en heeft een afmeting van 11.6 inch. 

De laptop is een Chromebook en als alle andere chromebook het beschikt over een ChromeOS besturingssysteem. 

De resolutie van de laptop is een Wide XGA en dat is een resolutie van 1366 x 768 pixels. Het is een prima resolutie voor de afmeting. 

Verder zoals alle andere 11 inch laptops is deze ook bedoeld voor basistaken zoals Excel, Word, Internetten, Films/Series kijken en andere basistaken. 

Wat heel belangrijk is in deze laptop is dat het niet beschikt over touchscreen en heeft geen twee in 1 design. De laptop is zoals een normale laptop maar dan heel goedkoop met ChromeOS. 

Specificaties:HP Chromebook 11A
Beeldscherm11.6 inch, Wide XGA, 60Hz, VA Paneel
ProcessorIntel Celeron, Dual Core(2), 2.4Ghz
Werkgeheugen4GB ram
Opslag32GB Flash
VideokaartIntel HD Graphics 500
BesturingssysteemChrome OS
Batterijduur13 uur
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, C
Gewicht1.36 kg

Een prima laptop voor als je niet veel wilt uitgeven en alleen veel moet typen. De laptop komt met toetsenbord en muis pad om de laptop te kunnen gebruiken. 

Bekijk ook: De beste 10 inch laptops – Extreme mini laptops

Asus E210MA

Asus E210MA - Coole Mini laptop 11 inch formaat
Asus E210MA – Coole Mini laptop 11 inch formaat

Een zeer coole 11 inch laptop is de Asus E210MA. Deze laptop heeft een zeer mooie behuizing en prima componenten om je basis taken uit te kunnen voeren. 

De laptop heeft een Wide XGA resolutie en heeft een TN paneel waarmee de kleuren prima worden weergegeven. 

De laptop heeft geen touchscreen dus het is ook een normale laptop en geen 2 in 1. Het is een ideale laptop voor onderweg en als je veel moet reizen en veel moet typen. 

Als jij graag een ideale laptop wilt voor onderweg die er mooi/elegant uitziet en is muisstil dan is dit een goede keuze. Andere gebruikers vinden ook dat de laptop compact is en makkelijk te nemen is op vakantie en ziekenhuizen enzo. 

Specificaties:Asus E210MA
Beeldscherm11.6 inch, Wide XGA, 60Hz, TN Paneel
ProcessorIntel Celeron, Dual Core(2), 2.8Ghz
Werkgeheugen4GB ram
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 600
BesturingssysteemWindows 11 in S mode
Batterijduur6 uur
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Gewicht1.05 kg

Een coole laptop met de belangrijke componenten voor je dagelijkse taken. De batterijduur van de laptop is 6 uur maar op zuinig mode kan deze wat langer. Het is een ideale laptop voor onderweg als je op vakantie gaat of veel moet veranderen van plek. 

Acer Spin 1 SP111

Acer Spin 1 SP111 - Tablet/Laptop Hybrid 11 inch laptop voor thuisgebruik en onderweg
Acer Spin 1 SP111 – Tablet/Laptop Hybrid 11 inch laptop voor thuisgebruik en onderweg

Als laatste hebben wij een Acer mini laptop de Acer Spin 1 SP111. Deze laptop is wel een 2 in 1 laptop die gebruikt kan worden als een tablet en als een laptop natuurlijk. 

Met een 11 inch formaat kan de scherm ook niet een te grote resolutie hebben. De resolutie van deze laptop is Wide XGA en dat is een resolutie van 1366 x 768 pixels. 

Dit is een handige resolutie voor je basistaken en voor je series en films. De laptop beschikt wel over touchscreen omdat het een 2 in 1 design heeft en kan goed gebruikt worden voor onderweg. 

De Acer Spin 1 SP111 is een simpele laptop voor thuisgebruik. Als je nou gaat koken en iets moet kijken of als je op je balkon even een serie wilt kijken terwijl je zit te zonnen. Dit is een ideale laptop voor de meeste dagelijkse taken en ook voor onderweg.  

Specificaties:Acer Spin 1 SP111
Beeldscherm11.6inch, Wide XGA, Touchscreen, TN paneel
ProcessorIntel Celeron, Dual core(2), 2.5Ghz
Werkgeheugen4GB ram
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 600
BesturingssysteemWindows 10 s mode
Batterijduur10 uur
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Hdmi poort
Gewicht1.35 kg

Een prima en simpele laptop voor thuis. Laptop kan thuis gebruikt worden voor dagelijks gebruikt maar ook onderweg als je op vakantie gaat of naar je familie. Simpel en klein is altijd handig voor als je veel moet reizen. 

Besturingssystemen van Mini laptops

Als jij een mini laptop gaat kopen zal je altijd een zuinige besturingssysteem krijgen.

De bekende besturingssystemen van deze laptop zijn Chrome Os en Windows S mode. 

Deze besturingssystemen zijn heel zuinig en zijn handig voor mini laptops zodat ze niet overheaten.

Normale windows of mac besturingssystemen hebben veel kracht nodig om alle services en achtergrondprogramma’s te draaien.

Het is dus daarom dat mini laptops zuinige besturingssystemen gebruiken. Dit is voor prestaties en zuinigheid.

Voordelen van een 11 inch laptop

Zo wat zijn de voordelen van een 11 inch laptop en waarom zou jij een moeten kiezen. 

Een 11 inch laptop is een ideale keuze voor onderweg en thuis. Niet iedereen wilt een grote machine thuis hebben en zeker niet als je veel moet bewegen.

Als je nou een recept moet zoeken tijdens het koken of als je op je in je tuin wat wilt bekijken. Een mini laptop is handig voor deze dingen omdat het niet te groot is en weegt ook bijna niets. 

Het enige wat mini laptops zoals deze niet kunnen is zware taken zoals fotobewerking doen maar dat is niet altijd nodig. Voor basistaken en belangrijke taken zoals je mail checken, contact hebben met je vrienden en je favoriete series en films kijken zijn deze laptops prima voor.